frankrijk.nl

Tip! Sneller doorrijden op de Franse autoroute

Nooit meer wachten bij de tolpoortjes op de Franse autosnelwegen. Duizenden Nederlanders hebben het gemak van de tolbadge al ontdekt. Praktisch en het kost weinig extra. Bovendien werkt de badge ook op de autoroutes van Spanje. Nu tot eind juni met korting te koop! 

tolbadge sneller over de Franse autosnelwegen

Route du Soleil, here we come!

Goed nieuws voor iedereen die opziet tegen de drukte bij de tolpoorten op de Franse snelwegen: ook Nederlandse automobilisten en motorrijders kunnen gebruikmaken van de Bip&Go, een tolbadge waarmee de slagbomen automatisch openen. Dus geen geklooi meer met munten of creditcards onderweg. En langs de wachtende massa kunnen schieten, laten we eerlijk zijn, dat is gewoon een fijn gevoel! Met de badge mag je namelijk de voorrangspoortjes met de grote oranje T (van Liber-T) kiezen, waar je met 30 km/uur doorheen kunt rijden. “Biep!” en weg ben je.

handige tip sneller doorrijden Frans autoroutes

Lees ook: zwarte zaterdagen 2018 op de Franse autoroutes

Doorrijden op de Franse tolwegen

Bip&Go heeft 2 formules. Als je minstens 1x per maand over de tolwegen rijdt (omdat je een tweede huis in Frankrijk hebt bijvoorbeeld) dan kun je kiezen voor een abonnement van €16 per jaar. Voor wie alleen een paar keer per jaar door Frankrijk reist, is er de à la carte-formule. Dan wordt €1,70 abonnementsgeld berekend voor alleen die maanden waarin je de badge onderweg gebruikt hebt. Tol- en parkeergeld worden bovenop het maandtarief gefactureerd en automatisch van je rekening afgeschreven. Daarnaast moet je eenmalig €10 betalen voor de badge zelf, plus €10 verzendkosten naar Nederland.

SPECIALE LEZERSAANBIEDING – zie onder

Bip&GO toolpoortje 30 km/uur doorrijden

Tolbadge werkt ook op de Spaanse autowegen

Inschrijven kan op de Nederlandstalige website van Bip&Go, een dochteronderneming van Sanef, een van de grootste tolwegexploitanten in Frankrijk (die overigens bijna allemaal een badge aanbieden, maar niet altijd voor buitenlanders). De badge van Bip&Go wordt binnen 48 uur na aanmelding verzonden, samen met een houder die je op de voorruit kunt plakken. Een klein en onopvallend ‘kastje’ dat prima blijft zitten. De tolbadges zijn geldig op alle Franse snelwegen, het Viaduc de Millau en in meer dan 300 Franse parkeergarages. Bovendien werkt de Bip&Go tolbadge ook op de tolwegen in Spanje (€2,50 voor elke gebruikte maand in Spanje). Heel handig dus voor vakantiegangers die verder gaan dan Frankrijk!

Bip&Go heeft een eigen Youtube-kanaal (Nederlandstalig!) met handige tutorials over de do’s and don’ts in het gebruik van de badge.

Verdere informatie en online bestellingen: www.bipandgo.com/nl 


SPECIALE AANBIEDING voor lezers frankrijk.nl:

In de maanden april, mei en juni 2018 kun je de Bip&Go tolbadge bestellen met 50 % korting. Bestel online en gebruik bij de aanvraag de promotiecode FRANKRIJK2018.

WIN EEN TOLBADGE! 

Lees je onze nieuwsbrief al? Dan maak je automatisch kans op één van de 3 gratis tolbadges die we weggeven. Nog niet ingeschreven? Doe dan dat VOOR 1 juli! Op 2 juli maken we de winnaars bekend!

Redactie 3JUL2018: gefeliciteerd Simone Schavemaker, Harold Ouwens en John Bouwman!

Heb je al een badge? Doe dan mee met de tell-a-friend actie: maak een vriend lid en ontvang beide €4 korting (bij de badgehouder wordt deze korting in mindering gebracht op eerstvolgende factuur).

LEES OOK: Veelgestelde vragen over het gebruik van de tolbadge in Frankrijk

Aanvullende informatie
Het Réservé-poortje van de Télépéage, waar je met met 30 km/uur mag doorrijden als je een tolbadge hebt, is alleen toegankelijk voor voertuigen van klasse 1 die lager zijn dan 2 meter. Caravans en auto’s met dakkoffers moeten een ander poortje met een oranje T erboven gebruiken. Die bestaat ook als doorrij-variant, maar niet bij elke péage. Soms zijn er alleen poortjes waar je wél even een stop moet maken. Maar het betaalgemak met een tolbadge blijft ook in deze gevallen: de slagboom gaan vanzelf open en het tolbedrag wordt later pas afgeschreven. Als je een camper hebt dan is de badge ook te gebruiken, zolang de camper niet hoger is dan 3 meter en/of zwaarder dan 3,5 ton.

Wat betreft de levertijd: Bip&Go doet de tolbadge binnen 48 uur na bestelling de deur uit, maar verstuurt deze met de gewone post. Van Frankrijk naar Nederland doet een brief er maximaal 3 tot 5 werkdagen over, maar voor alle zekerheid zouden wij de badge uiterlijk 10 dagen voor vertrek bestellen.

Ook handig: op deze webpagina kun je alvast berekenen wat de tolkosten zijn van een bepaald traject in Frankrijk.

Tekst: Josee Schouten

LEES OOK:
De drukste dagen op de autoroute voor deze zomer
De beste rustplaatsen langs de Franse snelwegen
Leuke B&B’s langs de A20 naar het Zuidwesten en Spanje
Slaapadressen langs de snelweg in de Bourgogne

Beeld: Sanef, CC/Graeme Churchard, Nicky B. Hoofdbeeld: Jshoots.com (Pxls)

34 reacties op “Tip! Sneller doorrijden op de Franse autoroute”

 1. Patrick schreef:

  Voorjaarsvakantie 2018 op reis gegaan met de badge van Bip&Go, weekje Zuid-Spanje en ’s nachts doorrijden dus wel lekkerder voor de kinderen als we niet hoeven te stoppen, raam open etc. Maar wat een drama, badge werd dus elke keer niet herkend, buiten de auto zwaaien etc. En dat terwijl deze dus netjes achter de binnenspiegel bevestigd is op de zwarte stippels, nu met Bip&Go aan het heen en weer mailen om te klagen. Maar die reageren dus alleen in het Frans….wat een waardeloos bedrijf. Voor mij dus nooit meer.

  • Josee schreef:

   Beste Patrick, jammer dat je deze ervaringen hebt. We nemen contact met je op om te kijken of we hierin nog iets voor je kunnen betekenen.

 2. Mirjam schreef:

  Hallootjes, ik ga binnenkort via Frankrijk en Baskenland naar Spanje. Dit zal plaatsvinden in de maand september. Ik overweeg de “a la carte-formule”. Wat gaat mij dat – naast de aanschafkosten van 20 euro – per maand dan kosten? En werkt dit systeem in Baskenland? Groetjes, Mirjam

  • Josee schreef:

   Hi Mirjam, alle antwoorden vind je op de site van Bip&Go. Je betaalt voor gebruik in Frankrijk in de maand september en in Spanje.

  • Simon schreef:

   Ik heb al een aantal jaren een badge via APRR
   Werkt perfect. Je betaalt alleen het werkelijke verbruik (afgezien van de eenmalige aanschaf). Geen enkel probleem als je een tijdje (kan zelfs een paar jaar zijn) niet in Frankrijk geweest bent; de badge blijft gewoon geldig.

   Enige punt: de website is alleen in het Frans. Dus wat kennis hiervan helpt wel.

 3. Maurice schreef:

  Hoi,

  Vorig jaar de tolbadge aangeschaft en hier totaal geen spijt van gehad. Met veel plezier langs de wachtrij gereden en met nog meer plezier gekeken naar de verbaasde blikken als we toch konden doorrijden.

  Nu even een vraag, vorig jasr zijn we gewoon met onze auto geweest. Dit jasr gaan we met ee caravan. Moet ik hiervor nog iets aanpassen asn mijn account? Ik kan hier niet echt iets over terugvinden. Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft.

  Groetjes,
  Maurice

 4. Dian schreef:

  Goedemorgen, vraagje mijn camper is hoger geworden doormiddel van een dak tent, kan ik dan de poortjes gebruiken van een vrachtwagen.? Had gelezen dat dat geen probleem is maar dat is al een poosje geleden was benieuwd of dat nog kan? hoor dat graag 🙂
  Groetjes Dian

 5. Joop schreef:

  Ik heb een Volvo XC60. Deze heeft om de spiegel heen een groot zwart vlak op de voorruit. Kan ik de tolbadge daarin plaatsen?

  • Nicky schreef:

   Hai Joop, is het een zwart vlak met stippeltjes? Steeds meer autofabrikanten maken dat soort vlakken rond de spiegel waar de signalen van badges juist extra makkelijk door heen kunnen. Dus dat lijkt ons de perfecte plek voor de badge!

 6. Bart schreef:

  LET OP: Als je de Bip&Go 12 maanden niet gebruikt, betaal je weer 10 euro voor het niet gebruiken (in de 13e maand). Zie de algemene voorwaarden.

  • Josee schreef:

   Hi Bart, precies, dat geldt voor alle tolbadges, ook die van AREA (ANWB). En in ons artikel geven we ook aan dat zo’n badge handig is als je minstens één of meerdere keren per jaar naar Frankrijk gaat. En zeg nou zelf: met alle ideeën en reistips die we geven is dat toch geen probleem? 🙂 Bon voyage!

 7. Goossens Ludo schreef:

  Beste , ik heb reeds een aantal jaren Bip&Go, maar ervaar telkens problemen , als ik bip en Go een aantal maanden niet gebruik. Heel vervelend als je aan een poortje staat
  dat niet open gaat en via de microfoon in het Frans alle code nummer moet dicteren . Wat raad U aan? Worden de recente kaartjes beter uitgelezen dan de oude kastjes aan de achteruitrij spiegel ? Uiteindelijk heb ik het gebruik stop gezet , uit frustratie . Het is ok als het werkt !!!

  • Josee schreef:

   Beste Ludo, een badge is gemiddeld 5 jaar lang werkzaam, maar er zijn er die ‘m al 10 jaar zonder problemen gebruiken. Voor een lange houdbaarheid van de batterij wordt aangeraden de badge te bewaren in de alumunium zak die u bij aanschaf heeft gekregen. Als de badge niet meer functioneert dan kunt u deze gratis omruilen, daarvoor kunt u in contact treden met Bip& Go via https://www.bipandgo.com/nl/contact_form.
   En tot slot, we begrijpen niet helemaal wat u bedoelt met oude kastjes aan de achteruitrijspiegel. De Bip&Go badge dient u altijd voor de spiegel aan het voorraam maar dat hoeft niet, kan ook eronder tegen het raam, te plaatsen en niet erachter, dan is ie niet detecteerbaar.
   Zie voor een verdere gebruiksaanwijzing dit filmpje op: https://www.youtube.com/watch?v=4WN7MK_51ew

 8. Marie schreef:

  Hallo, waar kan ik in België zo een badge bestellen aub? Wij vertrekken 10 juni naar Spanje en dit lijkt mij een serieuze winst qua tijd? Is het ook nuttig als je hem eenmalig gebruikt? En hoe zet je die stop?

 9. Ed schreef:

  Als ik het abonnement voor 1 jaar neem (15 euro) is dat dan de totaal prijs voor zowel Frankrijk als Spanje?
  Of betaal ik apart een abonnement voor Frankrijk en betaal ik per maand 2.50 extra voor Spanje?

  • Josee schreef:

   Hi Ed, als je een jaarabonnement van € 15 betaal je niets extra’s voor Frankrijk (behalve tol) en € 2,50 per maand dat je tolweg gebruikt in Spanje. Dit kun je omzeilen door daar ook een abonnement te nemen. Dat is een toeslag van € 10/jaar op het basisabonnement van € 15. Zie ook de website van Bip&Go met veelgestelde vragen.

 10. beernaert schreef:

  Vorige keer is de bip en go op 1 of anere manier van mijn rekening gegaan ik probeer de mensen iedere keer te sturen voor een nr maar krijg niks aan weet iemand dit mss want heb het kastje wel ontvangen

 11. RL schreef:

  Heerlijke oplossing. Sinds vorig jaar in gebruik, ook op rustige momenten beduidend sneller dan betalen met een creditcard. En op de A8 al helemaal fijn.
  Soms nog wantrouwende Fransen in de spiegel. Even richting aangeven naar links en ze hebben door dat je weet wat je doet.

 12. Ivo wauters schreef:

  Dat werkte langs geen kanten!

 13. In grote lijnen eens met jullie verhaal (ik wil die badge niet meer missen), behalve dan dat jullie op één puntje nog te negatief zijn. Alle tolpoortjes met alleen een oranje T er boven zijn gereserveerd voor telepeage, en de meeste daarvan kun je ook met hogere voertuigen gewoon passeren. Dit filmpje op mijn blog maakte ik vanuit mijn camper, twee meter 60 hoog: http://www.hurktoilet.nl/weblog/wreageer.php?id=8148
  Sterker nog, voor mensen met camper en caravan is telepeage eigenlijk het enige middel om de tol snel te passeren. Want voor credit-card-betalingen geldt vrijwel overal wel een hoogtebeperking op twee meter.

  • Sammy Meyer schreef:

   Leuk om te zien Peter, we hebben de tolbadge dit jaar voor het eerst maar ik vind het nog wel spannend!
   We gaan ook voor het eerst met een dakkoffer dus ben inderdaad ook bang voor te hoge aanslagen.
   Hopelijk gaat het volgende week gesmeerd als we twee weken door Frankrijk en Spanje gaan reizen!

 14. Geode adviezen.Rijden buiten seizoen,maar toch ..handig om te weten

 15. Ron schreef:

  Voor een ‘gewone’ reis/vakantie van pakweg 2 a 3 weken met pakweg 10 tot 12 ‘tol-passages’ blijft de creditcard dan toch goedkoper en gemakkelijker? Wij reizen buiten het hoogseizoen.

  • Josee schreef:

   Beste Ron, tuurlijk kun je ook gewoon met creditcard blijven betalen. Deze tolbadge is vooral handig voor veelgebruikers en automobilisten die liever niet willen stoppen of in de rij willen staan.

 16. koper schreef:

  kan veel goedkoper, gewoon 2,50 per maand dat je hem gebruikt bij de ANWB

 17. Marie schreef:

  Klopt het dat je voor het gebruik van de Tolbadge in Frankrijk maandelijks ook 2,50 euro betaalt, of is dat alleen in Spanje?

  • Nicky schreef:

   Nee Marie, dat klopt niet, zoals in bovenstaand artikel beschreven kost de Bip&GO voor Frankrijk maar €1,70 per maand. €2,50 is inderdaad het tarief voor voor de maanden waarin je de badge in Spanje gebruikt.

   Overigens zijn die bedragen cumulatief: als je de badge én in Frankrijk én in Spanje gebruikt, betaal je voor die maand beide tarieven. Je kunt de badge trouwen ook ‘uitschakelen’ als je hem tijdens een reis NIET wilt gebruiken, door m gewoon van je vooruit te halen en in je dashboardkastje te leggen bijvoorbeeld.