frankrijk.nl

Mas d’Oléandre, luxe gîtes tussen lavendel en olijven

Vlak bij het mooie stadje Uzès, de Pont du Gard en de Cevennen ligt de Provençaalse mas van Leonard en Esther. Een prachtige en rustgevende plek, met zwembad, binnentuin en romantische vakantiehuizen voor 2 personen.

Vanochtend nog maakten Leonard en Esther een lange wandeling met de honden. Een tocht met prachtig uitzicht richting de Cevennen. Door olijfvelden en de garrigue, het naar rozemarijn en tijm geurende struikgewas dat zo typerend is voor de Gard. Op stralende dagen als deze profiteert het hardwerkende Nederlandse stel nog even van het rustige voorseizoen. Zelfs na bijna 20 jaar in de Languedoc-Roussillon voelt het voor hen nog elke dag als een voorrecht om hier te mogen wonen.

Mas d Oleandre B&B gites vakantiehuizen Languedoc-Roussillon

Uitzicht tot de Mont-Ventoux

Wie een rondje maakt binnen de muren van hun boerderij, Mas d’Oléandre, begrijpt meteen wat Leonard en Esther bedoelen. Wat een plek! Romantische oude stenen, een mediterrane tuin op twee niveau’s, de blauwe schittering van het zwembad en een weids uitzicht tot aan de Mont-Ventoux… Een charmant paradijsje omgeven door natuur en toch ook weer niet afgelegen: het beeldschone stadje Uzès ligt op slechts 10 minuten rijden.

Tuin en zwembad van Mas d'Oleandre, gites in de Gard

Authentieke bergerie

In de natuurstenen bijgebouwen van de vroegere bergerie richtten ze 4 luxe gîtes in. Elk met een terras en volledig uitgeruste keuken. Het interieur is elegant en landelijk, met mooie brocante-vondsten. Zoals de antieke zomerluiken uit Nice die een nieuw leven kregen als ‘schilderijen’ en een oude houten koelkastdeur die nu verwerkt is als façade in een van de keukens.

Mas d Oleandre B&B gites vakantiehuizen Languedoc-Roussillon

Glas wijn in een olijfboomgaard

Dat het Nederlandse stel in de afgelopen 20 jaar best een beetje verfranste, is goed te merken tijdens het uitgebreide aperitief en de voortreffelijke Provençaalse tables d’hôtes. En vooral ook de  picknick is bijzonder…! Gasten maken vanaf de mas een mooie wandeling naar een olijfveld in de buurt. Daar staat bij aankomst een gedekte tafel klaar met wijn, quiches, salades, pissaladière en andere hapjes. Terwijl in de kofferbak van een Renault 4 Franse chansons draaien op een oude grammofoon met hoorn. Tja, zo mooi kan het leven dus zijn in de Gard…!

Table d'hotes bij Mas d'Oleandre

Mas d’Oléandre, 4 vakantie-appartementen voor 2 personen (35-60 m2), prijzen €605-€995/week. In het voor- en naseizoen ook verhuur voor 3 dagen. Meer informatie: masoleandre.com).

mas-doleandre-gites-twee-personen-gard-languedoc-roussillon-keuken

PLUS+
– Op 10 minuten van Uzès, een heerlijk stadje om te winkelen en uit eten te gaan, met een leuke boerenmarkt op woensdag, veel brocantewinkels en een mooi château.
– Ook in de buurt: Nîmes, Avignon, Pont du Gard, de Cevennen.
– Die rust…. De gîtes zijn niet groot genoeg voor gezinnen dus er komen geen kleine kinderen. Stilte rond het zwembad!
– Voor boodschappen kun je naar het buurdorpje Montaren (5 min. rijden) met een bakker en een schattige épicerie met groente, fruit, geitenkazen en andere verse boerenproducten uit de buurt.

ZOMER 2018: nog plek in de week van 22-29 september 2018 in de gîtes l’Olivier.

Vakantiehuis Mas d'Oléandre, geen kinderen; stilte rond het zwembad

LEES OOK:
Top 8 leukste markten van Zuid-Frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *