frankrijk.nl

Parijs: een nachtje bij BOB

Als de receptioniste eruitziet als Brigitte Bardot en je in de lift al croissants ruikt, dan weet je zeker dat je in Parijs bent! Ulrike logeerde in het nieuwe BOB Hotel en ontdekte dat werk en plezier prima te combineren zijn.

Elk nieuw adres van de hotelgroep Elegancia is iets bijzonders. Kijk bijvoorbeeld naar hotel OFF Paris Seine, het drijvende designhotel dat Carole vorig jaar bezocht. Ook het nieuwe BOB Hotel, dat een jaar geleden zijn deuren opende in de kunstenaarswijk Montparnasse, is zo’n opvallende plek. BOB staat trouwens voor Business on Board, maar laten we eerst een kijkje nemen in de kamers.

BOB HOtel designhotel Parijs wijk Montparnasse

Het zit ‘m in de mix

Binnenhuisarchitecten Dorothée Delaye en Daphné Desjeux waren verantwoordelijk voor de inrichting van de 45 kamers. Zij kozen voor een gewaagde mix van stijlen uit de jaren ’70 en ’80, gecombineerd met typisch Franse elegantie. De “kledingkast” bijvoorbeeld, bestaat uit drie gouden ringen met kledinghangers (leve de seventies!). Terwijl in de badkamer de glamour van de jaren 80 weerklinkt in de meerkleurige spiegel en de lichtjes in de douche. De kamers zijn ingericht in chique donkergrijs, wat ze een intieme sfeer geeft. Terwijl de spa en fitnessruimte in het souterrain, met  knalgele details, een heel moderne uitstraling hebben.

BOB HOtel designhotel Parijs wijk Montparnasse

Ontspannen werken

BOB staat dus voor Business on Board. Het hotel richt zich namelijk op gasten die het tijdens hun verblijf in Parijs niet kunnen laten om hun laptop open te klappen. Daarom hebben de hotelkamers een bureau en zijn er op de begane grond meerdere werkplekken. Zoals in de lobby (werkplek bij de koffiemachine!), in de serre en in de knusse ‘woonkamer’, waar je je heerlijk naast de (gas) openhaard kunt installeren. Ook als je niet in het hotel slaapt, mag je gebruik maken van deze werkplekken en een aantal uurtjes of de hele dag bij BOB vertoeven. Voor €6 per uur krijg je toegang tot het wifinetwerk, de printers en drankjes. Voor meetings is er zelfs een vergaderruimte.

BOB HOtel designhotel Parijs wijk Montparnasse

Frans ontbijtje

Als je ‘s ochtends met de lift naar beneden gaat, ruik je de geur van versgebakken croissantjes al van verre. Het ontbijtbuffet ziet er geweldig uit en smaakt net zo lekker. Veel soorten kaas en vleeswaren, quiche, eieren, vers fruit, yoghurt, muesli, vers stokbrood, marmelade en crêpes. Extra fijn is dat je in de salon of in de serre kunt ontbijten. Na dit royale ontbijt heb je alle energie om Parijs te gaan ontdekken. Voor culinaire specialiteiten hoef je niet ver weg: in Rue Pernety en in Rue Daguerre vind je een ruim aanbod van goede, typisch Franse restaurants. Tip: Bistro Le Petit Baigneur (10, rue de la Sablière), waar je lekkere vlees- en visgerechten eet aan tafels gedekt met rood-witte kleedjes. Oh en de chocoladetaart toe is hemels!

BOB HOtel designhotel Parijs wijk Montparnasse ontbijt BOB Hotel: vanaf €149, ontbijt €15. Informatie & reservering 

PLUS+
Er zijn 2 rolstoelvriendelijke kamers.
– Hotel dat is ingericht op mensen die tijdens hun reis ook nog wat willen werken doen: diverse fijne werkplekken!

BOB HOtel designhotel Parijs wijk Montparnasse

Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage! 

Tekst en foto’s: Ulrike Grafberger Vertaling: Myrthe Galle

LEES OOK:
Gevonden! Hidden Hotel in Parijs
La Parisienne, hip hotel in Parijs
Drijvend designhotel op de Seine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *