frankrijk.nl

Hollandse friet in Cannes

Je moet het maar durven: patat met mayonaise verkopen in de meest mondaine stad van de Côte d’Azur. De Nederlandse Carla waagde de gok en serveert inmiddels kroketten aan een enthousiaste Johnny Depp en zijn dochter Lily-Rose.

Joppiesaus en truffelmayonaise

Snacken gedurende de dag blijkt aan te slaan in het glamoureuze Cannes. Sinds de Nederlandse Carla in maart 2017 de deuren opende van haar frietzaak ‘Pomms Amsterdam’ weet ze niet wat ze meemaakt. Fransen en Nederlanders tot Dubainaren komen graag binnen voor een kwalitatief hoogwaardige kroket met kreeft, kaas of vlees en zelf gesneden friet van Hollandse aardappelen. De sauzen worden in aparte bakjes erbij geserveerd, want Fransen houden niet van een kwak mayonaise over hun friet. Overigens zijn bij de Fransen de Joppiesaus en de truffelmayonaise favoriet.

Pomms Amsterdam frietzaak in Cannes, eigenaresse Carla

Rue des Belges

Het idee voor de frietzaak kwam van de zus van Carla. Het concept van snacken tussen de maaltijden bestaat in Frankrijk nog nauwelijks. Carla trok de stoute schoenen aan, regelde financiering en ging op zoek naar de juiste locatie midden in het drukke winkelgebied van Cannes, vlak bij het Palais des Festivals. Na een moeizame verbouwing en traag vergunningstraject kon haar zaak aan de Rue des Belges na twee jaar eindelijk open.

Hollandse aardappels en bier van Brouwerij ’t IJ

Inmiddels komt elke maand een transport aan uit Nederland met tussen de drie- en vierduizend kilo aardappels en snacks van een goed merk uit Amsterdam. De aardappelen worden ter plekke vers geschild, met de hand nagelopen en gesneden. De frietzaak oogt ambachtelijk, gezellig en gesoigneerd. Bij Pomms Amsterdam drink je een goed glas rosé van Château Sainte-Roseline bij de friet of een biertje van Brouwerij ’t IJ.

patat bij Pomms Amsterdam frietzaak in Cannes

Limousines voor de deur

“Het gekste hebben we meegemaakt tijdens het filmfestival,” vertelt Carla. “Toen gingen de laatste gasten om zes uur ‘s ochtends de deur uit. Limousines reden af en aan en vrouwen in lange avondjurken kwamen binnen voor een kroket. Hoe de buzz tot stand kwam, weet ik niet. Maar ook Johnny Dep en zijn dochter Lily-Rose kwamen op de Amsterdamse kroketten af. Ze vonden ze heerlijk.”

Pomms Amsterdam in Cannes , meer informatie: facebook.com/pomms.amsterdam.official

Pomms Amsterdam frietzaak in Cannes

LEES OOK:
Succesvol Nederlands café in Lyon

Tekst & beeld: Christine van der Linden

Christine Van Der Linden Gastblogger

Eén reactie op “Hollandse friet in Cannes”

  1. Riet van der Aa schreef:

    Geweldig dat zoiets typisch Nederlands zo goed aanslaat, chapeau en suc6 verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button