frankrijk.nl

Trendy lofts in de Ardèche

Dat je van een oude zijdefabriek een origineel vakantieadres kunt maken, bewijst Anniek met La Manufacture. In dit imposante pand met metersdikke muren, creëerde ze 12 industriële lofts, een restaurant en badhuis met sauna en hammam. De prachtige ligging aan de rivier de Volane was het enige waar ze niets voor hoefde te doen.

Hippe Loft appartementen

In de 19e en eerste helft 20e eeuw boerde de Ardèche goed met de productie van zijde. Meer dan 500 zijdefabrieken stonden overal langs de rivieren, met het zo kenmerkende rad, dat de waterkracht leverde voor de machines. Dit tweede leven spreekt ons echter veel meer aan. Voormalig kunstdocente Anniek zag de potentie om hier iets heel leuks van te maken. De appartementen zijn dan ook verre van standaard. De hoge plafonds, het felgekleurde meubilair, de harmonica glazen voorgevel en de roestvrijstalen balkons karakteriseren de lofts, die gemiddeld 4 personen kunnen herbergen.

trendy-lofts-in-La-Manufacture

Bijzondere plek voor families

Verwacht geen grote luxe, want keuken en badkamer zijn eenvoudig en je mag zelf je bed opmaken bij aankomst. Hier ga je naar toe voor de plek! Er is een lekker zwembad, een terras met zitjes en hangmatten langs de rivier (waarin je ook kunt zwemmen) een zomerbar en een table d’hôte formule in het hip ingerichte restaurant. De fijnste ontdekking vond ik het Badhuis – met sauna, hammam en jacuzzi. Door Anniek in een quasi Marokkaanse stijl vormgegeven. En met oog op het grote waterrad. Cool!

La Manufacture is vlakbij het schattige middeleeuwse dorpje Antraigues en op een kwartiertje rijden van het levendige stadje Aubenas. Heb je zin in meer? Je kunt in de buurt kanovaren, paardrijden, ezeltochten, canyoning en wandelen. Dit is echt een heel ander stukje Ardèche dan wat velen op hun netvlies hebben…

La Manufacture, loftappartementen vanaf 2 tot 6 personen, prijsvoorbeeld 6-persoonappartement van € 600 tot € 940/week  hoogseizoen. Ook korter verblijf (va. 3 nachten) mogelijk het hele seizoen. Let op: aankomst maandag of vrijdag.

Meivakantietip: zie lezersaanbieding onderaan!

Zwemmen in de Volande in de Ardèche piscine van la manufacture

PLUS+
– Kleinschaligheid en de hippe uitstraling.
– In het groenste deel van de Ardèche.
– Onconventionele interieur van de lofts.
– BBQ op het terrein voor algemeen gebruik.
– Ondanks het warme weer hier nooit last van muggen, dankzij de stromende rivier langszij!

MIN–
– La Manufacture ligt langs een doorgaande weg, maar alle grote lofts zijn aan de rivierzijde.
– De vide is toegankelijk via een (steile) trap dus niet geschikt voor de allerkleinsten.
– De lofts zijn geschikt voor 4 tot 6 personen, maar volle bezetting vinden wij alleen een optie voor families met kinderen.

Meer info op La Manufacture Ardèche

LENTEAANBIEDING 2018: in april, mei en juni 1 week verblijf voor €450!

Voor de zomervakantie moet je hier snel bij zijn. Maar in april, mei en juni is dit eigenlijk ook een prima spot, want het zwembad is verwarmd (maar pas open vanaf 1 mei) en bij onbestendig weer overkapbaar.

Anniek maakte een leuke LENTE-aanbieding: 1 week verblijf in een loft met max. 2 volw. en 3 kinderen voor €450.

Inbegrepen: opgemaakte bedden, bad- en keukenlinnen, eindschoonmaak, broodservice, belastingen, toegang tot zwembad. Kijk HIER voor alle informatie over dit lente-arrangement.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, La Manufacture

Relaxen bij la Manufacture in de Ardèche

2 reacties op “Trendy lofts in de Ardèche”

  1. Nikki schreef:

    Wow! Dit ziet er cool uit! Maar… niet voor 2 personen dus? :-/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *