frankrijk.nl

Pastis nieuwe stijl: Ricard verandert recept

Sinds maandag is er in Frankrijk een nieuw soort pastis op de markt. Ricard heeft na bijna 90 jaar voor het eerst zijn recept aangepast. De nieuwe pastis is lichtgroen van kleur in plaats van het klassieke geel. Waarom?

Sinds 1932 bleef het recept van de beroemde pastis van Ricard onveranderd. Altijd dezelfde ingrediënten: steranijs (badiaan), zoethout en nog enkele andere kruiden. Maar de fabrikant uit Marseille heeft het bekendste Provençaalse aperitief  een verjongingskuur gegeven. ‘Frisse groene kruiden’ zijn toegevoegd aan de nieuwe receptuur. Het gaat onder andere om dille en groene anijs. Al deze aromatische planten worden verbouwd in de Haute-Provence, verzekert Ricard, vlak bij de Gorges du Verdon. Ook deze nieuwe ‘Ricard Plantes Fraîches’ bevat 45 % alcohol. Maar het drankje moet ook sterker aangelengd dan klassieke pastis: 7 delen water op 1 deel groene pastis. Terwijl de gele Ricard – die ook blijft bestaan – met 5 delen water wordt aangelengd.

Ricard nieuwe pastis

LEES OOK:
11 leuke tips voor Marseille
7 hippe Franse aperitieven

Reacties zijn gesloten.