frankrijk.nl

7 leuke inspiratie- en doevakanties in Frankrijk

Yoga, poëzie schrijven, hutten bouwen… Zin in een korte vakantie in Frankrijk waarin je iets nieuws leert of juist iets doet wat je sinds je jeugd niet meer gedaan hebt? Dit zijn leuke themaweken die dit voorjaar, komende zomer en in het najaar plaatsvinden.  Om van terug te komen met meer ‘bagage’ dan je meenam!

1. Poëzieweken in de Berry

Je hoeft heus nog geen eigen dichtbundel te hebben liggen om je te kunnen aanmelden voor de poëzieweken van Monsieur Deux en Domaine Le Haut Verger in de Berry! Een ervaren dichteres helpt deelnemers intuïtief spelen met tekst en creativiteit. En intussen drink, eet, lach, geniet en logeer je in mooie boutique gîtes of een landhuis, waarbij je halverwege de week van plek wisselt.

Aankomstdata 1 april, 27 mei, 23 september of 28 oktober 2018. Prijs: €895 (incl. cursus, ontbijt, lunch en 2 diners). Meer informatie

Harold en Johan van Monsieur Deux (links) en Ester en Jos van Le Haut Verger (rechts)


2. Schilderworkshops in de Ardèche & kunst voor kids in de Dordogne

In Art en Route, een fraai verbouwde zijdeboerderij in de Ardèche, organiseert B&B-eigenaresse en kunstenares Marie Louise één week per jaar een schilderworkshop voor beginners en gevorderden. In het lichte atelier aan huis ga je na het ontbijt aan de slag. Tot de lunch, waarna je de middag kunt invullen om inspiratie op te doen in de omgeving of gewoon te relaxen.

Datum: 30 september tot 6 oktober 2018. Prijs: €875 (inclusief verblijf, 5 cursusdagdelen+materiaal, alle maaltijden). Meer informatie

schilderworkshop-ardeche-art-en-route

Heb je getalenteerde kinderen die dol zijn op verf en penseel? In de zomervakantie organiseert Marthijn, kunstenaar en eigenaar van Le Cariol in de Dordogne, ‘Art Kids Workshops’. Een leuke reden om een van de mooie gîtes op zijn landgoed in de buurt van Bergerac te huren!

schilderworkshop-ardeche-art-en-route-le-cariol-dordogne Art en Route in de Ardèche (boven) en Marthijn van Le Cariol in de Dordogne (onder)


3. Survivalweekje met de kinderen in de Creuse

Hutten bouwen, pijl-en-boog maken, kampvuur aanleggen, droppings… Lekker ouderwets kinderplezier waar geen beeldscherm aan te pas komt! Dat geldt voor de themaweken van Willem en Paula, die het vakantiedomein Le Mas d’en Haut bestieren in de Creuse (Limousin). Al diverse jaren organiseren zij in de meivakantie de ‘Stoere Gezinnen Week’ en in juni de ‘Wilde Peuter en Kleuter Week’. Willem neemt ouders en kinderen dan de natuur in om samen spannende dingen te doen.

Aankomstdata SGW: 29 april en 6 mei 2018. WPKW: 10 juni 2018. Prijs: €1500/2 volwassenen & 2 kinderen (incl. maaltijden, activiteiten en overnachtingen). Meer informatie

Mas d'en Haut familie survivaltochten


4. Schrijfweek in de Dordogne

Schrijfweel Simply Canvas Dordogne

Altijd al plannen gehad om een boek te schrijven maar tot nu toe geen tijd gehad of geen idee waar te beginnen? Bij Simply Canvas kun je een week lang met andere literair gezinden beginnen aan je eigen verhaal, met begeleiding van een schrijfcoach. Fictie of non-fictie, maakt niet uit. En je houdt je eigen schrijftempo aan. Elke dag worden de beste trucs en tips gedeeld. Je verblijft naar keuze in een safaritent of een kamer in de gîte.

Datum: 14-21 september 2018, prijs €850 (inclusief lessen, maaltijden en overnachtingen). Meer informatie

Glamping Simply Canvas Dordogne


5. Baby- & peuterweken op glampingdomein in de Limousin

peuter-en-kleuter-weken-jarasses-limousin

Het camping en glampingdomein Domaine Les Jarasses organiseert speciale Baby& Peuterweken voor gezinnen met jonge kinderen. Naar keuze verblijf je in een safaritent of de gîte, waar kinderbedje én kinderstoel al klaarstaan. Het zwembad is deze weken extra warm (ca. 30 graden) en met de gratis babydobber kunnen zelfs de allerkleinsten hiervan genieten. Er zijn fietsen te leen inclusief kinderzitjes en op het terrein tal van creatieve plekjes om te spelen, zoals de speelzolder, pipowagen, het treintje van wijnvaten en tal van speeltoestellen. ’s Avonds kun je aanschuiven bij de table d’hôtes waar kinderen tot en met 4 jaar gratis mee-eten.

Data: 9 t/m 30 juni 2018 en van 1 t/m 8 september 2018. Meer informatie 


6. Kookworkshops en wijnproeverijen in de Languedoc-Roussillon

la-souche-table-dhotes-wijngaarden

Hou je van koken, wijn en lekker eten noteer dan de week van 7 tot 14 mei. Ten zuiden van Béziers, létterlijk tussen de wijngaarden van Saint-Chinian ligt Chambre d’Hôtes La Souche. In samenwerking met I love Food&Wine organiseren zij een week waarin alle culinaire rijkdommen van deze streek samenkomen. Op het program: diverse bezoeken aan wijnhuizen (met proeverij uiteraard!), een boottocht naar oesterkwekerijen, kookworkshops en samen genieten van heerlijk eten.

Datum: 7 tot 14 mei 2018, Prijs: €1095 (inclusief ontbijt, diners en excursies). Meer informatie


7. Yoga in de Bourgogne en Lot-et-Garonne

Combineer het rustgevende buitenleven op het Franse platteland met een dagelijkse portie yoga. Dat is de achterliggende gedachte bij Kimaro Farmhouse, een superleuk vakantieadres in de Bourgogne met zowel gîtes als safaritenten. Eigenaresse Marleen is inmiddels een echte yogi en geeft vanaf mei – afhankelijk van de vraag én het weer – zo’n 4x in de week yogales op het buitenpodium (€10, incl. materiaal).

Yogalessen Bourgogne Kimaro Farmhouse Yogalessen bij Kimaro Farmhouse in de Bourgogne (boven) en Huis aan de Lot (linksonder).

Ook Anja, eigenaresse van het kleine vakantiedomein Les Gazailles verzorgt yogalessen op verzoek. En voor extra ontspanning kun je na afloop een massage krijgen van de Nederlandse Mariëtte, die door deze streek toert met haar prachtige massagebus ‘Les Marguerites’.

Beeld: CC/adressen & hoofdfoto CC/Pexels of CC/[email protected] Farmhouse

LEES OOK:
XL-buitenspa bij kampeerdorp in Zuid-Frankrijk
Wandel- en fietstochten met B&B-overnachtingen in de Berry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *