frankrijk.nl

Hotel-écolodge Riberach, slapen in een wijncoöperatie

Pareltje in de Languedoc-Roussillon, dit hotel met spa en eigen restaurant. De ligging tussen de wijngaarden niet ver van de stad Perpignan is al prachtig. Maar wat Domaine Riberach echt bijzonder maakt is dat dit charmehotel is gevestigd in een vroegere wijncoöperatie. Jawel, met hotelkamers in de vroegere wijnopslag!

Hotel Riberach Perpignan Languedoc-Roussillon

Luc Richard had nooit gedacht terug te keren naar zijn geboortedorp in de Languedoc-Roussillon. Maar de wijn zit hem in het bloed. Als kind was Luc het liefst bij zijn opa, die wijnboer was. Uren en dagen versleet hij tussen de druivenranken bij het authentieke dorpje Belesta, op nog geen half uur van Perpignan, vlak bij de Spaanse grens. Hij verliet het honk om een architectenstudie te doen. Tijdens een studentenuitwisseling ontmoette hij de Duitse Karin, ze werden verliefd en samen zwerfden ze van project naar project door heel Europa. Maar Belesta bleef lonken…

Hotel Riberach Perpignan Languedoc-Roussillon

Van wijngaard naar wijnhotel

Een goede vriend verleidde hen een wijngaard bij Belesta over te nemen, gewoon voor de leuk. Maar toen de wijncoöperatie pal onder het majestueuze kasteel in het dorp te koop werd gezet, werd het menens. Noem het beroepsdeformatie, maar Luc en Karin zagen dit monumentale pand uit 1925 als een schat van mogelijkheden. Op de tekentafel ontstond het industriële ontwerp voor een domein dat een hotel, restaurant en wellnesscenter omvat: Riberach.

Zwembad van het hotel

Cuve wordt hotelkamer

De metamorfose ging niet zonder slag of stoot. Het moeilijkste was om 7 kamers te maken in de cuves, de grote betonnen tanks, waarin vroeger de wijn werd opgeslagen. Maar dat zie je echt niet meer terug; de kamers zien er onberispelijk uit, met een strakke inrichting in diverse tinten. De overige 11 kamers liggen een etage hoger. En buiten is ruim baan gemaakt voor een natuurlijk zwembad, een grote tuin en een zalig lounge-terras.

Restaurant echotel Riberach

Sterrenrestaurant, wellness en eigen wijnshop

Als een plek van goede smaak is er veel aandacht besteed aan het verleiden van de smaakpapillen. Zo is er het gastronomische restaurant La Cooperative met een creatieve keuken. De wijnshop biedt een breed gamma aan lokale wijnen, waaronder uiteraard die van Luc’s wijn. Riberach, what else?

Kamerprijzen vanaf €140 laagseizoen, €170 hoogseizoen. Meer informatie op www.riberach.com

Chillen op het terras van ecohotel Riberach in de Languedoc Roussillon

PLUS+
– Authentiek en rustige omgeving met karakteristieke dorpjes; vergelijk het met de Provence, maar dan 30 jaar terug.
– Wellnesscenter met sauna, hammam, behandelingen.
– Restaurant met Michelin-ster!
– Eldorado voor wijnliefhebbers, zowel op de kaart als in de wijnshop een zeer uitgebreid aanbod van lokale cru’s en Roussillon wijnen.

kamers ecohotel Riberach Languedoc Roussillon

Eén reactie op “Hotel-écolodge Riberach, slapen in een wijncoöperatie”

  1. Reina Huisman schreef:

    Jullie vergeten het fantastische restaurant met Michelinster. Het is een prachtig project, aanrader voor een bezoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.