frankrijk.nl

Smullen op de pistes van Morzine

Carole ging skiën in het skigebied van Les Portes du Soleil. Vanuit het skidorp Morzine verkende ze ook de pistes rond Les Gets, Châtel en Avoriaz. Wij noemen het eerder een culinaire skitoer, want dit zijn de insidertips waar ze mee terugkwam. Smuldresjes op de piste!

La Paika, het mooiste terras op de piste

Dit is een van mijn favoriete ontdekkingen in Les Portes du Soleil. La Paika ligt boven Les Gets met uitzicht op de Mont Chéry. Maar je moet het kennen, want je komt er niet toevallig langs. Als het mooi weer is, is het terras the place to be voor de lunch. De BBQ en grill die buiten staan zijn niet alleen voor de show: vlees- en visliefhebbers kunnen smullen van de heerlijkste gerechten. Verder heeft het restaurant goede stoofgerechten, ook voor vegetariërs. En het dessertbuffet is fantastisch. restaurant-lapaika.com

Restaurant La Paika, het mooiste terras Portes du Soleil


L’Alpage du Crot, klein maar fijn adresje

Direct aan de blauwe piste tussen Avoriaz en Morzine ligt dit kleine restaurant: echt een aanrader. Het is een selfservicerestaurant met verse huisgemaakte gerechten. Niets luxueus, maar hun soep van de dag moet je proeven! Hun crêpes en kaas- en vleeswarenplankjes zijn ook heerlijk. Zelfs als het rond lunchtijd overvol is, blijft het personeel vrolijk en werken ze heel efficiënt. Binnen staat een grote pan met tartiflette te pruttelen op de houtstoof. Reserveren! facebook.com/LAlpageDuCrot

Restaurant l'Alpage du Crot In Les Portes du Soleil


Village Igloo in Avoriaz, bijzonder concept

Een plek om te zien en gezien te worden! Het Village Igloo is te bereiken op ski’s, want het ligt halverwege de blauwe piste van Arare. De toegang is gratis, dus je kunt ervoor kiezen om alleen de ijssculpturen te bekijken of ook te blijven hangen voor een glaasje (of twee, drie…) op het ‘terras’ van strandstoelen in de sneeuw. Je kunt er ook blijven slapen of reserveren voor de fondueavond.

Village Igloo Morzine Avoriac CC/FB


Chez Denis, typisch savoyaardse ‘ferme-auberge’

Als je houdt van authenticiteit en gezelligheid dan is dit restaurant in een oud chalet op de pistes van Plaine-Dranse, bij Châtel, perfect. Denis zegt vaak dat hij geen kok is, maar boer: hij serveert je zijn eigen kazen. Onze tafel was unaniem: “Mama, dit is de lekkerste kaasfondue die ik ooit gegeten heb!”(gemaakt van comté en abondance) en de reblochonnade om te delen (met gesmolten reblochon) is ook erg aan te raden. Je kunt hier heerlijk je handen warmen bij de kachel en je maaltijd afsluiten met een genépi (lokaal likeurtje). De prijzen zijn heel bescheiden en je moet hier zeker reserveren! info.chatel.com/ferme-auberge-chez-denis

Restaurant chez Denis in Les Portes du Soleil


De beste warme chocolademelk van Les Portes du Soleil… en ook de grootste!

Warm lekker op en geniet van het uitzicht op de Bar des Combes (op de gelijknamige piste aan de kant van Châtel), voordat je teruggaat naar Avoriaz. De warme chocolade met slagroom is hemels!

De beste warme chocolademelk van Les Portes du Soleil... en ook de grootste!

Tekst: Carole Goëlitz Beeld, Village Igloo (hun FB), L’Alpage du Crot (FB).

LEES OOK:
7 redenen om te gaan skiën in Morzine
GROETEN UIT… Morzine
7 verwarrende Franse termen tijdens de wintersport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *