frankrijk.nl

GROETEN UIT… La Chapelle d’Abondance

Josee vierde een überwitte skivakantie in het kleine dorp La Chapelle d’Abondance, in Les Portes du Soleil. Ze stuurde ons een jaloersmakend kerstkaartje.

Groeten uit La Chapelle d'Abondance

Hi Nicky en Carole,

Ik kan niet ophouden met om me heen kijken. Het is hier zo’n prachtige witte wereld! In geen jaren zoveel sneeuw gezien met Kerst! Zowel het kijken naar de wit besneeuwde bergen, als het er vanaf skiën bezorgt me louter geluksmomentjes. Alle pistes in het skigebied van Les Portes du Soleil zijn open (en dat zijn er nogal wat). Dus ik kan elke dag op ontdekkingstocht. Ik zit in een heerlijk appartement in het kleine boerendorp La Chapelle d’Abondance, zo’n 5 kilometer voor Châtel.

landschap-la-chapelle-d-abondance

We kijken hier uit op de pistes van het eigen skigebiedje. Met 60 km niet zo groot, dus prima voor beginners en kinderen. Voor mij de perfecte spot voor het dagje poedersneeuw-skiën met dochterlief. Maar nu het (weer) mooi weer is pakken we meteen de gondelverbinding naar het volledige skigebied van Les Portes du Soleil. En grappig genoeg skiën we dan eerst naar Zwitserland (Torgon) voordat we in Châtel en Avoriaz belanden. Het voelt als zo’n Hollandse schaatstocht… Kilometers maken – even een vin chaud-stop – en dan weer door naar de volgende bestemming. #loveit.

Portes du Soleil skiUiteraard bouwen we wel tijd in voor een goeie lunch, zoals bij het pisterestaurant Chez Babeth boven Châtel. Voor mij de tweede keer en het is en blijft een superadres! Omdat we optimaal profiteren van de goeie sneeuw, krijg ik een beetje de sneeuwstress. Ik heb tijd tekort en is hier zoveel te zien en te doen! Gisteren een lange wandeling gemaakt over de vlakte van La Chapelle d’Abondance. Dit is ook het terrein voor de langlaufers én voor sledehondentochten.

La Chapelle d-Abondance

Ik bezocht ook de Nederlander Alke, die hier alweer 9 jaar het leuke berghotel Esprit Montagne leidt. Hij vertelde me dat hij zijn gasten ’s avonds met fakkels meeneemt naar een 30 meter hoge bevroren waterval, ietsje verderop in het bos. Schijnt adembenemend te zijn. Ohhh, wil ik ook zien! En dan wil ik ook nog de Kir Alpin proeven in Hôtel Les Cornettes in de hoofdstraat. Je ziet het al van verre, want de hele façade is in kerstsfeer. Maar goed, dit is vakantie en geen werk, mijn dochter staat alweer te trappelen om mij te verslaan met Boggle, Hartenjagen of Fase 10. Dus voor nu combineer ik qualitytime met familytime. En met het hoge zengehalte van deze landelijke omgeving beloof ik jullie dat ik het nieuwe jaar weer helemaal opgeladen zal beginnen.

Bisous, Josée

 

La Chapelle d-AbondanceFoto’s: CC Josee Schouten, skigebied Alke Staal, langlauf  Wil Cyclist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.