frankrijk.nl

De mooiste naturistencampings in Zuid-Frankrijk

Er zijn veel goede redenen om voor een ‘blootvakantie’ te kiezen, maar dan graag wel een naturistencamping waar alles mooi en superschoon is. Dit is zo’n beetje de crème de la crème op het gebied van naturisme in de Provence, Languedoc, Ardèche en aan de Franse Westkust.

Sérignan Plage Nature (Hérault, Languedoc-Roussillon)

Naturistencamping Sérignan Plage Nature (Hérault, Languedoc-Roussillon)

Smaakvolle camping in de buurt van Béziers, met prachtige lodgetenten direct aan het (naakt)strand. Qua wellness is dit een onovertroffen naturistencamping, want behalve van het eigen natuurzwembad kunnen gasten ook gebruikmaken van een XL-buitenspa. ’s Ochtends zijn de diverse (massage)baden van deze gigantische buitenspa gereserveerd voor grote en kleine naturisten. Plus: trendy lodgetenten en hip ingerichte mobilhomes. Meer info

Arnaoutchot (Les Landes, Aquitaine)

Deze naturistencamping ligt genesteld tussen de bomen van een prachtig dennenbos in Les Landes en meteen achter de duinen sta je al op het strand. Prachtige locatie, relaxte sfeer en goede wellness. Kinderen worden bovendien blij van het grote overdekte zwembad met glijbanen. Plus: leuke woonwagens en boomhutten te huur er is een mooi fietspad direct vanaf de camping. Meer info

Domaine de la Sablière (Gard/Languedoc-Roussillon)

Nudistencamping Domaine de la Sablière (Gard/Languedoc-Roussillon)

Vol op het zuiden gelegen, dus bij deze mooiste naturistencamping in de Gard heb je extra veel zonuren. Het groene kampeerdorp van ruim 60 hectare ligt aan de rand van de mooie rivierkloof van de Cèze. Je kunt in deze rivier zwemmen vanaf het privé-strandje van de camping! Ook zijn er 3 panoramische zwembaden (dat uitzicht!), een sauna en heel veel inbegrepen activiteiten (sportlessen, natuurwandelingen, schilderen, film). Deze plek was Carole’s allereerste blootcamping en na een magisch puur-natuur-yogalesje in het bos, viel al haar aanvankelijke scepsis weg! Plus: op 10 min. rijden van Bajarc, een van de mooiste dorpen van de Languedoc. Meer info

Lees ook: een blote-billen-vakantie in Frankrijk, is dat leuk?

Domaine de Bélézy (Vaucluse/Provence)

Naturistencamping Domaine de Bélézy (Vaucluse/Provence)

Aan de voet van de Mont Ventoux kun je je tent opslaan tussen de olijfbomen, lavendelstruiken en een 17e-eeuwse Provençaalse mas op het terrein van Domaine de Bélézy. Ook deze naturistencamping heeft prachtige glamping-accomodaties, zoals safaritenten, familielodges en hippe bungalows. Duurzaamheid is hier bovendien een belangrijk thema: alle energie op de camping komt van windmolens en zonne-energie. Plus: fitness in de openlucht! Meer info

Euronat (Gironde, Franse Westkust)

Naturistencamping Euronat (Gironde, Franse Westkust)

In de Médoc, niet ver van het kustplaatsje Soulac, ligt dit uitgestrekte naturistendorp midden in een dennenbos (eekhoorntjes tot aan je tent!) Ook hier vind je grote zwembaden en een wellnesscentrum dat gebruik maakt van zeewater (thalasso-therapie). Vanaf de camping loop je zo het grote naaktstrand naast de Atlantische Oceaan op. Veel activiteiten mogelijk ook, zoals tennis en surfen. Plus: de leuke stad Bordeaux en de Baai van Arcachon (oesters eten!) zijn vlakbij. Meer info

Riva Bella (Corsica, oostkust)

Nudistencamping Riva Bella (Corsica, oostkust)

Corsica is natuurlijk een prachtbestemming voor een blootvakantie: heerlijk klimaat en zulke pure natuur! Riva Bella is een viersterren naturistencamping aan de zuidoostkust van het eiland, bij Aléria. Met huurtenten en bungalows met veranda direct aan een langgerekt zandstrand, omringd door pijnbomen, aloë vera en geurend maquis. Ook hier kun je genieten van een spa met hammam, massagebaden en schoonheidsbehandelingen (met lokaal gemaakte etherische oliën!). PLUS: niet ver van Porto-Vecchio en de exotisch uitziende stranden van Zuid-Corsica. Meer info

Deze kampeerdorpen zijn aangesloten bij France 4 Naturisme, een netwerk van luxe naturistencampings in Zuid-Frankrijk, op Corsica en aan de Franse Westkust.

Credit: in samenwerking met France 4 Naturisme

LEES OOK:
20 gedachten & vooroordelen over naaktcampings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *