frankrijk.nl

Hôtel Particulier, elegant hotel in hartje Béziers

Een prachtig 19e-eeuws herenhuis is met oog voor detail getransformeerd tot een kleinschalig boetiekhotel in hartje Béziers. Een wel heel relaxte uitvalsbasis om de oude stad en de omliggende wijnstreken van de Languedoc aan te doen.

Herenhuis Hotel Particulier in Beziers

Dit pareltje in het centrum van Béziers heeft weinig inleiding nodig. Kijk naar de beelden en je snapt waarom Hôtel Particulier onlangs door Tripadvisor als 4e beste charmehotel van Frankrijk is verkozen: oog voor detail, liefde voor design en passie voor kunst van het ontvangen. Behalve de riante en uiterst stijlvolle kamers telt hier vooral het persoonlijk ontvangst en zorg van Chrystelle en haar team voor de ultieme let go&relax momentjes.

Riante kamer in hotel Particulier Béziers

Ruimte, rust en veel licht

Het contrast kan dan ook niet veel groter zijn: levendige stad versus oase van rust, chique façade versus eigentijdse inrichting. Chrystelle heeft heel goed begrepen waar de reiziger van nu behoefte aan heeft. Bewust koos ze er voor om maar 9 elegante kamers te creëren waar niet op de vierkante meter is gekeken. Die ruimte, tezamen met de witte muren, grote ramen en hoge plafonds, plus de uitgekiende inrichting brengt je meteen in de feelgoodmodus. Er zijn drie kamercategorieën, op basis van met name de oppervlakte. Van klein naar groot: modern en intiem (Les Intimes), hip en designed (Les Folies), elegant-chic (Les Elegants).

Kamers van het Hotel Particulier in Beziers

Ontbijten in de tuin en luieren bij het zwembad

Vanaf het bordes neem je de trap naar de tuin. Vanaf april wordt hier bij mooi weer het ontbijt geserveerd en ben je bovendien maar een paar stappen verwijderd van een goed boek, fijn ligbed en verkoelende duik in het zwembad. Dit mag dan wel een stadshotel zijn, maar hier vind je innerpeace terwijl de cityvibes om de hoek liggen.

Luieren bij het zwembad in Hotel Particulier

Hôtel Particulier in Béziers, 9 kamers vanaf €115 nacht (Les Intimes)/ €135 (Les Elegants) / €165 (Les Folies). Ontbijt €15 of €9 voor de Formule Express (koffie/thee, verse jus en croissant). Meer informatie: hotelparticulierbeziers.com

PLUS+
– Eigen parking (opgeven bij reservering, €10/nacht).
– Highspeed wifi.
– Yogamatje standaard in de hotelkamers en massages-aan-huis te reserveren
– XL-inloopdouche in de kamer en in de ‘Folies’-kamers ook een jaccuzi-bad.
– Op zo’n 7 minuten lopen van het historische centrum van Béziers.

Zwembad en tuin van het Hôtel Particulier in Béziers

MIN–
– Minder geschikt voor kinderen
– Zwembad niet verwarmd en open vanaf midden mei tot midden oktober, afhankelijk van het weer

Herenhuis Hotel Particulier, boetiekhotel in Zuid-Frankrijk

Tekst: Josee Schouten Beeld: Hôtel Particulier

LEES OOK:
Casa 9, hotel als een hacienda in Zuid-Frankrijk
De mooiste stranden van de Languedoc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *