frankrijk.nl

Gîte en familiesuites in landhuis Dordogne

Vlak bij Bergerac, in het zuiden van de Perigord, ligt de prachtige gîte en landhuis Le Cariol. De Nederlandse eigenaren maakten van dit chique stulpje een paradijselijk vakantieplekje midden in de campagne.

Soms zijn er van die momenten dat je ergens toevallig tegenaan loopt. En dan voel je dat dit de plek is waar je moet zijn. Dit overkwam kunstenaar Marthijn de Groot en zijn vrouw Irene, die hun bestemming vonden met Le Cariol. Dit 17e-eeuws landhuis pronkt je uitdagend tegemoet op een heuvel, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de landelijke omgeving én op het fraaie zwembad in de grote tuin. Na een grondige restauratie, met behoud van de originele stijl, doet dit statige pand nu dienst als eigentijds woonhuis voor het dynamische stel met 3 zoontjes en als bijzonder vakantieadres!

B&B Le Cariol logeren bij Nederlanders in de Dordogne Familieappartementen in het landhuis

Het landhuis is namelijk zo groot dat er nog genoeg ruimte is voor gasten. In het voor- en naseizoen hebben ze een B&B formule maar in de zomer vinden zij (en ook vooral hun kinderen!) het maar wát leuk om gezinnen te ontvangen. Dat kan ook heel goed in de 2 familieresidences die ze hebben gecreëerd:

Suite Jardin in de linkervleugel is geschikt voor max 5 personen. Een stijlvolle ruimte van zo’n 60m2 met 2 slaapkamers, elk met badkamer, een eigen terras en directe toegang tot de majestueuze tuin.

Suite Jardin -le-Cariol- Dordogne

Suite Hammam is net zo spacieus en bevindt zich centraal in het landhuis. Het is geschikt voor max. 4 personen. Ook hier 2 slaapkamers, 2 badkamers én een eigen mini-wellness in de keldergewelven van 50m2 groot, met sauna, douche en toilet! Bovendien loop je zo de tuin in naar het zwembad.

Cariol-suite Hammam - Dordogne

Beide gastenoptrekjes hebben een eigen opgang en terras. Net lekker voor dat stukje privacy. Irene voegt toe: “we willen dat gevoel van ‘thuis zijn’ en “eigen plekje’ zoveel mogelijk tot zijn recht laten komen. Deze zomer zullen beide suites een eigen keuken hebben. Elke zondagmorgen verzorgen wij een ontbijt buiten op de binnenplaats of we brengen het in de kamers.  En ’s avonds kun je aanschuiven aan onze table d’hôtes (meer info hierover: zie onder)”.

Zalige familiegîte voor 6 personen

Maar er is meer! Naast het atelier van Marthijn (leuk om te zien!!) aan de binnenplaats van Le Cariol, staat de vrijstaande gîte, een traditioneel Périgordine huis. Een echt familiehuis, geschikt voor 6 personen. Er zijn 2 slaapkamers, 2 badkamers en de keuken is lekker compleet ingericht. Fijne extra is het terras en privétuin met zandbak. Die tuin kan worden afgesloten.

Gite le Cariol Dordogne Dat maakt het ideaal voor families met kleine kinderen. Gasten van de gîte kunnen uiteraard ook gebruikmaken van het zwembad met toebehoren, zoals je hier kunt zien: 

Van table d’hôte tot privé kok: aanschuiven maar!

Eén keer per week is er een Artist diner op de romantische binnenplaats óf in het atelier van Marthijn! En heb je geen zin om zelf te koken dan is ‘huiskok’ Gert aanwezig om op verzoek ontbijtjes, lunches of maaltijden te verzorgen. Maar je kunt natuurlijk ook aanschuiven aan de table d’hôte dat min. 2 x keer per week in de zomermaanden wordt georganiseerd (of vaker bij belangstelling en bij aanwezigheid gastkok Gert). Ook is het mogelijk om een welkomstdiner te boeken voor de zaterdagavond.

B&B Le Cariol logeren bij Nederlanders in de Dordogne

Kids Art Workshop

Vorig jaar geïntroduceerd en meteen een groot succes: in de zomermaanden én in de meivakantie zijn er Art Workshops voor kinderen, gegeven door de kunstenaar des huizes, Martijn de Groot.

Kids Art Workshop Le Cariol Dordogne

Voor de grote vakantie of gewoon voor even-er-tussen-uit

Een ideale familiespot dus tijdens de vakantieweken. Of dat nu de hele familie betreft (van grootouders tot kleinkinderen) of om bevriende families. Wij ondervonden echter dat Le Cariol zich ook heel goed leent voor een weekendje er-even-tussen-uit. Het ligt slechts een klein half uur van Bergerac Airport (Transavia) Als je er naartoe rijdt over glooiende heuvels dan voelt het alsof je teruggaat in de tijd. Weg stress, weg Nederlandse drukte. Je wordt meteen bevangen door een joie de vivre die je rustig kunt voortzetten als je op Le Cariol bent aangekomen. Want het waanzinnige uitzicht, het zwembad met poolhouse (met een open haard, dus een aanrader als avondplek) de hottub en de table d’hôtes brengen je meteen in de zen-modus!

Zwembad -kinderen - Le Cariol - Dordogne

Prijzen: familiesuites Hammam of Jardin voor 4 of 5 personen inclusief ontbijt vanaf vanaf € 250/nacht (min. 2 nachten) of per week van €1.750 tot €2.500. Gîte voor max. 6 personen van €1.750 tot € 2.500/week. Meer informatie: www.lecariol.com

B&B Le Cariol logeren bij Nederlanders in de Dordogne

Eén reactie op “Gîte en familiesuites in landhuis Dordogne”

 1. Martin schreef:

  Hallo Marthijn en Irene,

  Wij zouden eventueel wel interesse hebben in de gite voor de zomervakantie 2017.

  We zouden op 8 of 9 juli aankomen en denken aan een verblijf van 14 tot 21 dagen.

  Zou de gite nog beschikbaar zijn en aan welke kosten moeten wij denken voor een dergelijk verblijf?

  Met vriendelijke groet,

  Martin, Enid en Lauren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *