frankrijk.nl

3x ultieme romantiek in een Frans château

Het is natuurlijk een heel romantisch idee: verblijven op een kasteel. Of beter nog: TROUWEN in een kasteel! Dit zijn bijzondere chateaus in de Zuid-Franse regio Occitanie, waar de romantiek dik in de lucht hangt!

Château de la Treyne – Dordogne

Dit sprookjesachtige kasteel op een oever van de Dordogne bevat alle ingrediënten voor een romantisch verblijf: een prachtige kasteeltuin, een terras aan het water, 17 feeërieke kamers waaronder diverse met baldakijnbed, een chique eetzaal met kroonluchters en een uitmuntende keuken. Ideale spot voor een huwelijksreisje! Maar mocht je de grote dag hier ook willen vieren, dan kan dat: er is een kleine kapel direct naast het kasteel…

Sprookjesachtig kasteel Château de la Treyne – Dordogne

Château de la Treyne, Lacave (Dordogne), kamers vanaf €200/nacht.


Château de Roquelune – Pézenas – Languedoc

Hier kun je wel een (trouw)feestje bouwen! Gelegen in de vallei van de Hérault, op 45 minuten van Montpellier, houdt dit optrekje het midden tussen een enorm landgoed en een kasteel. Voor locals dé hotspot voor bruiloften en speciale partijen, met een eigen park, een orangerie en diverse zalen. Kortom, groot genoeg voor feesten tot 350 personen, maar logeren is voorbehouden aan een klein gezelschap: maximaal 20 personen.

Château de Roquelune – Pézenas – Languedoc

Château de Roquelune, Pézenas, alle tarieven op aanvraag.


Château de l’Hoste – Saint Bauzeil – Quercy

Mogen we meteen even een taallesje geven? Niet elk château in Frankrijk is een kasteel. Het woord wordt ook gebruikt voor oude landhuizen, zoals bij Château de l’Hoste, tussen Agen en Bordeaux. Dit 17e-eeuwse stulpje heeft dan wel weer een vorstelijk groot park met binnenplaats, een royaal buitenzwembad en een keizerlijk terras voor het diner. Maar wat dit adres zo bijzonder maakt voor alle romantici is de mogelijkheid om 3 dagen met een klassieke Morgan (een echte!) de mooiste plekjes van de omgeving te ontdekken. Inclusief roadbook. Ja, ik wil!

Château de l’Hoste – Saint Bauzeil – Ariège

Château de l’Hoste, Saint-Bauzeil, kamers vanaf €160. Morgan-arrangement €605 p.p.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Château de la Treyne, Château de Roquelune, Château de l’Hoste.

LEES OOK:
Chic slapen tussen de druiven: Domaine du Verchant
De 10 mooiste dorpen van de Languedoc-Roussillon
Luxe B&B op landgoed bij Montpellier

Reacties zijn gesloten.