frankrijk.nl

Zenmomentjes in de Queyras: wandelvakantie met kinderen

Voor Carole werd het de perfecte digi-detoxvakantie, voor haar dochter een geweldig avontuur in de bergen. Wandelen door het prachtige berggebied van de Queyras biedt veel meer ontspanning dan inspanning!

Authentiek en zonnig natuurgebied

De Queyras ligt in het uiterste oosten van de Franse Alpen en met net zoveel gemzen als mensen die er wonen, domineert hier de natuur. Wat je hier vindt aan menselijke beschaving, zijn de kleine, authentieke bergdorpjes, met steevast een opvallende zonnewijzer. Deze traditie komt voort uit het gegeven dat de Queyras – na de streken direct rond de Mediterranée – de meeste zonne-uren per jaar van Frankrijk heeft.

Wandelvakantie door Franse bergen Queyras

Digi-detox

Voor mij dé plek om even van de radar te gaan. Als social-mediafreak ben ik 24/7 online. Ik koos voor een wandelvakantie met mijn dochter om weer in balans te komen en weer eens echt tijd met elkaar te besteden. Zonder stoorzenders. Met geen andere verleiding als de natuur om ons heen.

Bloemen en natuur tijdens Carole's wandelvakantie in de Queyras

Wandelen met of zonder ezel

Wat moet je je voorstellen bij zo’n familie-wandelvakantie? Je maakt een tocht door de bergen over goed gemarkeerde en heel begaanbare paden, waarbij de wandeldagen door de hoogte intensief maar wel relatief kort zijn. Je krijgt voor elke tocht de routebeschrijving en een uitgebreid lunchpakket mee. De bagage wordt naar je volgende slaapadres vervoerd. Je kunt – net zoals wij deden – een ezel huren; die draagt dan de dagbagage en af en toe kan er een kind op zitten. Je verblijft in kleine authentieke berghotels waar je diner en ontbijt krijgt en 1 nacht slaap je in een hooggelegen berghut (refuge). Zo’n tocht is aan te raden als de kinderen minimaal 6 jaar zijn.

Wandelvakantie in authentiek en zonnig natuurgebied Queyras

Topervaring

Voor mij en mijn en 9-jarige dochter Anouk werd de wandelweek een topervaring! Het was zo fijn om terug te gaan naar zo’n pure, basale ervaring. Hoeveel plezier kan je hebben van simpelweg om je heen kijken en je vergapen aan al het natuurschoon om je heen? Genieten van leuke simpele spelletjes en activiteiten onderweg met je dochter, zoals vliegen vangen, stenen gooien over het bergmeertje, gekke woordspelletjes tijdens het wandelen, ’s avonds hout hakken en kampvuur maken. Ik was wel blij dat we opliepen met een ander gezin met kinderen: dat gaf haar extra speelplezier tijdens het lopen waardoor we de stap er ongemerkt goed in hielden.

Wandelvakantie met een ezel in de Queyras

Koppig maar rustgevend

En ook al was ie soms reuze koppig en wilde ie geen poot verzetten, het lopen met de ezel was superleuk! Het had iets rustgevends. Mijn dochter vond het geweldig om de ezel aan het touw te leiden. Tot slot, door het feit dat ik echt onbereikbaar was, kon ik in volle omvang de stilte en de rust tot me nemen. Mijn hoofd was echt helemaal leeg na die week… ik voelde me weer helemaal opgeladen! En mijn dochter? Die vond het één groot avontuur en wil zeker nog een keer, zolang er maar een ezel meeloopt!

Kampvuur tijdens onze wandelvakantie in Frankrijk

Naast een wandelvakantie door de Queyraszijn er ook speciale familie-wandelreizen door de Mercantour (Zuidelijke Alpen), de Drôme en de Tarn-et-GaronnePrijsniveau voor zo’n wandelvakantie voor 2 volwassenen, 2 kinderen in familiekamer in de zomer vanaf €500 p.p.

Voor overige individuele en groeps-wandelreizen in heel Frankrijk, kijk naar het wandelaanbod van SNP Reizen.

Wandelen in de natuur van de zuidelijke Alpen

Wandelvakantie door Franse bergen Queyras

Carole en dochter Anouk tijdens hun wandelvakantie in Frankrijk

Tekst & beeld: Carole Goelitz (hier met Anouk!)

LEES OOK:
Corsica & Sardinië: eilandhoppen met kids
5 onbekende Franse vakantiestreken
Fietsreis door de Ardèche, mét de kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *