frankrijk.nl

GROETEN UIT… Morzine

Terwijl sommige mensen hard aan het werk zijn, staan anderen vrolijk op de ski’s. Carole vermaakt zich prima tijdens haar wintersportvakantie en tipt ons en passant een paar van de leukste adresjes in Morzine.

0-Groeten-uit-Morzine-kaart

2 januari 2017

Salut les filles!

Jullie beginnen het nieuwe jaar met hard werken, ik met hard genieten in Morzine. Sorry dames! Wij zijn hier sinds zaterdag. Relaxed in de ochtend naar Genève gevlogen en om 11.00 uur konden onze vrienden al inchecken in het familiehotel Alpina Hotel, waar een van de gerenoveerde kamers voor hen gereserveerd was. Superhandig ingericht: een 3-persoonskamer met een aparte ruimte voor hun dochter. Bovendien vlakbij de skilift. Wij kozen dit jaar voor een groot chalet, gevonden op Airbnb. En hoe grappig, ze kenden ons nog bij ons favoriete terrasje Le Petit Resto|Action Sports waar wij altijd onze ski’s huren. Bijzondere combi, maar wel zo lekker: terwijl het personeel met een glimlach voor ons materiaal regelt kunnen wij tussendoor genieten van hun goddelijk lekkere bosbessentaartje op het terras. Ander voordeel: je kunt de ski’s gedurende de week na het skiën achterlaten in de winkel, die aan de piste bij de skischool ligt.  En dat is maar goed ook want ik wil graag mijn handen vrij hebben om met volle teugen te genieten van een lekkere crémant de Savoie bij de wijnbar van La Chamade, een aanrader voor alle wijnliefhebber.  Overigens hebben wij ook geluncht in het restaurant van dit gezellige adres aan het plein van Morzine en ik kan niet anders zeggen dan dat ik aangenaam ben verrast door de kaart met huisgemaakte gerechten, gemaakt van louter verse en lokale producten!  

Tot slot, jullie weten dat ik als Bretonse extra kritisch ben op crepes&galettes. Dus mijn aandacht werd meteen gevestigd op een foodtruck naast de Telepherique de Pleney, onderaan de piste de Pleney. Hier kun je crepes én galettes  bestellen bij de goedlachse creprière. En ik kan ze van harte aanraden! Ook leuk: je kunt ze opeten in een omgebouwde gondel of gewoon op het terras van Tremplin

Zo, nu tijd om te skiën en lekkere adresjes op de piste te ontdekken! Die krijgen jullie ook van mij. Beloofd! 

Bonne année et grosses bises,

Carole

Voor meer informatie over Morzine en skigebied Portes du Soleil klik hier.  

4-Groeten-uit-Morzine-adressen

LEES OOK:
7 redenen om in Morzine te gaan skiën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *