frankrijk.nl

Zeilen rond Corsica

De dag beginnen met een duik in de azuurblauwe zee, luieren op het dek met de wind langs je haren, zwemmen in idyllische baaitjes en opdrogen aan een ongerept strand. Zeilen langs de kust van Corsica klinkt als een droom, maar is gewoon te realiseren!

Zeilen rond Corsica

Zeilvakantie op een catamaran

Al eerder schreven we over de vele highlights van Corsica. Hoe gaaf zou het zijn om de schoonheid van dit eiland vanaf het water te ontdekken? Via Corsica-Reizen.nl ontdekten we dat je tegenwoordig een hut kunt boeken op een 16 meter lange catamaran die je meeneemt op een 8-daagse trip langs de noordwest- of zuidoostkust van Corsica. Hollandse Liesbeth maakte van haar passie haar werk en vertegenwoordigt één van de grootste internationale zeiljachten verhuurders ter wereld. Zij organiseren ook deze zeiltrips rond Corsica en natuurlijk wil ik – nog compleet nat achter de oren – het naadje van de kous weten.Zeilen rond Corsica

Hoe ziet zo’n Corsica zeiltrip eruit?

“Vanaf Ajaccio ga je aan boord van onze catamaran, dat plaats biedt aan max. 12 personen. Je verblijft in een 2 persoonshut met douche en toilet. Niet groot, maar hier ben je alleen om te slapen en te douchen. Elke dag varen we zo’n 3 tot 5 uur, afhankelijk van de zeilomstandigheden. Daar doen we een hele dag over, met tijd voor stops aan een haventje of strandje in een afgelegen baai, zwemmen, snorkelen, kayakken of suppen. Al het materiaal is in huis.. eh aan boord. Ook al het eten wordt benedendeks bereid en bovendeks geserveerd door onze kok(kin) annex host(ess)“zeilen rond Corsica

Heb je zeilervaring nodig?

“Nee hoor, dit is een zeiltrip met een schipper. Just relax & enjoy! Natuurlijk mag je meehelpen als je wilt, maar hier geldt: alles mag maar niks moet. Er zijn ook opties om zelf een eigen jacht te huren en achter het roer te staan. Dan is relevante zeilervaring uiteraard wel een must”.

En hoe zit het dan met zeebenen?

“Tja, als je snel last hebt van zeeziekte dan moet je jezelf de vraag stellen of je dit echt wel zou willen. Je zeilt hier wel op open zee. Mijn tip voor als je incidenteel last hebt (wat kan gebeuren bij bepaalde combinaties van wind en golfslag): blijf buiten op een zo centraal mogelijke plek en zorg dat je oog houdt op de horizon. Vaak is het ook een kwestie van gewenning van het lichaam en ben je er na dag 1 vanaf”.Zeilen rond Corsica

Waar komen de gasten doorgaans vandaan?

“Oef, dat is heel verschillend. Over het algemeen kan ik zeggen dat we toch voornamelijk Europese gasten hebben met een enkele verdwaalde Amerikaan ertussen. En dan heb ik het met name over gasten uit Engeland, Frankrijk, Duitsland, België en Nederland”.

Wat zijn voor jou de ultieme geluksmomentjes tijdens een zeilvakantie

“Zeilen betekent voor mij het absolute gevoel van vrijheid en weg van de massa. En zeker als je langs de kust van Corsica vaart is elke mijl een ontdekkingsreis en kun je je geluk niet op als je weer zo’n kleine, ongerepte baai ontdekt om voor anker te gaan. Dat is ook het voordeel met de catamaran; die heeft minder diepgang dan een groot zeiljacht dus je kunt dicht bij de kust komen”.

Zeilen rond Corsica

Dat van die zeebenen ga ik binnenkort in Nederland uitproberen maar ik zet  ‘m wel alvast op mijn bucketlist! Deze zeilvakanties rond Corsica wordt in Nederland aangeboden door Corsica-reizen.nl, vanaf € 750 inclusief hut en alle maaltijden, exclusief vervoer naar Corsica. Kijk hier voor meer informatie over de noordwest- of voor de zuidoostroute.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Het Frankrijk Huis #ad

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.