frankrijk.nl

Citroencake volgens Frans recept

Het is de lievelingscake bij Carole thuis: de traditionele Franse cake citron pavot. Mét maanzaad. En zo maak je ‘m!

cake citron citroencake Carole

Ingrediënten:

– 3 eieren
– 180 gr suiker
– 180 gr meel
– 1 theelepel bakpoeder
– 180 gr gesmolten gezouten roomboter
– 3 eetlepels (blauw)maanzaad
– sap van 1 (of 2 naar wens en smaak) uitgeperste biologische citroen

Cake au citron

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden.

– Klop de eieren, voeg de suiker toe totdat je een mousse-achtig mengsel hebt.

– Voeg vervolgens de meel, het bakpoeder, de gesmolten boter, het maanzaad en het citroensap toe.

– Giet het mengsel in een beboterde cakevorm.

– Zet in de oven gedurende 40 minuten.

– Laat de cake eerst even afkoelen voordat je de vorm omkeert en serveert.

Heerlijk bij een kopje thee en – zoals Joseé onlangs mocht ervaren in La Clusaz – ook een zalig verwenmoment tijdens het ontbijt.

cake citron citroencake Carole

Recept en beeld: Carole Goelitz 

LEES OOK:
Clafoutis,het makkelijkste Franse nagerecht
Perfecte Bretonse crêpes: het recept van Carole
Chocolademousse die nooit mislukt

3 reacties op “Citroencake volgens Frans recept”

  1. Nini Lochmans schreef:

    Paar dagen geleden gemaakt. Moest eerst op zoek naar maanzaad. Maar dat was onverwacht in een grote soort notenwinkel, waar ik toevallig tegenaan liep, te verkrijgen. Heel makkelijk recept! Lukte zonder meer. Uitkomst: heerlijk heerlijk heerlijk! Ik heb gelijk wat plakken twee bij twee in het vriesvak ingevroren, want zou er anders niet vanaf kunnen blijven… Dank voor het recept!

  2. Joyce Helweg schreef:

    Ik ga het zeker maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *