frankrijk.nl

Loft in oud Zuid-Frans dorpje 

Vakantievieren én je ook een beetje een local voelen? Dat kan in LØ.F.T Ô VILLAGE, een hip appartementje in het bastidedorp Monflanquin in de Lot-et-Garonne. Met een (privé)-zwembad op 10 minuten rijden!

Monflanquin is een van de mooiste bastidedorpen van het Zuidwesten, met charmante smalle straatjes en prachtige middeleeuwse architectuur. In de dorpskern van dit beroemde plaatsje hebben de Nederlandse Karen en Rolf een hip vakantieappartement voor 4 personen ingericht in een voormalig winkelpandje. LØ.F.T Ô VILLAGE heet het!

Loft in oud Frans dorpje Monflanquin

Zwemmen bij de ‘buren’

Karen en Rolf beheerden al een vakantiedomein net buiten Monflanquin, La Boulède. Gasten van het nieuwe dorpsappartement LØ.F.T Ô VILLAGE mogen ook gebruik maken van alle faciliteiten van dit kleine domein, zoals de 2 zwembaden, het schilderatelier, massages, een wijnproeverij. Ook genieten gasten van de loft van de gastvrijheid en de insidertips van dit Nederlandse stel, dat al ruim 15 jaar in dit deel van Frankrijk woont.

Boulède domein in Zuid-Frankrijk

Stadse allure en Scandinavisch tintje

Over het interieur van het dorpshuisje is goed nagedacht. Stoere materialen, zoals beton en hout, en een grijs-witte basis zijn gecombineerd met couleur locale. Zoals het blauw van de rivier Lot, het groen van de Dordogne en het geel van de glooiende heuvels vol met tarwe, maïs en zonnebloemen. In de interieurdetails vind je ook een typische Franse brocante-sfeer terug. Karen heeft heel wat ochtenden vroeg over plaatselijke rommelmarkten gestruind op zoek naar serviesgoed, lampen en andere vintage-spulletjes.

Loft-o-village-interieur-dorpsappartement-Lot-Garonne

Loftgevoel

Het voormalige winkelpandje is opengewerkt en dat geeft een echt loftgevoel. De 2 slaapkamers, voorzien van stoere schuifdeuren, bieden alle comfort en eentje heeft een kingsizebed. Er is een uitgeruste keuken met betonnen aanrechtblad en mooie blauwgrijze brocantetegels. Ook de grote witgeschilderde eettafel, de retrolampen (opgehangen aan waterleidingbuizen!) en de loungeplek maken dit tot een lekker eigentijds vakantieappartement voor een stel of een gezin van maximaal 4 personen.

Slaapkamer loft-o-village dorpsappartement Lot et Garonne

Genieten van het dorpsleven

Aan de dorpsstraat is een sfeervol overdekt terrasje waar Rolf en Karen samen met een bevriende metaalkunstenaar een bijzondere buitenplek van hebben gemaakt. Hier geniet je van het voorbijtrekkende dorpsleven: ‘ s ochtends een lekker ontbijt of kopje koffie en ’s avonds nog even mijmeren met een wijntje. Quoi de plus?

Loft-o-village-lot-et-garonne-dorpsappartement

PLUS+
– Zachte witte badjassen in de badkamer.
–  Appartement met B&B-service: op verzoek krijg je een vers Frans ontbijtje aan huis geleverd!
– In het straatje van het appartement en rond het historische dorpsplein zitten diverse leuke restaurants. ’s Zomers heeft Monflanquin bovendien een feestelijke eetmarkt op donderdag.
– Eigenaren Karen en Rolf zijn just around the corner voor alle vragen, tips en advies!

Beeld: Karen Kommer-de Graaff (behalve uitzicht op daken: CC/Rob Handgraaf), foto’s interieur, terras: ©Brockbernd Fotografie

LEES OOK:
De mooiste bastidedorpen van het Zuidwesten
Vakantiehuizen op een heuveltop in de Lot-et-Garonne
Zomerse avondmarkten in Zuidwest-Frankrijk

Ontbijt in French Vintagestijl bij Loft o Village

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *