frankrijk.nl

Zo kom je van Genève naar je skigebied

Een mini-skivakantie: steeds meer wintersporters kiezen voor een vlucht naar Genève om een paar dagen te skiën. Maar hoe dan verder? Met de taxi, een busje of een huurauto?

Transfer: grote en kleine busjes, privé of gedeeld

Als je gebruik wilt maken van een transfer heb je grote keuze uit allerlei bus en sneeuwtaxi’s. Vooral naar skigebieden op 1 à 1,5 uur van Genève, zoals Les Portes du Soleil en Le Grand Massif. De prijzen zijn flexibel en je kunt geld besparen door bijvoorbeeld een shared taxi te nemen. Reken voor skibestemmingen hier gemiddeld op €40 tot €60 p.p. enkele reis. Er is zelfs een Nederlandse bustransfermaatschappij die vanaf Genève bijna alle Franse skidorpen aandoet: Snowbuzz.

Auto huren van Geneve naar skigebied komen

Autohuur: Franse of Zwitserse kant?

Een auto huren is natuurlijk ook een prima optie om weg te komen uit Genève. Maar let op, want menig speurder op internet laat zich verleiden door de goedkopere huurprijs van een auto aan de Franse kant van de luchthaven. Scheelt al gauw zo’n €100 met een Zwitserse huurauto. Toch zeggen wij: NIET DOEN en wel hierom:

1. Een Franse huurauto heeft geen winterbanden. Dus sneeuwkettingen bijbestellen is een must. Tel die toeslag van zo’n € 75 maar alvast bij je huurprijs. Een Zwitserse huurauto heeft standaard winterbanden. En meestal* krijg je de sneeuwkettingen en ijskrabber er gratis bij.

autohuren in Geneve

2. Een Franse huurauto heeft geen Zwitsers Autobahn Vignet. En die heb je toch echt nodig als je terugrijdt naar de luchthaven, tenzij je binnendoor terugrijdt (zie ook 3). Kosten Vignet CHF 40.

3. Met een Franse huurauto verlaat je de luchthaven via een soort niemandsland en bereik je de grens via stadswegen. Dat lukt wel want FRANCE staat goed aangegeven. Voor de terugreis moet je echter in Frankrijk al de snelweg af om vervolgens met routekaart de weg naar het Franse deel van de luchthaven te vinden. Volg zeker niet de borden Aeroport want die brengt je naar de Zwitserse kant van de luchthaven. Dit kost je sowieso extra tijd en meestal ook een portie frustratie. LEES HIER de route-instructies van Josee

LET OP: Wij adviseren dus om aan de Zwitserse kant te huren, maar sinds zomer 2016 is het wel verplicht om bij het huren van een Zwitserse auto aan te geven of je grensoverschrijdend gaat rijden. Dit in verband met de geldigheid van de verzekering. Dit kan van invloed zijn op de beschikbaarheid van een auto en in een enkel geval wordt een toeslag gerekend.

* Wij huren zelf altijd bij Sunnycars, want daar kun je duidelijk kiezen voor Frans of Zwitserse kant (en word bij het online boeken gevraagd of je grensoverschrijdend gaat rijden) en heb je gratis sneeuwkettingen en ijskrabber in het winterpakket. Dus ga je nog een weekendje skiën binnenkort? Bon voyage en bonne route!

Zoek je nog een shortski-adres, lees dan ook: hotels voor een skibreak

LEES OOK:
Hippe berghotels op 1 uur van Genève
Mini-skibreak, veel ski in weinig dagen
Even weg, weekendski-adresjes!

7 reacties op “Zo kom je van Genève naar je skigebied”

 1. Jelleke schreef:

  Een heerlijke blog om bij weg te zwijmelen. Een taxi is volgens mij flink aan de prijs voor dat stuk. Wij nemen wel vaker een busje. Goed advies om een auto te huren in Zwitserland, anders wordt goedkoop uiteindelijk toch goed duurkoop.

 2. Josee schreef:

  Dit zijn mijn ervaringen: Magic transfers http://magic-transfers.com/
  Genève – Châtel, Vallée d’Abondance
  Aller retour 4 personnes 280€
  Alpybus – http://alpybus.com/
  Genève – Chamonix, Les Gets, Morzine, Avoriaz
  Aller retour 3 personnes Morzine 150 €
  Aravis Transfers – http://www.aravis-transfers.com/
  St Jean de Sixt, La Clusaz, Le Grand Bornand, Thones
  Geneva Airport to Grand Bornand or La Clusaz : 145 euros for a minibus for up to 3 people
  Chamexpress – http://www.chamexpress.com/ et Morzexpress – http://www.morzexpress.com/
  Genève – Chamonix
  Entre 21,99 et 35,50 € HT/pers/trajet
  Genève – Morzine
  Entre 19,99 et 37,50 € HT/pers/trajet

 3. Nicky schreef:

  He Josee, wie is die leuke meneer die daar ineens achter in je huurauto bleek te zitten? Huubhuubhuub, barbatruc! :- )

 4. Eline schreef:

  Als je een auto huurt aan de zwitserse kant van vliegveld Geneve, mag je daarmee dus ook gewoon naar de franse alpen rijden?!

 5. Carole schreef:

  Van Geneve naar Morzine en Les Gets heb ik ook iedere keer Morzine Express genomen http://morzexpress.com/

 6. Carole schreef:

  Van Geneve naar Chatel Portes du Soleil heb ik Magic Transfers 4 keer genomen. Altijd op tijd, goede prijzen en vriendelijke service http://magic-transfers.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *