frankrijk.nl

Mooiste plekken in de Vendée en de Atlantische Loirestreek

Net ten zuiden van Bretagne liggen de Loire-Atlantique en de Vendée. Prachtige departementen aan de Franse Westkust, die bij Nederlanders relatief onbekend zijn! Bezoektips in combinatie met suggesties voor leuke gîtes, boerderijtjes en B&B’s.

MOOISTE PLEKJES  IN DE ATLANTISCHE LOIRESTREEK

1. Natuurgebied de Brière & Guérande

De rivierdelta van de Loire voedt de Brière, een prachtig ‘nat’ natuurgebied met kanalen, meertjes en eilanden tussen weilanden en rietkragen. Ook zie je hier veel chaumières, traditionele boerderijen met rieten dak, waarvan sommige te huur zijn als vakantiehuis, zoals dit leuke boerderijtje (4 pers.). Net ten westen van de Brière ligt stadje Guérande, bekend om de zoutvelden. Daar vind je deze moderne houten gîte (10 pers. of 2x 4/5 pers)en ook deze B&B in een oud domineeshuis, dat herinnert aan het protestante verleden van de Vendée!

Gites Briere Guerande

2. Mooie kustplaatsen: Pornic en Le Croisic

De  Atlantische Loirestreek heeft diverse gezellige kustplaatsjes, zoals Pornic, met een oude vissershaven, een kasteel en mooie strandjes. Net buiten Pornic kun je slapen op het kalme platteland in dit vakantiehuis in een vroegere boerenschuur (4 pers.) of deze grote villa met zwembad (15 pers.).  Een ander charmant stadje aan zee is Le Croisic, ‘petite cité de caractère‘ genoemd, en terecht! Mooi logeeradres daar is deze B&B in de oude binnenstad, op maar 10 minuutjes lopen van het strand. 

Loire-atlantique-2-pornic-le-croisic-gites-kust-vakantiehuizen

3. Wijngaarden van de Loire-Atlantique

Tussen Nantes en Clisson, rond de oevers van de Loire en de Sèvre, liggen de wijngaarden waar onder meer de frisse muscadet-wijnen vandaan komen. Een prachtig uitvalsbasis om het wijngebied (te fiets) te ontdekken is het middeleeuwse stadje Clisson, dat door zijn architectuur een Italiaanse uitstraling heeft. Aan de rand van Clisson ligt deze feng-shui chambres d’hôtes met prachtige tuin. Slapen met uitzicht op de wijngaarden kun je in dit vakantiehuis in deze gerenoveerde boerderij met zwembad (4 pers.).

Loire-atlantique-3-wijngaarden-gites-vakantiehuizen

4. Nantes en de oevers van de Loire

We hebben al vaak beschreven hoe leuk en verrassend Nantes is! In een van de mooiste wijken van de oude binnenstad, tegenover het Château des Ducs de Bretagne, ligt dit hip ingerichte appartement (3 pers.). Net buiten Nantes, kun je in het dorp Trentemoult aan de oever van de Loire logeren in een prachtig verbouwd vissershuisje (2x 2 pers.). Voor direct uitzicht op de Loire moet je eens naar dit kekke vakantiehuis (5 pers.) kijken: met meerdere terrassen en zelfs een wintertuin vanwaar je de rivier ziet!

Loire-atlantique-nantes-loire-gites-vakantiehuizen-

MOOISTE PLEKKEN IN DE VENDÉE

1. Marais poitevin

Dit prachtige moerasgebied wordt wel het Groene Venetië genoemd, maar het ‘Franse Giethoorn’ zou net zo toepasselijk zijn. Je kunt het Marais Poitevin namelijk verkennen op een schuit en al dobberend genieten van watervogels, natuur en schilderachtige boerderijtjes met strodaken langs de oevers. Een rustgevend gebied om te ontdekken met dit  19e-eeuwse landhuis (6 pers.) vlak bij de plaats Niort als uitvalsbasis. Of een van deze andere vakantiehuizen in het Marais Poitevin, als uitvalsbasis.

Vendee Gites Vakantiehuizen Marais Poitevin

2. Puy du Fou

Het historische themapark Puy du Fou is de afgelopen jaren overladen met internationale prijzen! De voorstellingen met acteurs, dieren en wilde stunts zijn dan ook erg indrukwekkend! Het themapark ligt bij Les Espesses, midden op het platteland van de Vendée. In de directe omgeving kun je onder meer logeren in deze romantische gîte (2 pers.). Of je huurt deze leuke verbouwde boerderij (8 pers.) samen met vrienden met kinderen!

Vendee-3-gites-vakantiehuizen-puy-du-fou

3. Stranden en badplaatsen van de Vendée

Net als de Atlantische Loirestreek grossiert ook de Vendée in mooie zandstranden. Zoals die bij Fromentine, La Barre-de-Monts en natuurlijk het brede Grand Plage van Les Sables d’Olonne. Midden in het centrum van deze bekende badplaats ligt dit zomerse wit-blauwe huisje (4 pers.), met eigen tuin en een veranda. Een andere leuke kustplaats is Saint-Gilles- Croix-de-Vie, met een oude maar nog zeer actieve haven. Je kunt er slapen in dit gerenoveerde vissershuis (4 pers.) met het strand op nog geen 100 meter..!

Vendee-2-gites-vakantieshuizen B&B

4. Ile de Yeu & Noirmoutier

Voor de kust van de Vendée liggen 2 prachteilanden die erom smeken ontdekt te worden! Ile de Yeu is zowel qua natuur als qua sfeer in de (vissers)dorpen nog heel authentiek. Ook Noirmoutier is bijzonder, met zijn zoutvelden, oesterkwekers, mooie fietspaden, bossen, prachtige kreken en stranden. Op Yeu kun je onder andere slapen bij deze uiterst charmante B&B in het havenplaatsje Port Joinville. En deze vakantievilla met jacuzzi ligt aan de noordkant van Noirmoutier, niet ver van het Plage des Dames, een bekend strand met fotogenieke houten kleedhokjes.

Vendee-4-gites-vakantieshuizen-eilanden-yeu-noirmoutier- eilanden

VAKANTIEHUIZEN IN WEST-FRANKRIJK

Deze en andere leuke gîtes en B&B’s in de Vendée en de Atlantische Loirestreek ontdekken? Via de webpagina’s van Gîtes de France Loire-Atlantique en Gîtes de France Vendée kun je gericht zoeken naar slaapadressen in de buurt van de verschillende bezienswaardigheden.

Beeld: CC/Gîtes de Vendée (genoemde gites) & CC/Gîtes de Loire-Atlantique, Marais poitevin (nog invullen) CC-BY-SA-dynamosquito, kustplaatsen CC/Gîte Fleurette, CC/Couleurs Matin, CC-BY/belgianchoclates (zee Les Sables d’Olonne), CC/Romain Gadais (wijnglas Muscadet), CC/Nicky Bouwmeester (Ile Noirmoutier).

LEES OOK:
Nantes in 5 hippe highlights
10x verliefd op Noirmoutier

Reacties zijn gesloten.