frankrijk.nl

Val Thorens Sensations: Club Med nieuwe stijl

Onbetwist een van de populairste Club Med winterresorts: Val Thorens Sensations. Niet alleen de ligging en faciliteiten en het design van dit nieuwe vakantiedorp zijn top, het clubdorp heeft ook leuke extra diensten voor wintersporters die hun smartphone willen gebruiken.

Het  Club Med hotel in Val Thorens is geopend in december 2014 en is inmiddels een van de paradepaardjes in de sneeuw. De ligging in het skigebied Les 3 Vallées – bijzonder geliefd bij Nederlandse wintersporters – draagt daar zeker aan bij,  want Val Thorens scoort hoog qua sneeuwzekerheid en pistekilometers én het is onlangs weer verkozen tot beste skigebied ter wereld.

club med val thorens nieuw vakantiedorp facade

Connected op 2300 meter

Val Thorens Sensations vertegenwoordigt de nieuwe luxe stijl die de Franse reisorganisatie heeft ingezet: très design, très comfortable. Behalve in de architectuur vinden gasten die moderne kant ook terug in de diverse online diensten die het vakantiedorp aanbiedt via mobiel internet en social media. Zo kunnen ze met de Club Med App alle verblijfsinformatie bijhouden, zoals het dagprogramma van de activiteiten, openingstijden van de diverse faciliteiten en de dresscode. Dat laatste klinkt misschien een beetje overdreven maar geloof ons, het maakt de avond heel bijzonder als je iedereen in ‘black & white’ aan het diner ziet verschijnen!

Club Med Interieur Val Thorens

Lees ook: Josee en Carole in Val Thorens

Onveranderd: het goeie eten

Zoals je van Club Med kunt verwachten heeft dit all-inclusive dorp uitstekende bars en restaurants. Het ontbijt, lunch of dinerbuffet is een feestje voor de ogen én voor de smaakpapillen. De trend naar gezond en groen vertaalt zich in speciale groente- en fruittafels waar je naar eigen believen je ontbijtmix of salade maakt.

goed eten bij Club Med

Speciale vermelding voor het concept van de Gourmet Lounge – ‘Epicurious’ genaamd – waar gasten terecht kunnen in een wijnbar, een lounge met open haard en een specialiteitenrestaurant, ontwikkeld in samenwerking met de Franse chef-kok Edouard Loubet. Ideaal als je intiem wilt dineren of gewoon wilt genieten van een goed glas wijn of een Savoyaardse kaasfondue. En het is gewoon inbegrepen in het arrangement: je betaalt alleen voor de wijn die je kiest met hulp van een sommelier. Denk daarbij aan prijzen  vanaf €23 per fles. Je kunt er de hele dag en avond terecht, tot middernacht wordt er eten geserveerd (handig als het après-skiën wat is uitgelopen :-).

Fine dining bij Club Med val Thorens

Klimmuur in de lobby

Ook is er gedacht aan de vroeg-opstaan-snel-naar-de-piste-skiërs (wij, wij, wij!), want je kunt in de ‘skiroom’ een snel ontbijtje krijgen zodat je lekker vlug weg bent. Wie zelfs na zo’n snelle start nog niet genoeg energie heeft kunnen besteden in de sneeuw, kan zich uitleven in de fitnessruimte voor een work-out of proberen de 10 meter hoge klimmuur in de lobby te bedwingen. Dat laatste was het winnende idee uit een Facebookwedstrijd van Club Med en als zodanig meegenomen door interieurarchitecte Sophie Jacqmin, die de inrichting van het resort verzorgde. In het design van het gebouw koos zij verder voor frisse en vrolijke kleuren zoals fuchsia, tegen een vaak heel lichte en natuurlijke ondergrond.

Josee en Carole Club Med Val Thorens Sensations

Club Med Val Thorens Sensations, vanaf €1347 p.p. per week vol pension, inclusief skipas en 5 dagen ski- of snowboardles. TIP: je kunt ook boeken voor min. 4 dagen/3 nachten in bepaalde perioden. Prijs va. €715!  

Meer informatie: www.clubmed.nl.

Club Med Val Thorens nieuw vakantiedorp: de bar

PLUS+
– De bars en restaurants zijn ook toegankelijk (ski-in/ski-out!) voor mensen die niet te gast zijn bij Club Med.
– Riante Carita-Spa met fijne behandelingen, een privé hammam en fraaie relaxruimte (behandelingen tegen betaling)
– Extra late uitcheck-mogelijkheid op de laatste dag (nog even douchen na het skiën!)
– Er zijn extra grote suites voor 4 personen: groot en uiterst luxueus (zie onder).

Club Med Val Thorens nieuw vakantiedorp: Suite

MIN –
– In tegenstelling tot de meeste andere hotels van Club Med is dit resort met name afgestemd op stellen/vrienden en gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar. Kleinere kinderen zijn natuurlijk welkom maar er zijn geen specifieke faciliteiten voor hen zoals een miniclub of kinderlesklasjes.
– We misten een zwembad of sauna

LEES OOK:
GROETEN UIT… Val Thorens
Durf jij dit? IJskicks in Val Thorens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *