frankrijk.nl

Insidertip: Hôtel André Latin in Parijs

Midden in het Quartier Latin ontdekte Nicky een leuk én betaalbaar hotel. Met een hippe nieuwe hotelbar en (nog) opvallend lage kamerprijzen, ontdek waarom!

Onlangs was ik weer eens in mijn oude buurtje, in het Quartier Latin achter het Panthéon. Sinds ik in diverse andere wijken woonde weet ik zeker: dit is een van de fijnste delen van Parijs. Vlak bij de leuke marktstraat Rue Mouffetard. Om de hoek bij het Jardin du Luxembourg. Niet ver van de luxe wijk Saint-Germain. En als je de Seine oversteekt ben je ook zo in de Marais… Oh, wat mis ik het om zó centraal te wonen!

André Latin hotel in Parijs wijk Quartier Latin

Quartier Latin

Toplocatie kortom, waar ik een paar weken geleden op Hôtel André Latin stuitte. Toen ik er in gesprek raakte met eigenaar Guillaume Sodano, begreep ik waarom dit driesterrenhotel me nooit eerder was opgevallen. Met de in het oog springende nieuwe hotelbar met terras hebben Guillaume en zijn broer nieuwe allure gegeven aan een hotel dat al generaties van hun familie is. En die besnorde man in het fotolijstje? Dat is hun grootvader André, een dandy die tijdens de Belle Epoque al ‘chambres tout confort’ verhuurde op deze plek.

André Latin hotel in Parijs wijk Quartier Latin

Toen opa nog een dandy was

Guillaume en Fabien geven het hotel nu geleidelijk aan een modernere stijl, behalve de hotelbar hebben ook de receptie en kleine lounge al een make-over gekregen. Vooral de bar is prachtig: ook gasten van buitenaf komen hier binnen voor een kop koffie (van Lomi, de beste koffiebrander van Parijs), voor de lokaal gebrouwen bier (Demory) of de hippe cocktails. De kamers van het hotel worden ook één voor één gerenoveerd, in de zelfde stijl als de bar. Met lampen van messing, houten meubels, vintage-stoelen en modieuze aqua- en mosterdtinten.

André Latin hotel in Parijs wijk Quartier Latin

Roulette: hip & nieuw of klassiek & confortabel?

Het renoveren gebeurt zonder overlast en gaat rustig aan dus een groot deel van de 68 hotelkamers heeft nog de oude (heel correcte, maar minder hippe) stijl. Hotelgasten weten van te voren niet welk type kamer ze krijgen. Daarom hebben de eigenaren de prijzen nog gehouden zoals ze waren. Op de website zijn alleen nog de ‘oude’ kamers te zien, maar er zijn dus wel degelijk mooie nieuwe waar je met een beetje mazzel in terecht komt. En sowieso is €100 per nacht een hele goede prijs voor deze centrale plek in Parijs. Van profiteren zolang het nog duurt, want Guillaume geeft toe: als alle kamers gerenoveerd zijn dan moeten hij en zijn broer even naar een nieuwe prijslijst kijken…

Hôtel André Latin, kamers €85-€125. Meer informatie & reserveringen

André Latin hotel in Parijs wijk Quartier LatinHotelkamer ‘oude stijl’ (linksboven).

PLUS+
– Vlak bij metrohalte Luxembourg: rechtstreekse RER-verbinding vanaf Gare du Nord.
– Voor €8 kun je goede koffie+croissant+verse jus krijgen in de hotelbar (=beter en leuker dan het standaard ontbijtbuffet in de kelder).

Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs.

Bon voyage!

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: S. Véronese/André Latin & N. Bouwmeester

LEES OOK:
5 heerlijke hotels op de Rive Gauche
Edith Piaf-kamers in het Quartier Latin
7 hippe nieuwe hotels in Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.