frankrijk.nl

5x kamperen bij op bijzondere Franse locaties

De ligging van deze campings is bijzonder: vlak bij een beroemd dorp in de Provence, met uitzicht op de Loire, aan de wijnroute in de Elzas… Ook hebben deze groene kampeerplekken leuke glamping, zoals mooie canvastenten en houten cottages.

Huttopia Wattwiller: Elzasser wijnroute

Een onlangs compleet vernieuwde natuurcamping langs de beroemde Route des Vins in de Elzas! Het groene kampeerterrein ligt in een bos bij Wattwiller, een charmant dorp niet ver van de Duitse grens. De huurtenten zijn prachtig (o.a. lodgetenten met privé-badkamer en tenthuisjes op palen). Puur ‘glamping’ want ook de gerenoveerde faciliteiten op de camping zijn perfect (verwarmd zwembad, mooie centrale lounge, ontbijtformules). Te zien in de buurt: wijnroute van de Elzas, Colmar, Mulhouse, Le Grand Ballon in de Vogezen (wandelen). Meer info

Camping Huttopia Wattwiller - Elzas - wijnroute


Huttopia Fontvieille: Les-Baux-de-Provence

Natuurcamping op een droomplek in de Provence, op nog geen 4 km van het beroemde dorp Les Baux-de-Provence! Het kampeerterrein (4 hectare/220 staanplaatsen) ligt in een verkoelend dennenbos tussen de olijfbomen en witte rotsen van Les Alpilles. Er is een groot zwembad op het terrein en ook deze camping heeft o.a. leuke houten huisjes  – ‘Chalets évasion’ – met een grote schuifpui voor het uitzicht! Te zien in de buurt: Arles, de Camargue, Avignon, Saint-Rémy-de-Provence, Beaucaire. Meer info

Camping Huttopia Fontvieille in de Provence


Huttopia Beaulieu-sur-Dordogne: kruispunt Corrèze/Lot/Dordogne

Ook weer zo’n bijzondere ligging: op een schiereilandje in de rivier Dordogne. Het kalme kampeerterrein omringd door water ligt bovendien vlak naast een charmant middeleeuws stadje, waarvan je de huizen al kunt zien liggen. Authenthiek Franse sfeer dus, maar ook modern comfort want in 2017 zijn alle faciliteiten van deze camping  vernieuwd (o.a. verwarmd zwembad, leuk café met terras, mooi sanitair, houten speelplekken). Te zien in de buurt: Sarlat, Dordogne-vallei, Collonges-la-Rouge, Rocamadour, Causses du Quercy, Figeac, Conques, Brive-la-Gaillarde en nog veel meer. Meer info

Camping Huttopia Beaulieu-sur-Dordogne (kruispunt Correze/Lot/Dordogne


Huttopia Douarnenez: westkust van Bretagne

En deze dan: een camping met uitzicht op de baai van Douarnenez, in de Finistère! Met mooie hoogteverschillen op de camping, bemoste stenen, veel bomen… typisch Bretons qua sfeer! Het uitzicht vanuit het verwarmde zwembad is fenomenaal en vanaf de camping voert een paadje naar het strand. Behalve tenten van hout en canvas, kun je hier ook houten woonwagens huren.Te zien in de buurt: havenplaats Douarnenez, Locronan, eiland Tristan, de kreken van de Finistère, Quimper. Meer info

Camping Huttopia Douarnenez - westkust van Bretagne


Huttopia Saumur (Loirevallei met rivierzicht)

Deze camping tipten we al eerder vanwege het spectaculaire uitzicht! Huttopia Saumur lig namelijk op een hoog punt, vlak naast de Loire en die combinatie die zorgt voor een indrukwekkend panorama. Erg mooi aangelegde camping bovendien (het lijkt wel een park: zulke mooie planten en slingerpaadjes!). De pas gerenoveerde receptie en het restaurant zitten in bovendien in oude gebouwen van de zo typisch lokale krijtsteen.Te zien in de buurt: Saumur, Loirekastelen, beroemde ruiterschool in Saumur (Le Cadre Noir), wijngaarden van de Anjou-Saumur (witte Loirewijnen), Angers (leuke stad). Meer info

Camping Huttopia Saumur - Loirevallei met rivierzicht

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia vind je op de Nederlandstalige website: europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
5 campings met spectaculair uitzicht
Hippe Franse campings midden in de natuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *