frankrijk.nl

Hippe Bretonse streepjestruien

Op zoek naar warm en liefdevol Valentijnscadeau voor hem? Wij zijn al een tijdje verliefd op het Nederlandse merk BREIZH World, met trendy truien en t-shirts geïnspireerd door de beroemde strepen uit Bretagne. 5 vragen aan oprichtster Nicole Hoefsmit én een hele mooie lezersaanbieding.

Hoi Nicole, mooie truien maken jullie! Wat heb jij met Bretagne? 

“Oh, heel veel! Ik kwam er vroeger al, met mijn ouders. Uitstapje naar de Mont Saint-Michel, we liepen erheen want de brug bestond nog niet. Spannend, want je wist nooit wanneer het water kwam! Of wandelen over de muren van Saint-Malo, pootjebaden op het strand van Dinard..  en daarna moules-frites eten in een lokaal tentje. En altijd zoeken naar menhirs, de legendarische stenen uit mijn favo strip Asterix en Obelix…”


Jouw favoriete plekken in de regio?

“Toch wel Saint-Malo, zonder twijfel. Magische plek, als voormalig piratenbolwerk ademt die stad nog steeds vrijheid en avontuur. Daar kreeg ik mijn eerste Bretons gestreepte truitje, so in love with it dat ik er niet meer uit te meppen was! Dus de liefde voor de streep is daar ontstaan!”

Hoe kwam je op het idee voor het merk BREIZH World en hoe werken jullie?  

“Ik zit heel mijn leven al in de kleding, BREIZH ben ik 2015 begonnen. Ik raakte de laatste jaren steeds meer gegrepen door de rijke historie en iconische status van de Bretonse trui. Napoleon, de vissers, de 21 strepen… Een platform voor alleen de Bretonse streep in combinatie met mode bestond nog niet. En voilà, nu wel 🙂 De webshop loopt heel goed en we werken met diverse retailers samen. Elk seizoen brengen we nieuwe stijlen, er is immers zoveel mogelijk met de streep. Daarnaast gebruiken we hoogwaardige kwaliteiten zoals merinowol, de mooiste katoenen en zijde. Een Breton koop je immers niet voor 1 seizoen.”

Breizh world Bretonse streepjestruien

Hoe kan het dat streepjestruien altijd leuk en modern blijven? 

“Tja, echte klasse en tijdloosheid verloochenen zich niet. Kijk maar eens naar de geschiedenis; smaakmakers en stijliconen als Coco Chanel en Brigitte Bardot adopteerden de Bretonse streep. En nog altijd zijn er veel beroemde fans: Leonardo DiCaprio, Johnny Depp, Kate Moss, Taylor Swift… Vogels van velerlei pluimage, mannen én vrouwen, waarmee de veelzijdigheid van de streep maar weer eens bewezen wordt!”

Wat is voor jou het ultieme Bretonse genietmoment? 

“Uh…… streepjes spotten? Op een terrasje, met een wijntje, voetjes in het zand….. Moet ik nog verder gaan? Nee toch?”

Breizh world Bretonse streepjestruien

Meer weten over BREIZH World en de mooien truien bekijken of kopen kan hier: www.breizh.world

!!! €10 korting voor onze lezers bij BREIZH World met deze code: FRANKRIJKNL !!!

 

LEES OOK:
15 dingen waaraan je een Bretonse kunt herkennen
Ongelofelijk mooi filmpje van Bretagne

2 reacties op “Hippe Bretonse streepjestruien”

  1. Ingeborg nijhoff brusse schreef:

    Ik zoek een licht blauw met wit gestreept shirt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *