frankrijk.nl

Landgoed met hippe B&B bij Montpellier

Montpellier is een erg leuke Franse stad om te bezoeken. Veel te zien en zo ontzettend gezellig! Maar slaap je liever rustig in de natuur dan in een stad, dan is Domaine de Biar een mooi compromis. Hippe kamers in een romantisch kasteeltje met zwembad, op slechts een kwartiertje rijden van het centrum.

Voormalig buitenverblijf voor Montpellerianen

Domaine de Biar dankt haar oorsprong aan de vroegere populariteit van de ‘Folies’: buitenverblijven midden in de natuur, gebouwd door aristocratische stedelingen om te ontsnappen aan het hectische leven in de stad. Een plek waar de mens de natuur opzoekt.

Luxe B&B Domaine de Biar bij Montpellier

Hide-away net buiten de stad

Dat verklaart ook de fraaie setting in een park van maar liefst 50 hectare groot. Het huis is al net zo imposant. Dat vond ook de huidige eigenaar, Bertrand Schmitt toen hij dit domein in 2007 ontdekte. Hij werd hij er prompt verliefd op, kocht het en besloot het zwaar vervallen landgoed volledig op te pimpen. Met als doel de oorspronkelijke functie van perfecte hide-away te herstellen. Dat deed hij op geheel milieuvriendelijke wijze. Met hout uit het park, kurk, hennep en natuurlijke kalk als belangrijkste basismaterialen.

Domaine de Biar luxe b&b montpellier

Chambres d’hôtes met allure

Je kunt spreken van een verrassende metamorfose. Alle oude elementen, zoals de gevels, de marmeren schouwen, de fraaie lambriseringen zijn in ere hersteld. Maar het interieur is er eentje met lef. Met durf. Met kleur. Een geslaagde mix&match.

Kamers van Domaine de Biar Montpellier

Met een mega-appartement (180m2 -3 slaapkamers!), 2 suites en 4 gastenkamers staat Domaine de Biar nu te boek als luxe B&B. Met benefits! Denk: groot zwembad, een spa en zonneterras. Want hé, als je dan toch alle dagelijkse beslommeringen voor even achter je wilt laten, dan wil je op zo’n plek toch wel dat wow-gevoel hebben, toch?

Appartement te huur in Domaine de Biar

Biologisch ontbijt uit eigen tuin

Die filosofie van onthaasten en respect voor de natuur uit zich ook in het feit dat alle kamerbalkons een ongehinderd uitzicht hebben. Enerzijds op de eeuwenoude bomen, groene velden en stromende beekjes, anderzijds op de keurige Engelse tuin. Er is zelfs een moestuin aangelegd en er wordt samengewerkt met lokale producenten om dagelijks een puur biologische ontbijt te serveren. Over perfectie gesproken…

zwembad in Domaine de Biar

Manege met paarden uit de Camargue

Met het nieuwe leven van Domaine de Biar is ook een van de oorspronkelijke activiteiten opgepikt: het fokken en trainen van paarden uit de Camargue evenals het houden van stieren. Het terrein is groot maar best kans dat je de paarden in de verte door de wei ziet hollen!

Domaine de Biar luxe mini-hotel montpellier

Domaine de Biar ligt op 21 km (half uurtje rijden) van de luchthaven van Montpellier (KLM Cityhopper, Transavia) en op 9 km (15 min.) van het stadscentrum.

Kamers vanaf €165 (inclusief ontbijt): domainedebiar.comHet appartement is op aanvraag te huur in de zomer.

Manege met paarden

Tekst: Josee Schouten

PLUS+
– Zwembad, spa, hammam en sportzaaltje.
– Slechts 15 minuten van binnenstad Montpellier.

Domaine de Biar luxe mini-hotel montpellier

LEES OOK:
Shoppen in Montpellier: insidertips van Carole
Musée Fabre, bijzonder museum in Montpellier
De hipste strandclubs van de Languedoc-Roussillon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *