frankrijk.nl

Top 13 kleine vakantiedomeinen voor gezinnen 

Dit is hét moment om de mei- en zomervakantie met kinderen vast te leggen! Voor de drukste weken in het hoogseizoen gaat het namelijk razendsnel… Zeker bij heerlijke vakantieadressen met glamping en vakantiehuizen als deze!

Domaine La Gazaille-Huis aan de Lot (Lot-et-Garonne)

Safaritenten, een vakantiehuis en een B&B op een charmant landgoedje met fruitbomen en zwembad in het noorden van de Lot-et-Garonne. Ontspannen sfeer daar bij Anja en Jan, die onder meer de leukste eetmarkten in de buurt kennen (echt eens meemaken!).


Kimaro Farmhouse (Bourgogne)

Zulke schatten die Marleen en Robbie! Als het niet perfect is, dan is het niet goed genoeg, vandaar dat hun 5 elegante Afrikaanse safaritenten altijd in topconditie zijn. Kinderen zijn gek op de hangmat-schommel, de kippen, het visvijvertje en het kampvuur. Ook leuk: Guédelon, het middeleeuwse kasteel in aanbouw, ligt vlakbij.


Domaine des Jarasses (Limousin)

Relaxed plekje in de de groene Creuse,. Safaritenten en vrije kampeerplaatsen op een groot landgoed met een riviertje: kinderhemel! De leuke eigenaren Andries en Judith doen er alles aan om ook gezinnen met jonge kinderen een ontspannen vakantie te bezorgen.


Le Guinot (Dordogne)

Iris en Michiel hebben het ‘kidsproof-vakantiedomein’ zo ongeveer uitgevonden! Trampolines, zwembad, speelplekken, manden met speelgoed in de huisjes, kinderavondeten tijdens de borrel van hun ouders.. Top geregeld  allemaal en je treft er een warme, ontspannen sfeer.


Le Mas d’en Haut (Limousin)

Veel joie de vivre vind je ook op het charmante kleine vakantiedomein van Willem en Paula in de Creuse. Met safaritenten en mooie gîtes in en om een oude herenboerderij. Voor kinderen is dit een droomplek, dankzij het verwarmde zwembad, de boomhut, het feestterras, de vele speelplekken en niet te vergeten de hangbuikzwijnen, kippen en konijnen.

Le Mas d'en Haut glamping in de Limousin


La Brédurière (Vendée)

Luxe safaritenten en appartementen rond een wijnkasteeltje in West-Frankrijk. Er is geen tables d’hôtes maar wel een zwembad op de binnenplaats, waar alle gasten gebruik van kunnen maken. En superleuk: eigenaren Nico en Anette maken zelf wijn van de wijngaarden die rond het terrein liggen!


Le Petit Pauliat (Auvergne)

Eenvoudige charme en kleinschaligheid zijn ook kernwoorden voor het vakantiedomein van Sjoerd en Felicia in de Allier: op hun oude boerderij houden ze het bij 2 gîtes en 2 vakantiehuizen en dat aantal blijkt precies goed! De pizzabakavond in de steenoven en het fijne kleine zwembad zijn favorieten bij de kinderen.


Morvan Rustique (Bourgogne)

Nancy en Arjan hebben een aantal levende troeven voor kinderen op hun vakantiedomein in het natuurpark van de Morvan! Terwijl ouders van de pure natuur en mooie uitzicht genieten, raken de kleintjes door dolle heen door de paarden, pony’s, honden, kippen, eenden en andere dieren op het terrein met safaritenten en vakantiehuizen.


Boulede – Cool Country Cottages (Lot-et-Garonne)

Ongelooflijk wat Karen en Rolf hebben gedaan met een handjevol oude dorpshuizen op een heuvel! Nu staan er 5 prachtige vakantievilla’s elk met een overdekt eigen terras en leuke inrichting. Verder zijn er 2 grote zwembaden, speelplekken, trampolines en meer kindervermaak. Ook top: de loungehoek met honestybar waar de gasten elkaar kunnen ontmoeten.


Domaine les Gandins (Auvergne)

Mooie safaritenten met eigen badkamer en gîtes op een groen landgoed in de Auvergne. Kinderen kunnen bootje varen en zwemmen in het riviertje dat langs het terrein loopt en een zwembad is er ook. Net als een leuke ‘openluchtbibliotheek’, een tables d’hôtes en diverse klim- en klauterplekken.


Domaine des Agnelles (Languedoc-Roussillon)

Jeu de boules of tafeltennis spelen, in een van de speelhoeken zitten of in het zwembad duiken: kinderen voelen zich al snel helemaal thuis in dit knusse vakantiedomein in de Aude. De appartementen hebben een hippe brocante-stijl en eigenaren Mick en Roger organiseren een oergezellige én smakelijke tables d’hôtes. Dit voorjaar opent een nieuwe loft in de wijnschuur!


Château Serre-Barbier (Pyreneeën)

De buitenkeukens zijn te leuk voor woorden! En sowieso hebben Yvette en Arné een mooi plekje gemaakt van hun kasteeltje in de Pyreneeën. De vele sportieve mogelijkheden in de omgeving (bergwandelen, canyoning, fietsen) maken het bijna zonde om hier met heel jonge kinderen te komen; nog leuker is het als je er samen op uit kunt!


Domaine Saint Esselin (Pyreneeën)

Ook in de buurt van de Spaanse grens: deze nieuwe glampingspot in de Midi-Pyreneeën, met 8 safaritenten, een zwembad en een heuse wellnesstuin. Geschikt voor families met kinderen van vooral 2 to 12 jaar. Op het domein is er een zwembad, een tafeltennistafel, een speelfort met glijbaan en schommels, en 2 grote trampolines om lekker te ravotten!

Domaine st Esselin Midi Pyreneeen

MEER INFORMATIE OVER DEZE ADRESSEN? Klik op de naam!

Foto linksboven: Boulede Cool Country Cottages

LEES OOK:
7 leuke adressen in de Dordogne en Lot-et-Garonne
La Vallée Verte, groene camping in Zuid-Frankrijk
5 glamping-campings midden in de natuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *