frankrijk.nl

Kamperen op eilanden voor de Franse westkust

Kamperen op de mooiste eilanden van de Franse westkust? Dit zijn prachtige natuurcampings in de bossen, de duinen en zelfs pal aan het strand van Île de Ré, Île d’Oléron en Île Noirmoutier.

Prachtige stranden, dennenbomen tot aan zee, oesterdorpjes en zoutvelden. Zoveel hebben de 3 bekendste eilanden van de Franse westkust met elkaar gemeen. En toch zijn Île de Ré, Oléron en Noirmoutier ook weer erg verschillend.

Île de Ré is romantisch en een tikje mondain: veel Parijzenaren hebben een vakantiehuis op dit eiland. Maar de architectuur is authentiek; je vindt er alleen laagbouw en witte huizen met luiken in pasteltinten, omringd door stokrozen. Op buureiland Île d’Oléron is de sfeer wat stoerder, wat minder gepolijst. Hier geen luxe boetiekje en woonwinkels rond de havens maar houten cabanes van oesterkwekers.

Eiland Franse westkust Ile d'Oléron kamperen Haventje op Île d’Oléron

En Île Noirmoutier is wéér anders. Dit eiland in de Vendée is, behalve om zijn oesters, zoutvelden en mooie dorpen, bekend om de fraaie Belle Epoque-villa’s aan de noordkust. In de dennenbossen rondom het fotogenieke Plage des Dames.

Eilandhoppen en kamperen

Drie sfeervolle eilanden dus om echt eens gezien te hebben, eventueel zelfs tijdens één enkele vakantie. De eilanden Noirmoutier, Ré en Oléron liggen namelijk maar 1,5 tot 3 uur rijden van elkaar verwijderd en zijn elk door een brug verbonden met het vasteland. Je kunt bovendien makkelijk langs de onderstaande 5 mooie campings ‘hoppen’, want de minimale verblijfsduur is er 3 dagen.

natuurcamping Ile de Re Cote Sauvage Huttopia


>> NOIRMOUTIER

Vanaf het net genoemde beroemde Plage des Dames op Noirmoutier is het nog geen kwartiertje wandelen naar de Camping Huttopia Noirmoutier, direct aan het strand. Op slechts een paar stappen verwijderd van zee staan prachtige tenten van canvas en hout, waar je een eigen terras met loungehoek hebt om van het mooie uitzicht te genieten. Het charmante Noirmoutier-stad, met een kasteel, leuke restaurants en winkels, ligt op 10 minuutjes fietsen. Meer info

Camping Indigo Noirmoutier


>> ÎLE DE RÉ

Camping Huttopia Chardons Bleus – Île de Ré ligt naast Sainte-Marie-de-Ré, het eerste dorp op Île de Ré als je de brug afkomt. Het kampeerterrein midden in een bos heeft ruime staanplaatsen, leuke glamping-accommodaties en een nieuw verwarmd zwembad. Via een fietspad ben je in 10 minuten op het strand. Ook loop je zo het dorp in om een terrasje te pakken of naar de markt te gaan. Deze  – onlangs geheel vernieuwde – camping is snel vol in het hoogseizoen, maar in het voorjaar en september en oktober is er vaak nog plek. Meer info

Kamperen natuurcamping Ile de Re


Camping Huttopia Côte Sauvage Île de Ré ligt echt in de duinen, direct aan de oceaan. De zandkleurige lodgetenten die je hier kunt huren gaan helemaal op in de omgeving, erg mooi. In de verte kun je de kerktoren zien liggen van het dorpje Saint-Marie-de-Ré en sowieso zijn alle dorpen op het eiland makkelijk per fiets te bereiken (Ars-en-Ré is ook beeldschoon!). Geweldige kleinschalige camping met houten speelplekken voor de kinderen tot op het strand. Meer info

natuurcamping Ile de Re Cote Sauvage Huttopia


>> ÎLE D’OLÉRON

Bij het eerste dorpje na de brug naar Oléron ligt Camping Huttopia Oléron les Pins, een camping die geliefd is bij Nederlanders! Op deze plek aan de zuidwestkust van het eiland liggen de mooiste stranden, met fijn zand en een niet al te sterke stroming in zee. Het kampeerterrein is puur-natuur: de tenten staan in een dennenbos achter de duinen en het ruikt er naar zee en dennenbomen! Een mooi detail zijn de daken van tentdoek voor de sanitaire ruimtes. Met verwarmd zwembad en veel kinderactiviteiten. Meer info


Camping Huttopia Oléron les Chênes Verts – Île d’Oléron ligt ook aan de zuidkust van Oléron. Zoals de naam zegt, kampeer je hier in een bos van steeneiken, ook al zo’n mooie plek. De camping ligt in de buurt van diverse authentieke oesterdorpjes, waar je in de haven verse vis en schaaldieren kunt gaan eten. Ook op de camping zelf kun je overigens prima eten, bij de leuke pizzeria met terras. Meer info

Eiland Franse westkust Ile d'Oléron kamperen Les Chenes Vertes


PLUS+
– Deze 5 campings horen bij de Franse kampeerketen Huttopia waar de natuur een hoofdrol heeft en de campingfaciliteiten smaakvol en duurzaam zijn vormgegeven.
– Je kunt bij deze keten aankomen en vertrekken wanneer je wilt (dus niet alleen in de weekenden) en het minimale verblijf is zelfs in het hoogseizoen maar 3 dagen

Kamperen natuurcamping Ile de Re
– Bovenstaande campings hebben een speciale vroegboekkorting! Wie op uiterlijk 31 december 2018 een verblijf voor 2019 boekt bij een van deze campings (vanaf 4 nachten in een huuraccommodatie of op een Comfort standplaats) ontvangt tot 30% korting! Actiecode: EB19HUTTOPIA Via de website of 085-0401140.

MIN-
– In augustus zijn deze eilanden aan de Franse westkust vrij druk en wordt het romantische eilandgevoel een beetje verstoord. Vooral op Ile de Ré. De eilanden zijn daarom op hun mooist in het voorseizoen (meivakantie!) en het naseizoen, als je de stranden bijna voor jezelf hebt en rustig kunt rondslenteren door de prachtige dorpen.

Eiland Franse westkust Ile d'Oléron kamperen Strand op Île d’Oléron

Saint-Martin-en-Ré, bekend dorp op Île de Ré

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia vind je op de Nederlandstalige website: europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
5x kamperen op toplocaties in bekende vakantiestreken
De 10 mooiste dorpen van Charente-Maritime
5 Franse natuurcampings met spectaculair uitzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *