frankrijk.nl

Airbnb in oudste huishoudwinkel Marseille

Maison Empereur is een instituut in Marseille, tijdens een bezoek aan de stad moet je vooral eens gaan kijken bij deze bijna 200 jaar oude huishoudwinkel. Prachtige spullen én erg leuk: sinds 2017 kun je overnachten in een appartement achter de winkel.

Ouderwetse quincaillerie

Une quincaillerie, wij zijn al dol op dit vreemde Franse woord. Maar ook eenmaal binnen bij Maison Empereur val je van de ene verbazing in de andere. Deze ‘Winkel van Sinkel’ vlak bij de Vieux-Port van Marseille bestaat al sinds 1827. Een charmante grot van Ali Baba met meer dan 30.000 verschillende producten. Houten wasknijpers, zinken emmers, ouderwetse huishoudproducten, allerhande borstels, messen, espadrilles, manden, speelgoed…

Winkel en B&B Maison Empereur in Marseille

Nostalgie ten top

Een soort museum van vervlogen tijden, met een hoog Marius en Fanny-gehalte, de nostalgische Marcel Pagnol-films over Marseille. Je ziet er veel ambachtelijke merken die het label patrimoine vivant dragen en dus tot ‘het levende erfgoed’ van de Provence behoren. Een bezoek aan deze winkel is dus een reisje in de tijd, waarbij je de gekste ontdekkingen doet. Een borstel om stopcontacten schoon te maken? Een speciale emmer om kippen te voeren?

huishoudwinkel Maison Empereur in Marseille

Airbnb achter Winkel van Sinkel

Maison Empereur heeft dit jaar ook een Airbnb-appartement geopend, achter de winkel. Je kunt overnachten in een kleine gîtes met een woonkamer, slaapkamer, terras en keukentje. En alles in de ouderwetse sfeer die ook de winkel typeert!

Leuke Airbnb in Marseille

Gîte van Maison Empereur in Marseille, vanaf €120/nacht (plus reserveringskosten) via Airbnb 

Airbnb Maison Empereur in Marseille

Beeld: CC/Maison Empereur, façade CC/So P, Maison Empereur/Airbnb.

LEES OOK:
10x zien & doen in Marseille
Cassis, charmant kustplaatsje bij Marseille
Pension Edelweiss, mooie B&B in Marseille

2 reacties op “Airbnb in oudste huishoudwinkel Marseille”

  1. T.Huisman schreef:

    Nog echt een ambacht. Vroeger hadden ze een zeepziederij in Wormerveer. Het merk Dobbelmann en All. Veelzijdig in gebruik marseillezeep.

  2. Anouk schreef:

    Ooh, ziet er supergaaf uit! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *