frankrijk.nl

Boekentip: ‘Alleen op de wereld’ in nieuwe uitgave

Wie kent niet het wereldberoemde verhaal van Hector Malot’s ‘Alleen op de Wereld’? In deze uitgave zie je de route die Rémi aflegt en het boek is bovendien prachtig geïllustreerd. Leuk om uit voor te lezen of om de Rémi-route te volgen tijdens je volgende reis door Frankrijk!  

Sans Famille werd 140 jaar geleden geschreven door Hector Malot. Nog altijd is het een klassieker voor elk kind: Alleen op de wereld, het ontroerende verhaal over vondeling Rémi en zijn zwerftocht door Frankrijk. De bewerking door kinderboekenschrijfster Tiny Fisscher met illustraties van Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons is een pure aanwinst voor je boekenkast!

Alleen op de wereld bij Charlotte Dematons

Dit duo heeft een uiterst toegankelijke tekst gecombineerd met fraaie tekeningen van de desolate Franse landschappen, die Rémi doorkruist tijdens zijn lange reis. Illustratrice Dematons heeft de route namelijk precies nagezocht: Rémi was onder andere in Bordeaux, Pau, Toulouse, bij het Canal du Midi, in Sète, Valence, Lyon, Dijon, Troyes en Parijs…

kinderboek "Alleen op de wereld" nieuwe uitgave route door Frankrijk

Dus mocht je nog een leuk kerstcadeau zoeken waar ouder én kind plezier van gaan beleven dan is dit een leuke tip. Houd alleen tissues bij de hand want het verhaal van Rémi zorgt na meer dan een eeuw nog steeds voor dikke tranen!

Alleen op de wereld, Hector Malot, bewerking Tiny Fisscher, illustraties Charlotte Dematons, uitgeverij Gottmer, via Bol.com €24,95. (voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis). Leesadvies: voor zelflezende kinderen vanaf 10 jaar, als voorleesboek vanaf 7 jaar.

Hier een filmpje over hoe deze bijzondere uitgave tot stand kwam!

kinderboek "Alleen op de wereld"

boek Remi Alleen op de wereld

LEES OOK:
Meer favoriete Frankrijkboeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *