frankrijk.nl

9x doen in Parijs voorjaar 2018

Stedentripje Parijs in het vooruitzicht? Dit zijn leuke binnenplekken voor als het sneeuwt, de beste nu lopende exposities, handige restaurants met kinderen en meer tips voor wie binnenkort afreist naar Parijs!

1. Hipsters in steen: grappige foto’s in Bercy Village

De Franse fotograaf Léo Caillard kleedde beeldhouwwerken in het Louvre aan met spijlerbroeken en leren jassen en maakte daar foto’s van. Het stenen bewijs dat hippe poses van alles tijden zijn! T/m 27 mei hangen 20 van zijn ‘Hipsters in Stone’-foto’s in Bercy Village, een groot winkelcentrum in het 12e arron.

Hipster in Stone Leo Caillard


2. Zigeunercircus met Toulouse-Lautrec-sfeer

Aan de rand van een van de chicste wijken van de stad staat de kleine rode tent van het Cirque Romanès. Tussen brandende kaarsen en lampjesslingers voert een bekende circusfamilie hier acts op die terugvoeren op eeuwenoude zigeunertradities. Charmant, poëtisch en heel authentiek! Kaartjes €10. T/m 27 mei 2018

Krokusvakantie tip Cirque Romanes zigeunercircus


3. Neerlands glorie in het Petit Palais

Vorig jaar had het Van Gogh Museum Amsterdam een tentoonstelling over Nederlandse schilders die in Parijs gewerkt hebben. Zoals Van Dongen, Mondriaan en Van Gogh. Dezelfde expositie is nu in het prachtige Petit Palais, een somptueus Art Nouveau-gebouw dat ook op kinderen indruk maakt! Les Hollandais à Paris in Le Petit Palais t/m 13 mei

Tentoonstelling in Parijs Van Dongen Kees van Dongen, À la galette 


4. La Cité des Enfants: de Parijse NEMO

In het Parc de la Villette ligt deze Franse variant van NEMO. Televisiepresentator spelen, je eigen snelheid meten, elektriciteit opwekken, met water spelen… Kortom, leuke tests en doe-dingen op 2 aparte afdelingen: voor kinderen van 2 tot 7 jaar of kinderen van 5 tot 12 jaar. Vooraf reserveren is aan te raden (time-slots van 1,5 uur).

Parijs Cite des Enfants Parc de la Vilette


8. Jardin des Plantes: dinosaurus-botten bekijken

De Jardin des Plantes, aan de rand van het Quartier Latin, is altijd leuk. Eerst even rennen in dit grote park, en daarna lekker opwarmen in een van de musea op hetzelfde terrein. Zoals de Galerie de la Paléontologie  (links van de ingang aan de Seine-kant), een mooi ouderwets museum met krakend parket: reisje in de tijd!

Parijs krokusvakantie tips natuurhistorisch museum Jardin des Plantes


6. Met een loep door de ateliers van Picasso en Frida Kahlo

Le Musée en Herbe, (we schreven er eerder over), is een klein museum over moderne kunst, speciaal voor kinderen. Op het moment is er een expositie van de werken van Damian Elwes, die de ateliers van bekende kunstenaars schilderde. Met een vergrootglas mogen kinderen deze ‘zoekplaatjes’ bestuderen en rondlopen in het atelier van Frida Kahlo. Ateliers de la Loupe, meer info, t/m 29 september 2018.

Tentoonstelling in Parijs Musee en Herbe Picasso Frida Kahlo Cezanne


7. De spiegelzaal van de Opera

Een bezoek aan Opéra Garnier is ook leuk met kinderen. Alle ‘prinsessen’ en ‘prinsen’ zullen blij worden van de vergulde Grand Foyer, die lijkt op de spiegelzaal van Versailles. In de winkel in de zijvleugel van het gebouw hangen bovendien sprookjesachtige balletjurken.

Parijs met kinderen Opera


8. Musée de la Chasse: dieren en kunst in stadsvilla

Het Musée de la Chasse et de la Nature, vlak bij enkele van de fijnste winkelstraten van de Marais, is een onverwacht leuke attractie met kinderen ouder dan een jaar of 7. Je ziet in dit museum namelijk veel opgezette dieren. Schrik overigens niet van de naam, het museum heeft niet langer de jacht maar nu vooral natuurbehoud als centrale thema. In deze 17e-eeuwse villa worden de dieren op humoristische wijze gecombineerd met klassieke én moderne kunst. Echt een pareltje, lees ook dit artikel!

Musee de la Chasse in de Marais met kinderen


9. Kindvriendelijke restaurants in Parijs

Carole at vorige keer in Parijs bij de hippe nieuwe Italiaan The Little Italy, op Place de Clichy vlak bij Montmartre. Heerlijke pizza’s en pasta’s, veel ruimte en een leuke sfeer. (Want tja, Italiaanse happen gaan er altijd makkelijk in bij kinderen.) Maar crêperies zijn ook altijd een slim idee, dit zijn een paar goeie. En als je ze juist iets typisch Frans wil laten proeven dan kun je het beste uitkijken naar een brasserie of beetje ruime buurt-bistro. Die hebben altijd wel een kindermenu, met vaak meer keuze dan alleen steak-frîtes.

The Little Italy restaurant in Parijs

Beeld: CC/victortsu (Jardin des Plantes), C/Leo Caillard (Hipster in Stone), CC/Nicky B (Cirque Romanès & Opéra, Soldes), CC/Guilhem Vellut (Petit Palais tuin), CC/Olivier Duquesne (Cité des Enfants), CC/Magalie Nougier (Jardin des Plantes), Kees van Dongen, À la Galette, 1904-1906. Photo Courtesy Galerie, Artvera’s © Adagp, Paris 2018.

LEES OOK:
Top 25 Parijs met kinderen
7 tips voor het Louvre met kinderen
Lunchadressen rond het Louvre
De leukste winkelstraten van Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *