frankrijk.nl

Saucette, hippe worstenbar in Parijs

Parijs heeft steeds meer eettentjes waar alle aandacht uitgaat naar één product. Pas geopend: Saucette, een bar met ambachtelijke Franse worsten en de beste zuurkool uit de Elzas. Moutarde bij?

De Franse boerenkeuken heeft een rijke worsttraditie, met klassiekers als boudin noir, boudin blanc, chipolata-braadworstjes en Montbéliard uit de Jura. De jonge Parijzenaar Adrien Clerc vond het zonde dat die savoir-faire verdrongen wordt door nieuwe foodhypes rond gezond eten. Volgens hem is er niks mis met een eerlijke worst, als je maar eersteklas ingrediënten gebruikt. Gewoon goed vlees dat weinig vet bevat en een beetje originele kruiden. En aldus opende de weg voor Saucette, een eerste ‘Haute Saucisse Bar’ op de grens tussen de wijken Marais en Les Halles in Parijs.

Moutarde bij?

Bij dit modern uitziende eetcafé/afhaaladres kun je zo’n 10 verschillenden worsten proeven. Met smaakvolle bijgerechten zoals aardappelpuree met venkel, stukjes gepekelde rode ui of wortel en de zuurkool van Maison Schmidt, een bekende Elzasser traiteur in Parijs.

Menu bij Saucette, worsten-bar in Parijs

Pas op voor de a……

Adrien Clerc haalt de worsten bij kleine producteurs in diverse Franse streken en hij heeft ook 4 eigen worsten: van varkensvlees of rundvlees aangemaakt met gember, sesam en andere verrassende smaakcombinaties. Pas alleen op voor het broodje met mini-andouillettes, want die smaakverrassing vind lang niet iedereen en prettige…! (lees ook: 6x oppassen bij de Franse slager)

Worsten-bar in Parijs: Saucette

Saucette bar, menu €13,50 (worst met broodje en bijgerechten en garneringen) – saucette.fr

Plankje met plakjes van diverse soorten worsten

Trendy worsten-bar in Parijs

LEES OOK:
10x dit is Franse charcuterie
Hemelse eetzondes in Parijs
De eetbare borden van Bols de Jean
10 leuke lunchadressen bij het Louvre

Reacties zijn gesloten.