frankrijk.nl

GROETEN UIT… Antibes

Myrthe was een lang weekend in het mooie Antibes aan de Côte d’Azur. Het voorjaar voelt extra zacht in de charmante badplaats! Ze ontdekte een bijzonder wijkje en maakte twee spectaculaire wandelingen langs de kust.

Groeten uit Antibes - Ansichtkaart

Hoi Josee, Nicky en Carole,

Ik schrijf jullie vanaf een bankje op de Boulevard Maréchal Leclerc in Antibes. Dat is de boulevard waaraan mijn viersterrenhotel zit, Hotel Royal Antibes. Het ligt echt op een fantastische plek, sommige suites hebben zelfs zeezicht vanuit de hotelkamer! Het is bijzonder om te zien dat de zee in Antibes iedere dag van kleur lijkt te veranderen. Een vrouw die hier al 12 jaar woont, vertelde me dat de kleuren geen enkele dag hetzelfde zijn. Vandaag is het een beetje bewolkt, dus is het water grijsblauw, maar als de zon schijnt is de zee diepblauw of groenblauw.

Toen ik thuis vertelde dat ik een weekend naar Antibes zou gaan, moest iedereen toch even opzoeken waar dat lag. Dat snap ik wel: Nice, een half uur rijden hiervandaan, is bekender dan Antibes. En dat maakt Antibes denk ik zo leuk: het heeft een authenticiteit die in andere plaatsen aan de Côte d’Azur minder aanwezig is. Mijn hotel ligt dicht bij de oude binnenstad, waar een knus en vredig sfeertje hangt. De wijk Safranier, waar ik vandaag gewandeld heb, zou de twee mooiste straatjes van Antibes hebben, namelijk de Rue du Haut Castelet en de Rue du Bas Castelet… daar ben ik het helemaal mee eens! Je kunt in deze wijk de prachtigste foto’s maken, zoveel mooie bloemen, stegen en portiekjes.

Groeten uit Antibes

Die kleine straatjes vind je trouwens overal, neem de Rue James Close. Echt zo’n straatje met allerlei leuke winkels en boetiekjes die bijzondere dingen verkopen. Ik heb zelf een mooie ring gekocht bij La Nomade (26 rue de Fersen), een conceptstore in een zijstraat van de Rue James Close. Aanrader!

Ook erg leuk om te bezoeken: de Provençaalse markt, die elke ochtend plaatsvindt. Het is er gezellig druk en een tikje chaotisch, met overal verkopers die je aandacht proberen te trekken. Je kunt er, tussen de locals, allerlei vers- en streekproducten kopen.

 

Mooie natuur is hier ook genoeg. Ik heb twee wandelingen gemaakt op de Cap d’Antibes, het schiereiland van Antibes: het pelgrimspad (Chemin du Calvaire) en het kustpad (Sentier du Littoral). Beide wandelingen hebben prachtige uitzichten en zijn absoluut de moeite waard!

Terwijl ik hier zit, komt het zonnetje gelukkig door. De zee krijgt meteen een andere kleur… ik houd het hier nog wel even vol!

À bientôt, Myrthe

Markt Antibes

Beeld: Myrthe Galle, linksboven CC/D.P. Didier Camus en het terras en hotel gezien vanaf zee, beide CC/Royal Antibes Hotel, Markt CC/ D.-Vincendeau

Onderschrift Myrthe Galle

LEES OOK:
7x zien & doen in Antibes
Mooie badplaatsen in de omgeving van Nice

Reacties zijn gesloten.