frankrijk.nl

Luxe safaritenten in de mooiste Franse streken

Voor een vakantie in de safaritenten van Tendi hoef je niet veel mee te nemen. Glamping ten top: het avontuurlijke gevoel van kamperen gaat hier samen met veel comfort en een hele leuke inrichting. De tenten staan bovendien op prachtige plekken in onder meer de Bourgogne, Dordogne, Aveyron, Normandië en de Gers.

tendi-safaritenten-glamping-frankrijk
We willen avontuurlijk kamperen, maar geen gedoe met tentstokken. We willen overnachten midden in de natuur, maar niet op een lek luchtbedje. We willen elke dag buiten eten, maar zonder gerommel boven een gasbrander. We willen een beekje horen kabbelen naast de tent, maar binnen helemaal droog zitten… Het beste van twee werelden, jawel, het bestaat echt! Wij ontdekten de luxe safaritenten van Tendi die zelfs de meest terughoudende kampeerder over de streep kunnen halen. En…het moet niet gekker worden, de nieuwste variant is de lodgetent met badkamer en vide met 2 bedden; ook leuk als speelkamer!

Glamping in Frankrijk

Boxsprings in de natuur

Kampeergemak bij Tendi betekent aankomen op een sfeervolle kampeerplaats waar je tent al staat opgesteld en de bedden zijn opgemaakt. Alles is er aanwezig, van koffiezetapparaat tot flessenopener, dus je hoeft nergens mee te slepen. Er is een ingerichte keuken met fornuis en koelkast, een eettafel met stoelen (adieu, eten met een bord op je schoot!), een comfortabel boxspringbed en een stapelbed voor de kinderen (au revoir, luchtbedjes!). De safaritent staat bovendien op een stevige houten vloer, dus je voeten blijven altijd droog.

Glamping Tendi in Safaritenten in Frankrijk

In 8 Franse gebieden

En deze tenten staan ook nog op prachtige locaties in Frankrijk, in de Ardèche, Bourgogne, Dordogne, Auvergne, Normandië, Vogezen, Provence en Zuidwest-Frankrijk. Neem La Maison Bornat in zuidelijk Bourgogne. Een kleine camping bij een eeuwenoude boerderij, mooi verbouwd tot chambre d’hôtes. Hier zijn zo’n 15 tot 20 superruime plaatsen van maar liefst 200 à 300m2. Omdat het domein op een heuvel ligt heb je altijd een mooi uitzicht op de groene omgeving.

tendi-glamping-safaritenten-badkamer-frankrijk

Tenten met een eigen badkamer

Een stuk verder naar het zuiden, in de ruige streek Aveyron, ligt Le Tournesol, (of Le Clos de Banes) een klein vakantiepark bij een oud landhuis. Op deze minicamping staan de meest luxe Tendi-tenten, die een eigen badkamer (douche, wastafel en wc) hebben. Ze staan een beetje apart en hebben een mooi uitzicht op de bergen van de Aubrac. Nieuw dit jaar  en in dezelfde streek is de kleinschalige camping Lac de Bonnefon, tussen de fraaie steden Albi en Rodez en bij de bekende Gorges du Tarn. Ook hier safaritenten met eigen sanitair, zicht op het meer en gegarandeerd geweldige sterrenhemels!

Lac de Bonnefon safaritenten

Speciale meivakantie-aanbieding voor lezers van frankrijk.nl voor Le Tournesol (Le Clos de Banes):
€50 korting op een verblijf in een luxe safaritent met badkamer in de meivakantie van 2018. Boek online en mail je boekingsbevestiging naar [email protected] o.v.v. Actie frankrijk.nl en je korting wordt verrekend. Deze actie is geldig voor reserveringen tot 6 april 2018!!

Château Le Haget is een sfeervol adres in de Gers, ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd, vanwege het mooie zachte landschap. De safaritenten staan verspreid over het terrein van een 19-eeuws kasteeltje en de sanitaire voorzieningen bevinden zich – hoe sjiek – in de vroegere Orangerie!

Chateau Le Haguet

Niet heel ver daarvandaan, in het zuiden van de Dordogne, ligt Moulin des Sandaux, een kleinschalig vakantiepark rond een vroegere watermolen. Er loopt een beekje dwars over het terrein, en net als bij de vorige twee adressen zijn er ook een zwembad en kinderbad aanwezig. De safaritenten staan hier opgesteld tussen fruitbomen en kijken uit op een visvijver.

Tenzij safaritent (4-6 pers.) vanaf €299-€999/7 nachten (afhankelijke van seizoen en locatie). Meer informatie over de glamping bestemmingen en accommodaties op tendi.nl

Op zoek voor deze zomer? Tendi biedt een heel praktisch overzicht waarop je met één blik alle beschikbaarheid voor de zomermaanden ziet.

PLUS+
– Sympathiek: bij aankomst staat er een flesje lokale wijn voor je klaar!
– Opgemaakte bedden, voorzien van klamboes.
– Sommige safaritenten en alle lodgetenten hebben een eigen badkamer.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Tendi #ad

LEES OOK:

De 10 mooiste plekken in de Dordogne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *