frankrijk.nl

Monsieur Deux: hippe gîtes in de rustieke Berry

Twee boerengebouwen in het hart van Frankrijk kregen een sympathieke make-over van hun Nederlandse eigenaren. Is het country-vintage? Of boutique-campagne? Kunst- en designliefhebbers worden in elk geval blij van deze hippe vakantiehuizen te midden van romantische landerijen.

Al vlak na het verlaten van de autoroute A20, rijd je ineens over vergeten landweggetjes. Op de landkaart is te zien dat je je hier in het exacte geografische midden van Frankrijk bevindt. In de stille, landelijke Berry. Links, rechts doemen bescheiden boerderijtjes op. Een verlegen kudde witte koeien. Een bezwerend kruisbeeld… Dit is het Franse platteland in al z’n eenvoud. Des te groter is de verrassing als je even later in het gehuchtje Saint Août bij het erf van Harold en Johan aankomt. Van 2 oude gebouwen maakten zij ‘boutique gîtes’ met een hippe interieurstijl, die meteen verraadt dat hun eigenaren uit de grote stad komen.

monsieur-deux-hippe-gites-berry-nederlandse-eigenaren Harold en Johan

Twee stadse jongens op het platteland

Lange tijd bood de Berry slechts een tweede thuis aan deze deux Monsieurs, maar eind 2016 gingen Harold en Johan definitief ‘over’. Nu wonen ze voltijd in Frankrijk maar ze hebben hun banden met de Randstad zeker niet verbroken. Harold, eerder tv-productieleider, doet op afstand projectmanagement voor onder meer NEMO Science Museum. Terwijl Johan als stylist en inkoopadviseur heen en weer reist voor zijn werk voor grote warenhuizen en woonwinkels. Banen waar ze beiden een grote passie voor hebben, maar die ze nu kunnen combineren met de rust van de Franse campagne.

monsieur-deux-hippe-gites-berry-tuin-omgeving

Rust en vrijheid

Harold: “Hier wonen is zo bijzonder. In alle rust ontwaken en uitkijken over de prachtige tuinen. We laten ons dagelijks inspireren door de seizoenen en de natuur, dat is wat deze plek ons brengt!” Een landelijk paradijsje kortom, dat de heren ook weer niet exclusief voor zichzelf wilden houden. Vandaar de 2 gîtes. Ze richtten beide huizen in met een mix van kunst, originele brocante-vondsten, vintage designmeubels en exotische souvenirs. Deze urban stijl mengt grappig genoeg moeiteloos met de klassieke elementen van de huizen, zoals de antieke tegelvloeren en eikenhouten balkenplafonds.

onsieur-deux-hippe-gites-fermette-lot-6-personen

Eames-loungestoel naast de houtkachel

La Fermette Lot is een vrijstaande gîte voor 6 personen, met 2 slaapkamers en een slaapzolder in een 19e-eeuws boerderijtje. Typerend: in de knusse woonkeuken met houtkachel kun je onderuit zakken in een vintage Eames-stoel. La classe! De tweede gîte, Le Château geheten, is een verbouwde schuur die grenst aan het woonhuis van Harold en Johan.

monsieur-deux-hippe-gites-grote-tuin-fruitbomen

Alle gasten kunnen gebruikmaken van de enorme en idyllische achtertuin met appel- en perenbomen. En wie daar lang genoeg heeft zitten lezen, lummelen of zonnen, die verruilt zijn teenslippers voor wandelschoenen. Langs de boerderij loopt namelijk een wandelpad: prachtig startpunt om het glooiende weide- en akkerlandschap van de Berry te gaan ontdekken.Je hoort het, zalige plek. Dat hebben de heren van Monsieur Deux prima bekeken…

Prijzen: La Fermette Lot (6 pers.) €550-€700/week, Le Château (6 pers.) €625-€775 excl. schoonmaak. Tables d’hôtes za. & zon. €25 (incl. drank), kinderen €15. Meer informatie: www.monsieurdeux.com

monsieur-deux-hippe-gites-le-chateau-6-personen

PLUS+
– Monsieur Deux ligt in het minuscule dorp Saint Août, op letterlijk 25 minuten rijden van de A20 (autoroute Chateauroux-Limoges-Cahors-Montauban) en maar 8 uur van Nederland.
– Liefhebbers van geitenkaas worden gelukkig in deze streek waar je op de markt o.a. Selles-sur-Cher (chèvre met een aslaagje) vindt. Heerlijk met een glas lokale Sancerre erbij!
– Ook zijn er mooie bezoektuinen in de Berry, waaronder de prachtige tuin van Prieuré d’Orsan.
– In het voorjaar en najaar organiseert Monsieur Deux samen met de bevriende B&B/gîtes-eigenaren van Domaine Le Haut Verger Poëzieweken, waarbij de landelijke omgeving ook een inspirerende backdrop blijkt!

monsieur-deux-hippe-gites-rust-ruimte-champagne

LEES OOK:
Leuke B&B-tussenstops langs de A20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *