frankrijk.nl

Kerst in Parijs: 7 tips voor deze winter

Parijs is een feestje in de winter, met alle kerstverlichting en de geur van geroosterde kastanjes op straat! Voor wie besluit tijdens de kerstvakantie een korte stedentrip in te lassen: dit zijn de leukste dingen om te doen in Parijs deze winter.

sneeuw Parijs winter

1. Kerstetalages en feestverlichting

Winkelen is deze tijd van het jaar extra feestelijk in Parijs, als alle winkelstraten mooie verlichting en kerstversieringen hebben. Saint-Honoré en Place Vendôme hebben vaak de mooiste lichtjes, maar ook boulevard Haussmann is bijzonder dit jaar. Voor warenhuis Printemps kun je de kleuren van de lichtjes in jouw buurt zelf regelen via een app op je smartphone! Sowieso zijn de kerstdecoraties van de 2 bekende warenhuizen op deze boulevard de moeite waard, met bewegende etalages en gigantische kerstbomen onder de koepels van de winkels.

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps 2016

2. Hippe winterse dakterrassen

Boven op Galeries Lafayette kun je bovendien een glas champagne drinken op een spectaculair dakterras: de Ice Cube Bar. Je zit er onder een  verwarmde ‘glazen iglo’ met uitzicht op de Eiffeltoren. En boven op warenhuis Le BHV/Marais heeft het hippe dakterras Le Perchoir Marais een Scandinavisch winterkleedje gekregen en het is elke zaterdagavond van december geopend.

hip dakterras Parijs winter Lafayette

3. Kerstmarkt bij de Notre Dame

De commerciële kerstmarkt van de Champs-Elysées is dit jaar afgeschaft, maar dat is geen groot gemis voor Parijs. Er zijn veel gezelligere marchés de Noël in de stad. Zoals de kerstmarkt van Saint-Germain-des-Près of de kleine Elzasser kerstmarkt voor het Gare de l’Est. Onder de Eiffeltoren heb je bovendien het Village de Noël, met diverse kramen én een schaatsbaan, en dit jaar is er ook een kerstmarkt in het park naast de Notre-Dame. En dan kun je meteen even binnenlopen in de beroemde kathedraal, die een mooie kerststal met Provençaalse santons heeft. (lees hier de data kerstmarkten in Parijs)

Notre dame kerst in Parijs

4. Topexposities voor mode- en kunstliefhebbers

Deze winter weet je bijna niet waar je moet beginnen in Parijs, zoveel goede tentoonstellingen zijn er. Vooral als je van mode houdt. Komt ie: in het Musée des Arts décoratifs, naast het Louvre, loopt tot begin januari nog de grote Dior-expositie. In de buurt van de Eiffeltoren is onlangs een gloednieuw Yves Saint Laurent-museum geopend. In het Grand Palais kun je naar Gauguin en ook naar de foto-expositie van Irving Penn. Ook is er een gave Pop art-expositie in het Musée Maillol, vlak bij de Bon Marché. Terwijl het prachtige Fondation Louis Vuitton, aan de rand van de stad, een mega-tentoonstelling heeft met moderne kunst uit het het MoMa in New York.

Dior expoistie Parijs 2017

Besluit je last-minute naar Parijs te vertrekken? Kijk eens op Vakantieveilingen.nl, op deze website gaan hotelkamers, appartementen en zelfs toegangskaarten naar de hoogste bieder! De prijzen beginnen opvallend laag en je kunt je reisdatum zelf kiezen tot 6 maanden na de veilingdatum.

5. Franse chocolademelk drinken

In Parijs vind je in veel cafés chocolat chaud à l’ancienne. Die worden met gesmolten pure chocolade gemaakt en zijn daardoor daardoor heel dik en smaakvol. Die van theesalon Angélina is het beroemdste maar de wachtrijen op Rue de Rivoli zijn soms wel erg lang, hier een paar leuke alternatieven!

6. Romantische winkelpassages

Beschut tegen weer en wind is het in de winter fijn winkelen in de nostalgische passages uit de 19e eeuw. Onze favoriet: Galerie Vivienne, met een leuke bistro en een wijnbar bij de ingang. En de galerijen rond het Palais-Royal – daar vlakbij – zijn ook prachtige, met een leuke speelgoedwinkel (vol muziekdozen).

passage galerie viviennne parijs winkelen

7. Soldes van Parijs: 10 januari-20 februari 2018

Op 10 januari gaat het weer los in de hoofdstad, dan start de uitverkoop die in Frankrijk een 1e, 2e en vaak zelfs een 3e ronde (tot 70 procent korting) heeft. Lees hier tips voor de uitverkoop in Parijs om er zo goed mogelijk van te profiteren!

Office du Toursime Paris Amélie Dupont

Foto: Ice Cube Bar CC/galeries Lafayette, kerstvitrine CC/NickyB,, CC/Alice bij Charlotte d’Isle (chocolademelk), straatje CC/Nicola Renac, Soldes CC/Office du Toursime Paris Amélie Dupont, Notre Dame CC/Twgia 269-Femen

kerstetalages in Parijs 2014

LEES OOK:
7 hippe wijnbars in Parijs
Oud & Nieuw in Parijs: goed idee?
15 authentieke bistro’s in Parijs
Spotgoedkope hotels in Parijs? Kijk op Vakantieveilingen
Wat doen de Fransen met kerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *