frankrijk.nl

5 groene Franse kampeerparadijsjes

De Franse Alpen, de Loirevallei, bij Millau en in de Jura… Prachtige gebieden en de natuurcampings die we vonden op deze plekken zijn ook al zo mooi: in de bergen, in een bos of langs een riviertje. Je vindt er behalve vrije staanplaatsen ook glamping huuraccommodaties zoals lodgetenten.

1. Verstopt in de bergen: Huttopia La Clarée

Huttopia La Clarée ligt prachtig afgelegen in de bergen op een toplocatie voor liefhebbers van bergwandelen en mountainbiken. Hier verblijf je midden in het Parc des Écrins, het mooie natuurgebied aan de voet van de zuidelijke Alpen (in de buurt van Briançon). Wandelpaden en VTT-routes lopen direct langs de ingang van de camping dus je stapt zo de natuur van de mooie Vallei La Clarée in. PLUS: deze camping is in 2017 compleet gerenoveerd dus alles ziet er piekfijn uit: nieuw zwembad, nieuw sanitair, nieuwe receptie! Meer informatie

Huttopia-camping in de Alpen Zuid-Frankrijk


2. In een bos in de Loirevallei: Huttopia Rillé

Rustgevend uitzicht vanuit de grote ingerichte tenten aan de rand van een meertje! Je vindt ze op deze natuurcamping in de Loirevallei, waar veel leuke glamping-accommodaties zijn, zoals woonwagens, cabanes, cahuttes en ook mooi eenvoudige Bonaventure-tenten, waarin je romantische met z’n tweeën kunt slapen (evt. met baby!). Ook de ruime staplaatsen liggen prachtig tussen de bomen. PLUS: kanovaren op het meer, bewust geen Wifi zodat iedereen echt tot rust komt, in de buurt van de kastelen van Azay-Le-Rideau en Villandry. Meer informatie

Huttopia Rillé bonaventura tent


3. Tussen twee riviertjes in de Aveyron: Camping Huttopia Millau

Deze natuurcamping ligt in een groot bos tussen de oevers van de Tarn en de Dourbie. Buitengewoon mooie locatie, vlak bij de spectaculaire Gorges du Tarn en de brug van Millau. Je kunt op de camping zelf lekker zwemmen in de rivier of stroomafwaarts dobberen op een luchtbedje. Behalve ruime staplaatsen (stuk of 100) zijn hier ook hele mooie Toile&Bois-tenten en houten woonwagens. PLUS: kiezelstrandjes aan het water, verwarmd zwembad met een pierenbadje, op loopafstand van de plaats Millau (gezellige markt!). Meer informatie

Huttopia Camping Millau tussen twee rieviertjes


4. Tussen meer en bos in de Sarthe: Camping Huttopia Lac de Sillé

Heerlijk groen is ook deze kleine camping in de omgeving van Le Mans (sympathiek oud centrum!), midden in een bos en vlak bij een recreatiegebied, Sillé-Plage. Ook hier staan mooie lodgetenten tussen de bomen, met zulke ruime staanplaatsen dat het soms lijkt of je in de vrije natuur bent. De luxere Toile & Bois-tenten hebben ook een houtkachel en de Zenith-tent heeft zelfs een eigen badkamer en een 1e verdieping. PLUS: natuurlijke materialen voor de moderne sanitair-gebouwen, veel kinderactiviteiten zoals een klimparcours door de bomen. Meer informatie

Huttopia


5. Langs een riviertje in de Jura: Huttopia Plage Blanche

Mooie camping aan de rand van het riviertje de Loue, in het hart van de Jura. Veel Nederlanders hebben deze groene plek weten te vinden: tweederde van de gasten komt uit ons land! Er zijn goed uitgeruste huurtenten van hout en canvas, cottages en zelfs woonwagens, maar je kunt ook alleen een staanplaats huren. De ondiepe rivier leent zich om in te spelen, vissen en kanoën en dat geeft de camping een heel gemoedelijke sfeer. PLUS: verwarmd zwembad op het en kano’s te huur bij de ingang, dus je kunt hier meteen de rivier op. Mooie omgeving met grotten, watervallen en kastelen in de buurt. Meer informatie

Huttopia camping La Clarée in de Jura

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia vind je op de Nederlandstalige website: europe.huttopia.com/nl.

Huttopia heeft bovendien een eigen reisbureau in Utrecht (Choorstraat 8). Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur. Tel: 08-50401140.

Tekst: Nicky Bouwmeester Beelden: CC/Huttopia , R. Ettienne.

LEES OOK:
5 glampings met spectaculair uitzicht
Luxe kamperdorpen in de Arèche, Drôme en Dordogne
Natuur-glamping in de Ardèche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *