frankrijk.nl

5 fijne hotels in skigebieden vlak bij Genève

Jarenlang bezocht Josee voor een reisorganisatie de nieuwste, hotste en hippe berghotels in de Franse Alpen. Dit zijn haar favoriete adresjes voor een paar dagen skiën op maximaal 1,5 uur rijden vanaf luchthaven van Genève. 

Skigebied Le Grand Massif – Les Carroz – hotel Les Servages d’Armelle

zalig skihotel aan de piste in Les Carroz op 1 uur van Geneve

Liefhebbers van design en comfort, lekker skiën en vooral heerlijk eten zullen zich absoluut thuisvoelen in dit megagrote chalet, direct aan de piste in skigebied Le Grand Massif. Eigenaresse Armelle zwaait de scepter in de keuken en hier eten is altijd een feestje! Er zijn kamers in traditionele chaletstijl met veel hout maar mijn lievelingskamers zijn die boven het restaurant met strakke badkamers, aluminium houtkachel en waanzinnig uitzicht op de vallei! Info & Boeken. Voor meer info lees ook ons uitgebreide artikel: Grand ski & grande cuisine

Skigebied Les Portes du Soleil – Avoriaz – Hotel Les Dromonts

hip berghotel Dromonts in Avoriaz

Met een arrenslee voortgetrokken door paarden, bereik je dit hotel midden in het autovrije Avoriaz. Van buiten lijkt het een houten piramide die opdoemt uit de sneeuw – een kenmerkende bouwstijl van dit hoogstgelegen skioord in Les Portes du Soleil. De bekende hoteliersfamilie Sibuet (zie ook Villa Marie bij Saint-Tropez en Cour des Loges in Lyon) tekent voor de trendy inrichting, geïnspireerd door de sixties-look, als hommage aan het bouwjaar van dit bijzondere stukje architectuur. Met de Pure Altitude Spa (o.a. sauna en  buiten-jacuzzi) de trendy bar, bistro en het restaurant is dit adres er een van puur ski- en puur hotelgenot. Info & Boeken

Skigebied Aravis – La Clusaz – hotel Au Coeur du Village

luxe en comfort in trendy berghotel in la Clusaz

Denk aan een echt ansichtkaart-wintersportdorpje, plaats in het hart een charmant vijfsterrenhotel en voilà: je bent in Au Coeur du Village. Ideaal gelegen, direct aan de piste en dus midden in het authentieke centrum van het mooie La Clusaz. In dit hotel louter suites voor max. 5 personen, met een mooie mix van design en bergstijl. Mijn tip: ga lekker buiten de deur eten, het dorp heeft tal van leuke restaurants! Info & Boeken

Skigebied Les Portes du Soleil – Les Gets – Hotel La Marmotte & La Tapiaz 

Marmotte en La Tapiaz Les Gets

Het zit naast elkaar, gescheiden door een klein straatje en behoort tot dezelfde familie. La Marmotte  is een klassieker – overigens in een modern jasje gestoken sinds kort – en hoort als hotel bij het meubilair van Les Gets. La Tapiaz is de jongste telg en bestaat louter uit suites die van ons zo het predicaat mini-chaletjes krijgen. Inclusief houtkachel! Prima in te vullen voor een familietripje, maar ik zie mezelf hier ook heel graag zitten met mijn vriendinnen! Ander voordeel: de prachtige SPA met o.a. groot zwembad op de begane grond, de directe ligging aan de piste en meerdere restaurants! Meer info en check beschikbaarheid: Hôtel La Marmotte of La Tapiaz. 

Skigebied Chamonix Mont Blanc – Les Houches – Rocky Pop

rocky pop chamonix

RockyPop is een nieuw gek skihotel in Les Houches bij Chamonix, met sprankelend design en opvallend scherpe prijzen. Het houdt het midden tussen een kek hotel en een berghostel. Er zijn kamers van 2 tot wel 12 personen, wat budgetwise heel aantrekkelijk wordt als je met een groepje gaat skiën. Dat kan je doen in het eigen skigebied van Les Houches of je stapt op de bus naar Chamonix. Meer info over dit hotel vind je hier.

easyJet en KLM vliegen dagelijks vanaf Amsterdam naar Genève. Transavia vliegt op zaterdag vanaf Rotterdam naar Genève.

LEES OOK:
Hoe kom je van Genève naar je skigebied? Toptips!
Skiën in Frankrijk, waarom niet? De voors en tegens van Franse wintersport
Top 7 mooiste spa’s van de Franse Alpen
Smuladresjes op de Franse piste

Tekst: Josee Schouten

Reacties zijn gesloten.