frankrijk.nl

5 Franse campings direct aan zee

Bijna vanuit je tent het strand op stappen, over toplocaties voor een kampeervakantie gesproken. Op deze Flower campings aan de Côte d’Azur, de Middellandse zee en de westkust van Frankrijk verblijf je de hele vakantie met je voeten in het zand.

Camping Les Cyprès – Vendée

Natuurcamping midden in een dennenbos bij Saint-Gilles-de-Croix, ten noorden van Les Sables d’Olonne. Prachtig gebied om fietstochten te maken over de vele fietspaden langs de kust. De camping zelf heeft diverse zwembaden maar grote attractie is hier het strand dat direct achter de duinen ligt.

Afstand strand: 400 meter, te bereiken via zandpaadjes vanaf de camping.

PLUS+ Op deze camping in Frankrijk vind je ook tipis (Cheyenne-tenten) en houten cabanes of lodges.

Flower camping aan zee

Camping Le Cabellou Plage – Bretagne

Familiecamping in Finistère, niet ver van Quimper, op een groen schiereiland tegenover de ommuurde havenplaats Concarneau. Vanaf de camping loop je zo het strand op, dat aan een van de mooiste baaien van Bretagne ligt. En als het water je te koud is, dan heb je het verwarmde lagune-zwembad nog.

Afstand strand: 50 meter, directe toegang vanaf de camping.

PLUS+ De meeste (ruime!) staanplaatsen hebben uitzicht op zee en de camping heeft ook houten stacaravans en safaritenten.

Flower camping in Bretagne

 Camping La Ferme Erromardie – Aquitaine

Deze camping ligt bij Saint-Jean-de-Luz, een heerlijke badplaats in Frans Baskenland, niet ver van Biarritz. Je kampeert hier direct naast een zandstrand en de plek is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de mooie Baskische dorpen in het achterland, zoals Ascain, Ainhoa en Saint-Jean-Pied-de-Port.

Afstand strand: 50 meter, directe toegang vanaf de camping.

PLUS+ Uitzicht op de Atlantische Oceaan en prettig formaat camping, met 175 staplaatsen, diverse stacaravans en cabanes.

Flower camping aan zee

Camping Longchamp – Bretagne

Flower camping naast het Plage de Saint-Lunaire, een familiestrand in een dorp tegenover badplaats Dinard, aan de noordkust van Bretagne. Je kunt hier de hele vakantie zoet zijn aan het water of op de camping, maar er is ook veel te zien in de directe omgeving. Zoals piratenstad Saint-Malo, oestermekka Cancale en de Mont Saint-Michel (op 40 km).

Afstand strand: 150 meter, directe toegang vanaf de camping.

PLUS+ Deze Flower camping heeft ook diverse huuraccommodaties zoals ruime houten stacaravans met terras. In de zomervakantie kun je hier behalve op zaterdag ook op woensdag of zondag aankomen.

Flower camping aan zee

Camping Robinson – Marseillan

Verscholen tussen meer en zee, zo zou je de ligging van Camping Robinson kunnen noemen. Want het superleuke vissersdorp Marseillan ligt aan een binnenmeer, Etang de Thau (oesterparadijs!) en wordt gescheiden van de Mediterrannée door een landtong. En hier, in Marseillan Plage, vind je het brede zandstrand dat kilometers lang is. Je kunt hier zowel met je eigen tent/caravan staan als een accommodatie huren zoals bijvoorbeeld die leuke tentlodges!

Afstand strand: 5 meter, vanaf de camping directe toegang via een pad naar het strand

PLUS+ Je vindt op de camping een heus waterparadijs: Robinsonland.

Flower Camping Robinson Marseillan Plage

Meer kleinschalige Flower campings aan zee vind je hier:

Of kijk voor een volledig overzicht van Flower campings in Frankrijk.

Beeld:© FlowerCampings #ad

LEES OOK:
Adembenemend: de calanques bij Cassis
De 10 mooiste stranden van Frankrijk
5 prachtige onbekende Franse vakantiestreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *