frankrijk.nl

Domaine Bonneblond, vakantiehuizen op een boerderij in de Auvergne

Wuivende graanvelden, onvergetelijke sterrenhemels en nachtelijk uilengeroep. Bij Domaine Bonneblond reikt het platteland letterlijk tot je tent of het raam van je gîte. Ontdek de charme van dit rustieke vakantiedomein in de Bocage Bourbonnais, met vakantiehuizen, vrije kampeerplekken, safaritenten en zelfs een boomhut.

Een landgoed van bijna 70 hectare op een van de puurste delen van het Franse platteland: wow, hoeveel rust en ruimte wil je hebben? Willem en Helen beheren nu 3 jaar het gezellige Domaine Bonneblond, in de Bocage Bourbonnais, in het noorden van de Auvergne, waar ze gasten ontvangen in verschillende soorten accommodaties.

Camping-glamping en vakantiehuizen Domaine Bonneblond

Zo zijn er in de vroegere geitenstallen knusse appartementen die ook fungeren als B&B-kamers. Er is een groot vakantiehuis voor families en groepen (14 pers.). Er zijn B&B-kamers voor 3 tot 6 personen. Er is een camping met ruime standplaatsen. En rond het vis- en zwemmeer op het landgoed staan zelfs 8 luxe safaritenten van Het Betere Boerenbed (lees hier een eerder artikel over dit sympathieke glampingconcept).

Camping-glamping en vakantiehuizen Domaine Bonneblond

Zonnebloemen of graanvelden

Zo veel verschillende accommodaties op één vakantiedomein, dat is hard werken, zeker als je ziet met hoeveel zorg en enthousiasme Willem en Helen ontvangen. Voor het boerderijwerk hebben ze dan ook hulp ingeroepen. Een naburige boer bewerkt voor hen de uitgestrekte landerijen.

Het Betere Boerenbed in Frankrijk Domaine Bonneblond

Hij zaait en oogst de gewassen en houdt daarbij rekening met het mooiste uitzicht voor de gasten. Zo staat er het ene jaar golvend graan, het volgende jaar een vrolijke zee van zonnebloemen!

Camping-glamping en vakantiehuizen Domaine Bonneblond

Verse croissantjes, gezellige diners

Maar dan nog blijft het indrukwekkend om te zien hoe het stel dit domein runt! Willem en Helen zorgen dagelijks voor vers brood (baguette, croissants of zelfs een verzorgde ontbijtmand). Helen kookt bovendien heerlijk en verzorgt regelmatig een tables d’hôtes, een aanschuifdiner – zelfs glutenvrij of vegetarisch als gewenst. En in de zomermaanden is er een pizza-avond, waarbij gasten zelf hun pizza kunnen samenstellen en afbakken in de houtgestookte pizzaoven. Ook houden Helen en Willem nog energie over voor leuke nieuwe plannen: want eind april onthult Domaine Bonneblond een nieuwe boomhut om in te slapen!

Prijzen: gîtes (2. pers) vanaf €93,50/nacht, vakantiehuis (12 pers) vanaf €1498/week, B&B, boomhut (4 pers.) vanaf €265/nacht, familiekamers vanaf €104,50, Meer informatie: www.bonneblond.nl

Camping-glamping en vakantiehuizen Domaine Bonneblond

PLUS+
– Op slechts 8 uur rijden vanaf Breda.
– Veel speelplekken voor kinderen (trampoline, klimrekken, speelzolder, tafelvoetbal, klein zwembad) en een vuurplaats, voor een kampvuur op zwoele avonden!
– Spectaculaire sterrenhemels in dit mooie rustieke gebied met vrijwel geen lichtvervuiling. En wilde dieren tot aan de voordeur, uilen, hertjes en meer!
– Je kunt leuke wandelingen en fietstochten maken in de omgeving – de Bocage Bourbonnais is prachtig! – en samen met 4 andere Nederlandse eigenaren van B&B’s en gîtes in de omgeving biedt Domaine Bonneblond ook een meerdaags fiets- en wandelarrangement: Het Franse Pad.

LEES OOK:
Wandel en fietsvakanties door de Berry (Midden-Frankrijk)

Reacties zijn gesloten.