frankrijk.nl

Het beste tafelwater ter wereld? Uit de Languedoc!

Niet Perrier of San Pellegrino maar een onbekend merk uit de Languedoc-Roussillon is verkozen tot het beste bruisende tafelwater ter wereld. Dit mineraalwater uit de buurt van Béziers zou de perfecte smaak hebben voor elk diner. Tromgeroffel…

Mineraalwater uit de Haut-Languedoc

Tijdens het 1e Concours International des Eaux Gourmets is het Franse mineraalwater Vernière uitgeroepen tot het beste tafelwater ter wereld. Vernière is een van nature bruisend mineraalwater uit het Parc naturel du Haut-Languedoc, dat gebotteld wordt in het dorp Lamalou-les-Bains in de buurt van Béziers. De jury koos het water tussen 50 ingezonden watersoorten uit 20 verschillende landen vanwege zijn subtiele belletjes en lichtzoute smaak.

Mineraalwater uit de Languedoc

Opvallend is dat Vernière absoluut niet de allure heeft van een deftig tafelwatertje: het is verpakt in heel eenvoudige recycleerbare plastic flessen. Ook twee waters uit de Auvergne vielen in de prijzen: Saint-Géron en Châteldon deelden de tweede plaats van het hoofdklassement van eau gazeuse de caractère. Dankzij de poreuze vulkaanbodem brengt de Auvergne opvallend veel watersoorten voort: meer dan 100 van de totaal meer dan 600 Franse soorten mineraalwater komen uit deze regio.

Plat water uit de Franse Alpen

Een jury van waterkenners en chef-koks deelden in 6 categorieën prijzen uit. In de categorie ‘eau plate de caractère‘ won het merk Athos uit Griekenland, direct gevolgd door het Franse mineraalwater Thonon, uit de Haute-Savoie. Een eervolle vermelding als ‘Mode-water 2017’ was er voor Mont Blanc, ook uit de Franse Alpen.

Frans mineraalwater uit de Auvergne en Languedoc

 Meer info: AVPA Concours Eau Gourmet

LEES OOK:
10 slimme taaltips voor in een Franse restaurant
Franse stokbrood-etiquette

Reacties zijn gesloten.