frankrijk.nl

Hippe Bretonse streepjestruien

Op zoek naar warm en liefdevol Valentijnscadeau voor hem? Wij zijn al een tijdje verliefd op het Nederlandse merk Plein Publique, met trendy truien en t-shirts geïnspireerd door de beroemde strepen uit Bretagne. 5 vragen aan oprichtster Nicole Hoefsmit én een hele mooie lezersaanbieding.

Hoi Nicole, mooie truien maken jullie! Wat heb jij met Bretagne? 

“Oh, heel veel! Ik kwam er vroeger al, met mijn ouders. Uitstapje naar de Mont Saint-Michel, we liepen erheen want de brug bestond nog niet. Spannend, want je wist nooit wanneer het water kwam! Of wandelen over de muren van Saint-Malo, pootjebaden op het strand van Dinard..  en daarna moules-frites eten in een lokaal tentje. En altijd zoeken naar menhirs, de legendarische stenen uit mijn favo strip Asterix en Obelix…”


Jouw favoriete plekken in de regio?

“Toch wel Saint-Malo, zonder twijfel. Magische plek, als voormalig piratenbolwerk ademt die stad nog steeds vrijheid en avontuur. Daar kreeg ik mijn eerste Bretons gestreepte truitje, so in love with it dat ik er niet meer uit te meppen was! Dus de liefde voor de streep is daar ontstaan!”

Hoe kwam je op het idee voor je kledingmerk en hoe werken jullie?  

“Ik zit heel mijn leven al in de kleding, in 2015 ben ik BREIZH begonnen. Ik raakte de laatste jaren steeds meer gegrepen door de rijke historie en iconische status van de Bretonse trui. Napoleon, de vissers, de 21 strepen… Een platform voor alleen de Bretonse streep in combinatie met mode bestond nog niet. En voilà, nu wel 🙂 De webshop loopt heel goed en we werken met diverse retailers samen. In 2018 zijn we van naam veranderd: nu heet het merk Plein Publique, maar de Bretonse streep heft nog altijd een hoofdrol in onze collecties!”

Breizh world Bretonse streepjestruienHoe kan het dat streepjestruien altijd leuk en modern blijven? 

“Tja, echte klasse en tijdloosheid verloochenen zich niet. Kijk maar eens naar de geschiedenis; smaakmakers en stijliconen als Coco Chanel en Brigitte Bardot adopteerden de Bretonse streep. En nog altijd zijn er veel beroemde fans: Leonardo DiCaprio, Johnny Depp, Kate Moss, Taylor Swift… Vogels van velerlei pluimage, mannen én vrouwen, waarmee de veelzijdigheid van de streep maar weer eens bewezen wordt!”

Wat is voor jou het ultieme Bretonse genietmoment? 

“Uh…… streepjes spotten? Op een terrasje, met een wijntje, voetjes in het zand….. Moet ik nog verder gaan? Nee toch?”

Breizh world Bretonse streepjestruien

Meer weten over Plein Publique World en de mooien truien bekijken of kopen kan hier: www.www.pleinpublique.com

 €10 lezerskorting bij Plein Publique met deze code: FRANKRIJKNL

Dit artikel is bijgewerkt op 18/12/2018.

LEES OOK:
15 dingen waaraan je een Bretonse kunt herkennen
Ongelofelijk mooi filmpje van Bretagne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *