frankrijk.nl

Kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme, Dordogne

Even helemaal loskoppelen van de buitenwereld, dat is de opzet van deze mooie autovrije natuurcampings in Frankrijk. Dit zijn de glamping-kampeerdorpen van Huttopia, gelegen in de Ardèche, Drôme provençale, Dordogne en Perche.

De ‘gewone’ campings van de Franse kampeerketen Huttopia staan al bekend om hun groene ligging en sympathieke ‘puur-natuur’-filosofie. Maar in de 4 Camping-Villages van het merk ligt de lat nog een stukje hoger. Deze kampeerterreinen zijn nog veel ruimer, liggen nog verder afgelegen en zijn echt helemaal autovrij.

Verder vind je hier de meest luxe glamping-accommodaties van het merk, zoals de cahuttes (tenthuisjes op palen) en de Toile&Bois-tenten met een extra groot terras. Ook  bieden deze kampeerdorpen een uitgebreid programma met natuuractiviteiten waarvoor je niet extra hoeft te betalen. Nieuwsgierig? Zo zien ze eruit!

Village Huttopia Senonches (Perche)

Dit kampeerdorp ligt in de buurt van Chartres, net onder Parijs, aan de rand van een meer en een van de grootste eikenbossen van Frankrijk. Huttopia noemt het dan ook een ‘Village forestier’ en voert dit bosthema op verschillende manier door op de camping, zelfs in de spa. Er zijn opvallend ruime staanplaatsen en luxe huuraccommodaties. Zoals de Canadese tenten met koelkast en keuken en een opgemaakt bed bij aankomst. PLUS+ Zoals op alle Huttopia-campings: prachtige houten speelplekken voor de kinderen. Meer info

Huttopia camping village onder Parijs bij Chartres


Village Dieulefit (Drôme provençal)

Flink wat Nederlanders hebben dit prachtige kampeerdorp al ontdekt want deze toplocatie in de Drôme doet van zich spreken! Village Dieulefit ligt tussen truffeleiken en lavendelvelden, op een hoog punt in een groene vallei. Van dat spectaculaire uitzicht profiteren onder meer de gave cahuttes, lichte tenthuisjes van hout en canvas gebouwd op palen. PLUS+ Nieuwe buitenspa met diverse sauna-cabines en een jacuzzi. Meer info

Natuurcamping Huttopia Village Dieulefit


Village Huttopia Sud-Ardèche

Dit kampeerdorp ligt midden in een beschermd natuurgebied in de Ardèche, niet ver van Vallon Pont d’Arc en het stadje Bajarc. Elke week staan op deze groene camping tientallen gratis activiteiten op het programma, zoals boogschieten, boomklimmen, ponyrijden, sterrenkijken, openluchtbioscoop en nachtwandelingen. PLUS+ Café-restaurant met panoramisch terras op palen (keuken nonstop geopend). Meer info

Natuurcamping Huttopia Sud-Ardeche


Village Lanmary (Dordogne)

Groener dat dit kan bijna niet, dit mooie Huttopia-village in een beschermd woud in het noorden van de Dordogne. De staplaatsen tussen bomen en varens zijn hier zo ruim, dat je soms de buren niet eens kunt zien! Ook hier geen asfalt te bekennen, alleen wandelpaden… PLUS+ Het mooie houten terras dat tussen de bomen lijkt te hangen, met onder meer lekkere houtovenpizza’s. Meer info

Natuurcamping Huttopia Village Lanmary Dordogne

Meer informatie over de groene Campings-Villages van Huttopia

Credit: in samenwerking met Huttopia

LEES OOK:
Hippe natuurcampings op unieke Franse locaties
5 Franse campings met spectaculair uitzicht
Lodgetenten op Franse campings midden in de natuur
5x kamperen op de eilanden voor de Franse Westkust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *