frankrijk.nl

Casa 9, Catalaanse sferen in oude mas

In het diepe zuiden van Frankrijk, niet ver van de Spaanse grens lijkt charmehotel Casa 9 net een haciënda, verstopt tussen een oase van planten en bomen.

Hotel met 100% mediterraan sfeertje

De setting doet vermoeden dat je al in Spanje zit, maar Casa 9 is toch echt een eeuwenoude Franse mas (boerderij) waarvan de fundamenten dateren uit de 11e eeuw. De muren, opgezet uit grote stenen omhullen een opvallend modern interieur, met 9 strakke kamers, waarin designmeubels en aardse kleuren de toon zetten.

Modern interieur, met 9 strakke kamers

Centrale plek is de patio annex terras, met aangrenzende tuin (verstopte chillplekken in de schaduw!) en zwembad met houten terras. Tel daar de outdoor sauna en jacuzzi bij op en reken op een laidback sfeer die 100% mediterraan is.

Zwembad van het hotel Casa 9

Tussen strand en bergen en op de weg naar Spanje

Het mooie van Casa 9 zit niet alleen van binnen. Als je een cirkel van 50 km trekt rondom het hotel dan kun je letterlijk alle kanten op. Dit is echt zo’n gevalletje van: waar heb je zin in? Met de ligging bij het oude vestingstadje Thuir hoef je slechts een half uurtje te rijden om je handdoek neer te leggen op het zandstrand van Torreilles Plages aan de Middellandse Zee. Ook Collioure, een van de meest schilderachtige badplaatsen van de Languedoc-Roussillon is slechts 34 km. verder. Toch naar het Dali Museum in Figueres, net over de Spaanse grens? Reken een uur. De andere kant op brengt je naar de bergen van de Oostelijke Pyreneeën, eldorado voor tal van activiteiten zoals hiken, fietsen, raften en canyoning. En hoe leuk om daarvoor een van de drie wijnroutes te nemen die door deze streek loopt. Ze worden duidelijk aangegeven met bordjes dus dat kan niet missen!

Casa 9, hotel niet ver van de Spaanse grens

Charmant adres voor sympathieke prijs

Conclusie: Casa 9 is een plek waar je ultiem kunt relaxen, maar ook een ideaal startpunt om echt alle verrassingen in dit zuidelijkste stukje Frankrijk te gaan ontdekken! En dat ook nog eens voor een hele sympathieke prijs!

Casa 9, Hotel met 100% mediterraan sfeertje

Casa 9 ligt in Thuir, ten zuidwesten van Perpignan en is ook een prima halte voor een reis naar Spanje. 2 -persoonskamers vanaf €115. Ontbijt € 15. Voor de wellnessruimte (sauna en hammam) betaal je €20 per sessie. Meer informatie: www.casa9hotel.fr

Tekst: Josee Schouten Beeld: CC/Casa 9

LEES OOK:
Bijzondere stranden in de Languedoc-Roussillon
Slapen in een vroege wijnopslag: hotel-ecolodge Riberach
Domaine de Verchant: luxe logeren tussen de wijndruiven

Reacties zijn gesloten.