frankrijk.nl

Verborgen B&B in het oude Le Mans

Een echt charme-adresje, deze chambres d’hôtes in de historische binnenstad van Le Mans. Carole vond het een opvallend rustgevende plek en de gecultiveerde eigenaresse heeft daar zo haar theorie over. Bijzonder plekje!

De oudste wijk van Le Mans wordt ook wel La Cité Plantagenêt genoemd. Chantal Le Priol verwelkomt mij hier in haar chambres d’hôtes La Maison Saint-Pierre. In 2004 kocht zij dit herenhuis uit de 18e eeuw (met oudere delen die teruggaan tot de 12e eeuw) en ze heeft het sindsdien volledig gerenoveerd. Achter een grote deur schuilt een schattige binnenplaats waar Japanse boompjes staan, een land en cultuur waar Chantal dol op is.

schattige binnenplaats

Uitzicht op Le Mans en de Sarthe

De originele parketvloeren en tomettes (oude terracotta vloertegels) heeft ze kunnen behouden en herstellen. De prachtige trap – versierd met grote schilderijen van een vriend – leidt naar de 3 slaapkamers op de eerste verdieping. De eerste slaapkamer kijkt uit op de toren van de kathedraal van Saint-Julien. De tweede en de derde slaapkamer zijn eenvoudiger, maar bieden een riant uitzicht op Le Mans en de rivier Sarthe. De prachtige grote ruitjesramen met oude houten luiken hebben iets magisch. Of misschien komt het door het zachte licht dat hier op een mysterieuze manier binnenvalt?

Uitzicht op Le Mans en de Sarthe

Rustgevende en inspirerende plek

Het hele huis heeft een positieve en rustgevende energie, het is moeilijk om uit te leggen… Maar dit logeeradres is zo’n plek waar ik me meteen tot rust voel komen, waar alle stress van me afvalt. Als ik er tijdens het ontbijt met Chantal over praat, lacht ze, en vertelt dat ze onderzoek heeft gedaan en dat dit huis van voormalige kanunniken ook in de oudere tijden een spirituele plek was. Terwijl ik geniet van alle verse en lokale producten op de ontbijttafel, vertelt Chantal me over haar stad en haar leven. Ze is een boeiende gesprekspartner want ze is geïnteresseerd in 101 onderwerpen en ze heeft overal een mening over!

BB La Maison Saint-Pierre in Le Mans

La Maison Saint-Pierre, prijzen: 1 pers.kamer €75, 2 pers.kamer €90, extra bed €15  Ontbijt inbegrepen. Wifi. Reserveringen per telefoon +33 (0)2 43 87 25 39 of +33 (0 6 84 61 17 31 of via [email protected] (maar wees geduldig, Chantal reageert op elke aanvraag alleen is ze uiteraard niet zo snel als een instant reserveringssysteem via internet).  25, rue des Chanoines, 72000 Le Mans

Meer informatie over Le Mans en Les Pays de la Loire: www.paysdelaloire.fr

Maison St Pierre Chambre d'Hotes in Le Mans

Tekst en beeld: Carole Goelitz

LEES OOK:
Le Mans, winkels, restaurants & bezoektips
GROETEN UIT… Angers & Le Mans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *