frankrijk.nl

Tipitent in de Dordogne bij Les Mérulies

Fijne sfeer op het kleine vakantiedomein van Les Mérulies, waar je kunt overnachten in een extra grote indianentent of in een 16e-eeuws boerderijtje. Leuk adres voor de zomervakantie of een weekend tussendoor, op slechts een half uur van Bergerac.

Vakantiehuis in de Dordogne

Soms is de perfecte spot dichterbij dan je denkt. Wat aanvankelijk als voorlopige uitvalsbasis gold voor Caroline en Niels in hun zoektocht naar een mooi adres in de Dordogne, bleek uiteindelijk gewoon de ideale plek te zijn om gasten te ontvangen: Les Mérulies. Zij verbouwden er een oude gîte tot ideaal vakantiehuis en lieten hun fantasie te loop met de creatie van een waanzinnige glampingtent.

Glamping Dordogne in tiptent

Indianentent in XL-formaat

De grote tipi La Butte is ongetwijfeld de grootste blikvanger op het terrein. Maar liefst 9,5 meter hoog en met een doorsnede van 8.5 meter! Dus niks rommelen op de vierkante meter: hier is voldoende ruimte voor 4 personen. Met een 2-persoonsbed, 2 enkele bedden en een volledige keuken met zitjePlus buiten een groot terras met zalige loungebank.

Het enige minpuntje dat we kunnen bedenken is dat je 50 meter moet lopen naar de grote privé-badkamer in een kleine verbouwde schuur. Maar dat geeft wel extra ruimte om kleding of extra bagage te stallen en je vindt daar ook een wasmachine. Het bijzondere is dat je de tent ook buiten het seizoen kunt huren. Hoe leuk als origineel weekendje weg!

Eeuwenoud boerderijtje nu eigentijdse gîte

Caroline en Niels renoveerden de 16e-eeuwse gîte La Fermette tot eigentijds vakantiehuis voor 6 personen, met behoud van al die heerlijk nostalgische Franse elementen, zoals de oude balken in het plafond, de grote haard in de woonkamer en oude gootstenen in de keuken. Erg leuk gedaan is de grote kinderbedstee voor twee op de vide. Vanuit een groot balkon (op het zuiden!) heb je mooi uitzicht op de hele vallei. Te warm? Op het terras aan de voorzijde van het huis kun je heerlijk in de schaduw zitten…

Les Merulies Nederlandse gite in de Dordogne

Zwembad, boomhut, trampoline en pizza’s

De eigenaren – die zelf een zoon hebben – weten maar al te goed dat kinderplezier ook oudergeluk betekent (plus een beetje me-time voor iedereen!). De boomhut is een kinderparadijsje en op de trampoline en in het zwembad kunnen ze al hun energie kwijt. Een leuk initiatief van Caroline en Niels is de pizza-avond op donderdagavond, die worden gebakken in de buitenoven. Alle gasten zijn dan welkom. Klinkt als een heerlijk participizza-moment tijdens de vakantie!

Zwembad van Gite Les Merulies

Prijzen: Gîte La Fermette (6 pers.) €750-€1.450/week. Tipi La Butte  €500-€900/week. In beide verblijven is een kort verblijf mogelijk buiten het hoogseizoen (vanaf 3 nachten): in de tipi €300 incl. ontbijt. Tables d’hôtes (volw. €17.50 en kinderen €9, incl. drankjes). Meer informatie: lesmerulies.com

PLUS+
– Kleinschalig adres op een half uur rijden van Bergerac (directe vluchten vanaf Rotterdam met Transavia)
– Wifi zowel in de tent als in de gîte
– Tables d’hôtes op zaterdagavond met een welkomstdiner gemaakt met groenten uit eigen moestuin en donderdag pizza-avond.
– Veel te zien & doen in omgeving, zoals de grotten van Lascaux, bastidedorpjes, markten, kanovaren.
– Met schapen, eenden, kippen, honden en 3 eigenwijze poezen op het terrein!

LEES OOK:
De 10 mooiste plekken in de Dordogne
De nieuwe grotten van Lascaux in 5 vragen
Zomerse avondmarkten in de Dordogne

Reacties zijn gesloten.