frankrijk.nl

10x fietsen en wandelen in Frankrijk

Met een ezel door de bergen, op de fiets over jaagpaden, wandelen door de Berry of de Auvergne? Tips voor de leukste fiets- en wandelvakanties in Frankrijk!

1. Fietsen over het jaagpad langs de Maas

Fietsen in de Franse Ardennen Slowtravel
Josee fietste de Voie Verte Trans-Ardennes, een prachtige fietstocht langs de Maas in de Franse Ardennen. Deze route maakt deel uit van de Maasfietsroute, die Nederland, België en Frankrijk doorkruist. Lees haar ervaringen.

2. Met een ezel wandelen door de bergen van de Queyras


Wandelen door het berggebied van de Queyras doet wat met je. De natuur, de stilte, de ruimte. Jij, de bergen en verder niets. Nou ja, behalve die koppige ezel dan! Carole wandelde  met haar dochter en een ezel door dit stuk ongerepte natuur en kwam terug met een schatkist aan genietmomentjes. “Beste digi-detoxvakantie ooit!”, zei ze. Lees hier haar verhaal.

3. Fietsen over de ViaRhôna: getest door Josee en Carole

ViaRhona in de Ardeche
De ViaRhôna is wel 815 km lang. Vandaar dat Josee en Carole al twee keer zijn afgereisd om delen van deze nieuwe fietsroutelangs de Rhône te rijden. Van noord naar zuid. Vanaf de Savoie, door de Rhône-vallei, via de Ardèche, Drôme en Provence naar de Middellandse zee. Lees hier hun ervaringen en insidertips.

4. Drie unieke wandel- en fietsroutes in de Auvergne

wandelen in de Auvergne

Voor wandelaars en fietsers biedt de natuur van de Auvergne een eindeloos speelterrein. Dit zijn 3 wandel- en fietstochten die wij echt eens willen proberen: over een oude spoorweg, rond een tweekoppige vulkaan en langs een onbekende pelgrimsroute.

5. Budgetformule voor fietsers in de Loirestreek

Fietsroute La Loire à vélo
In de Pays de la Loire, een van Frankrijk’s populairste fietsstreken, is vorig jaar een nieuw netwerk van budgetaccommodaties voor groepen fietsers opgezet: Groupe à Velo. Als je met een groep vrienden of familie langs bekende fietsroutes in West-Frankrijk wilt fietsen, dan kun je bij deze adressen overnachten voor een bizar lage prijs! Lees er hier meer over.

6. Fietsvakantie door de Ardèche

Fietstocht met kinderen in de Ardèche
Fietsvakanties met het hele gezin worden steeds populairder en in Frankrijk zijn er veel fietsroutes die easy-going zijn, ook met kinderen. Zoals in de Ardèche, waar over oude spoorlijnen en trekpaden relatief vlakke fietspaden zijn gemaakt. Leuk te combineren met kanovaren of zwemmen in de rivier. Inmiddels kun je complete fietsvakanties reserveren, inclusief bagagevervoer en verblijf onderweg.

7. Stedentrip op twee wielen: je ziet zoveel meer!

Fietsenplan van Nice
Voor ons inmiddels een must bij elk stedenbezoek in Frankrijk: heerlijk op de fiets de stad verkennen. Door kleine straatjes, dwars door het park en afstappen waar je wilt. Het leen-fietssysteem is inmiddels volledig ingeburgerd in de meeste grote Franse steden. Lees onze tips van o.a. Parijs, Nantes, Bordeaux, Lille, Angers, Le Mans, Lyon, Toulouse. en Nice.

8. Wandelroute door het romantische hart van Frankrijk

wandelvakanties in Frankrijk op het platteland
In de Berry kun je prachtige wandel- en fietstochten maken. Nederlandse eigenaren van gîtes en B&B’s in deze streek verenigden zich in Het Franse Pad: terwijl je loopt of fietst, zorgen zij voor de bagage en het eten op steeds een ander slaapadres.

9. Op de pedalen langs de lavendelvelden van de Vaucluse

fietsen lavendel provence vaucluse routes
Toeren langs lavendelvelden en wijngaarden, pauze houden naast een mooie dorpsfontein… hoe fijn is fietsen in de Provence! Het departement Vaucluse is al jaren bezig om het fietsers makkelijk te maken en biedt inmiddels 39 officiële fietsroutes en 3 voie vertes (groene fietspaden), samen goed voor 1.500 km bewegwijzerde paden. Dit zijn onze 5 favoriete fietsroutes.

10. La Vélo Francette, mooie fietsroute door West-Frankrijk

Josee fietst de VeloFrancette
La Vélo Francette is de nieuwe fietsroute die van Normandië, via de Mayenne, de Loirevallei en de Marais Poitevin naar de kustplaats La Rochelle loopt. Josee stapte halverwege op om de route uit te proberen. Lees haar ervaringen en slaap-, doe- en eettips voor onderweg.

De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats op 2, 3 en 4 maart 2018 in de Jaarbeurs Utrecht.

Beeld: CC/frankrijk.nl, CC/Het Franse Pad, Loirestreek (CC/Joel Damase)

LEES OOK:
B&B in de Ardèche, heerlijk voor wandelaars
Fietsen door Parijs met kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *