frankrijk.nl

5 hippe nieuwe patissiers in Parijs

Gek op Franse taartjes en zoetigheden? Dit zijn de nieuwste patissieriewinkels in Parijs: 5 adressen om te onthouden voor een volgende stedentrip. Met petits-fours, appeltaartjes en millefeuilles zoals je ze niet vaak ziet!

Cedric Grolet x Le Meurice

Je kunt in Parijs op het moment niet om deze Picasso van de patisserie heen. Cedric Grolet maakt furore met zijn high-tea in het chique hotel Le Meurice en vanwege dat daverende succes heeft hij sinds maart 2018 een eigen winkel in een zijvleugel van het hotel. Je kunt in deze kleine patisserie – een boutique-laboratoire‘ – steeds wisselende taartjes kopen volgens het principe op is op. Alles is een lust voor het oog en de smaken zeer verfijnd! Grolet’s specialiteit: nagemaakt fruit dat er levensecht uitziet, zoals deze appeltjes!

Patisserie winkels stedentrip Parijs Cedric Grolet

6, rue de Castiglione, 1e arron, Parijs, www.facebook.com/cedricgrolet

Maison Aleph

Myriam Sabet opende een piepklein winkeltje in de Marais (vlak bij warenhuis BHV), maar toch weten alle hippe foodbloggers en patisserie-fans haar intussen te vinden. Deze Parisienne van Syrische afkomst werkt met de smaken van het Midden-Oosten, zoals oranjebloesem, citroen, granaatappel en kardemom. Naast baklava vind je hier kleine taartjes gemaakt van knapperige ‘nestjes’ gevuld met crèmes in veel verschillende smaken.

Maison Aleph patisserie Parijs

20 rue de la Verrerie, 4e arron, Parijs

Yann Couvreur

Na enkele jaren bij het luxe hotel Prince de Galles te hebben gewerkt als chef-patissier, werd het voor Yann Couvreur tijd om op eigen benen te staan. Hij opende zijn eerste winkel op  Avenue Parmentier (10e arron.) en sinds kort kun je ook alle dagen van de week terecht in zijn tweede winkel in de de Marais, in de bekende Rue des Rosiers. Zijn kraakverse, ter plekke bereide millefeuille is heel bijzonder en ook de éclair tonka noir is anders dan je gewend bent.

33 bis, rue des Rosiers, 4e arron, Parijs, yanncouvreur.com

Patisserie winkels stedentrip Parijs Yann Couvreur

Foucade

Positieve patisserie, zo kun je de winkel van Marjorie Fourcade (rechts op foto onder) omschrijven. Marjorie gaat geheel met de tijd mee: zij verkoopt taartjes die glutenvrij zijn en minder suiker bevatten. Zo is haar L’Operette veel minder zoet dan de klassieke Opéra-taart. Je kunt hier trouwens sinds kort ook brunchen in een vrouwelijk en kleurig decor.

Patisserie winkels stedentrip Parijs

17, rue Duphot, 1e arron. Parijs, www.foucadeparis.com

86Champs

Macaronkoning Pierre Hermé opende eind vorig jaar een concept-store op de Champs-Élysées in samenwerking met het verzorgingsmerk L’Occitane. Het resulteerde in een zoet walhalla dat met oog voor detail is ingericht door architect Laura Gonzalez. Naast de ontbijtjes die je hier kunt verorberen, tref je ook desserts aan, zoals drinkbare patisserie (!) en millefeuille met bijzondere smaken als chocolade en yuzu.

Patisserie winkels stedentrip Parijs

86, avenue des Champs-Élysées, 8e arron. Parijs, www.86champs.com

LEES OOK:
De 8 beste patisseriewinkels in Parijs
QUIZ: test je kennis van Franse patisserie
Winkelen in Parijs: de leukste wijken

Marine De Massiac

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.