frankrijk.nl

Charmante B&B bij de Pont du Gard, La Maison de Léonie

La Maison de Léonie ligt verstopt in het schattige dorpje Collias, in de kloof van de Gardon-rivier. Het is een sfeervolle chambres d’hôtes in een eeuwenoude mas, ofwel een authentiek Zuid-Frans landhuis.

Als de muren konden praten dan vertelden ze graag honderduit over alle kinderen die hier opgroeiden, over de vrouwen die hier leefden met hun echtgenoten, die dichter, muzikant of boer waren. Maison de Léonie is het geboortehuis van de grootmoeder van Marie-Agnes, de gastvrouw van deze mooie chambres d’hôtes op 10 minuten van de Pont du Gard in Languedoc-Roussillon. Nu is dit eeuwenoude familiehuis vol warme herinneringen een oase van rust voor gasten die op zoek zijn naar authenticiteit in een comfortabel jasje.

La maison de Leonie Collias

Mediterraan & modern

Er zijn maar 5 gastenkamers en dat onderstreept meteen het kleinschalige karakter van deze B&B. Een mediterrane sfeer is overduidelijk aanwezig. Het imposante huis en de fleurige tuin met zwembad, jacuzzi (!) en terras hebben warme Provençaalse kleuren.

Zwembad van Maison de Léonie

Een mooie combinatie met het verder heel lichte en eigentijdse interieur: er zijn lekkere grote witte fauteuils bij de open haard en houten eettafels naast vintage vitrinekasten in de eetzaal. De kamers dragen namen als Léonie, Gabrielle, Marie, Césarie, and Adélaîde. Een mooi eerbetoon aan de vrouwen die hier hebben gewoond. En die goede vibes delen Marie-Agnes en haar man Yves nu maar wat graag met hun gasten!

La Maison de Léonie, vanaf €89, meer informatie: www.lamaisondeleonie.com

Interieur van Maison de Léonie
PLUS+
– Gastheer Yves, een uitstekende kok, stelt regelmatig een lunch of diner voor aan zijn gasten.
– Alle kamers hebben wifi en airco (wel zo lekker want het kan goed heet worden in de Gard).
– Op rijafstand van Nîmes en Uzès, prachtige steden om te bezoeken, en de beroemde Pont du Gard is om de hoek.

La maison de Léonie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je automatisch op de hoogte blijven van de laatste weetjes, nieuwste adresjes en insidertips voor Frankrijk? Meld je dan aan voor onze 2-wekelijkse nieuwsbrief.

Schrijf je nu in!