frankrijk.nl

GROETEN UIT… La Plagne

Met de lente in het hoofd togen Carole en Josee naar het Franse skioord La Plagne. Ze vonden er nog perfecte sneeuwcondities en ontdekten dat je er veel meer kunt doen dan alleen skiën.

Groeten uit La Plagne ansichtkaart Hi Nicky,

Oh mon dieu! Het is eind maart en er ligt hier nog zoveel sneeuw in La Plagne! De weg naar boven werd begrensd door wel 2 meter hoge sneeuwmuren en vanaf ons hotelbalkon kijken we uit op pistes die zelfs de meest verwende skiër doet watertanden. Carole skiet joelend als een klein kind naar beneden! Zal ook wel door haar sjieke Ski Chic outfit komen, die ze hier had gehuurd. De pistes zijn perfect en echt alles is nog open. Dus we hebben onze ski’s in de R van racen gezet. Naar de gletsjer en vervolgens langs hooggelegen skioorden zoals Belle Plagne, Plagne Villages en Plagne Aime 2000 in één ruk doorgeskied naar het lieflijke skidorpje Plagne Montalbert voor een welverdiende lunch in het nieuwe, hypermoderne glazenkubus-restaurant Le 360.

Piste de luge -rodelpiste La Plagne

Ja, in alle opzichten duiken we ons met vol enthousiasme in de sneeuw. Letterlijk! Zo hebben we de rodelpiste bedwongen. Niet zo eenvoudig als het lijkt. Vooral de smalle tunnel door is een uitdaging. En we hebben de bobsleebaan ‘gedaan’. Je kunt afdalen in een 4-mansbob maar we lieten ons verleiden door de speedluge, te vergelijken met een skeleton met beugels. Je kent ons. Nieuwsgierig. FOMO. Geloof me: een rollercoaster-ervaring! Diep respect voor de echte sportatleten die dit beoefenen. Gaaf, maar nooit weer!

Ski Randonnée La Plagne

Oh en wat een ervaring was onze kennismaking met ski randonnée, bij ons beter bekend als skitouring. Je weet wel, dan ga je met stijgvellen onder je ski’s de berg op. In alle opzichten intens: in no-time stap je door een omgeving van met sneeuw beklede bomen en maagdelijk sneeuwvelden. Alleen jij en de natuur. Stilte. Zo bijzonder! En zo warm, want het is behoorlijk inspannend! En bochten maken niet eenvoudig (toch Carole?) Maar… de beloning komt aan het einde, als je de vellen mag verwijderen en skiënd kunt afdalen.

Ski Randonne La Plagne

En dachten wij dat we alles wel gedaan hadden, werden we verrast met een ware ijstoren in de prachtige vallei van Champagny-le-Haut. Gebouwd om te beklimmen. Nee toch? Ja dus! Met ijzers onder de schoenen en pikhouwelen in de hand gingen we – wederom – de uitdaging aan. Hoe dat was vertel ik je nog wel. Maar je kent ons niet meer terug Nicky, we zijn echte berggeiten geworden. Alsof we één zijn geworden met de natuur, want in deze tijd van het jaar zie je de echte ook weer op de bergrotsen lopen. In april kun je ze zelfs bewonderen vanaf een luie strandstoel op de top van de berg want La Plagne eindigt het seizoen met de zomerkolder in het hoofd. Het Sublicimes Festival belooft jacuzzi’s, cocktails, massages, muziek, waterslides en nog veel meer op 6 bergtoppen. Iets voor jou? Dan hebben we meteen een leuk slaapadresje voor je: wat dacht je van een knus nachtje in een pistenbully? Geen grap, echt waar! Té leuk!  Vind je het niks? Ons logeeradres, het nieuwe Araucaria Hotel in Plagne-Centre is een prima alternatief! Niet op de top van de berg maar wel direct aan de piste. 

Bisous

Josée & Carole

Pistebully-slapen-La-plagne

Araucaria Plagne Centre

LEES OOK:
3 leuke slaapadresjes in La Plagne
Nieuw: skikleding huren tijdens de wintersportvakantie
10 redenen om La Plagne te kiezen
Overnachten in een pistenbully in La Plagne

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en Carole Goelitz

Reacties zijn gesloten.