frankrijk.nl

Charmant berghotel in Portes du Soleil

Een vrolijk en origineel no-nonsense adres in de bergen! Esprit Montagne is een fijn skihotel in het kleine dorpje La Chapelle d’Abondance, met toegang tot het skigebied van Les Portes du Soleil.

Tijdens de kerstvakantie bezocht ik Alke. Alweer 9 jaar runt deze sympathieke Nederlander het gemoedelijke berghotel Esprit Montagne. Voor hem is de start van het skiseizoen telkens weer een feestje.  Als fervent skiër kan hij dan ook niet wachten om zijn gasten het skigebied van Les Portes du Soleil te laten zien.

Hotel Esprit Montagne La Chapelle d'Abondance

Hôtel Esprit Montagne

Alke is wat je noemt een echte mountainlover. Na 6 jaar in een hotel in Zwitserland te hebben gewerkt ging hij op zoek naar een eigen stek. Alke wilde heel graag zijn passie voor de bergen delen met zijn gasten. Het hotel kreeg een flinke opknapbeurt. De kamers werden voorzien van nieuwe meubels en vooral van eersteklas bedden. En de Franse douche (ja, die zonder stang) werd vervangen door een Dutchproof exemplaar. De lounge werd aangepakt en inmiddels is de bank voor de open haard een gewild plekje tijdens de après-ski.

Openbaar hotel Esprit Montagne Culinaire verrassingen

Gezelligheid is het eerste woord wat in je opkomt bij dit adres. Geen design of grote luxe, wel gastvrijheid en vriendelijkheid: ” Skipas nodig? Regelen we voor je. Ski’s halen? Zal ik je even brengen?”… Dat is typisch Alke. Inmiddels heeft het hotel ook een reputatie opgebouwd met de culinaire verrassingen van de Belgische chef-kok Raf. Hij is er vanaf het begin bij en zijn creativiteit en voorkeur voor eerlijke, pure gerechten maken elk diner tot een feestje!

Tussengerecht

Aan de poorten van skigebied Portes du Soleil

Zodra hij de tijd heeft stapt hij op de ski’s. Tourski’s voor het sportieve werk en gewone ski’s om zijn gasten mee te nemen door het skigebied. “Ik probeer 1 à 2 dagen vrij te maken om met de gasten te gaan skiën. Vanaf La Chapelle d’Abondance heb je directe toegang tot het hele skigebied van Les Portes du Soleil, en kun je een goed rondje maken, mits je flink doorskiet. Sensatiezoekers kunnen de route terug inkorten door de Fantasticable te nemen. Verder organiseer ik elke dinsdagochtend een bergwandeling op sneeuwraquetten, waarbij we de La Panthiaz gondel nemen, op 250 meter van hier . En elke donderdag doe ik een avondwandeling, met fakkels, naar de bevroren waterval Cascade de Sur Bayard. Ligt in het bos. Sprookjesachtig!

Cascade Sur Bayard La Chapelle d-Abondance

Is dat allemaal iets té sportief dan kun je ook gewoon  aanschuiven voor de wijnproeverij bij mij in het hotel. Hier geldt: alles mag, niet moet! “.

Conclusie: dit is een fijne plek voor wintersportliefhebbers die voor een kleine prijs in een mooi skigebied willen vertoeven.

Kamerprijzen van €70 tot €85 p.p.p.n. inclusief ontbijt en diner. Meer info op www.hotelespritmontagne.com.

Portes du Soleil landschap Alke Staal

Sneeuwschoen wandeling Esprit Montagne

 

Hond Loebas van Hotel Esprit Montagne

 Trouwe hond Loebas

Tekst: Josee Schouten Beeld: Alke Staal, Esprit Montagne

Reacties zijn gesloten.